Ja zgubiłem to z PL musiałem zaświadczenie wybierać,że mam itd. i tutaj przyjemność kosztowała mnie 50f ale przynajmniej psy juz mnie się nie czepiają podczas kontroli :)
Printable View
Ja zgubiłem to z PL musiałem zaświadczenie wybierać,że mam itd. i tutaj przyjemność kosztowała mnie 50f ale przynajmniej psy juz mnie się nie czepiają podczas kontroli :)
Ja juz dostalem to nowe. Taki twardy plastikowy shit latwy do podrobienia. Jak zwykle irole sie nie wysilili
swoja droga dobrze ze nie mam paska tylko lancuszek rozrzadu :P
- - - Updated - - -
zastanawialem sie nad wymiana ale chyba w mojej sytuacji nie ma sensu ;) dopiero dostalem nowe :P chociaz w krk odradzali mi wyrobienie prawka w pl :/
- - - Updated - - -
PISAL KTOS DO Eilat'a odnosnie spotu??
- - - Updated - - -
moze Czester do Niego podskoczysz? :P
PISAL KTOS DO Eilat'a odnosnie spotu??
- - - Updated - - -
moze Czester do Niego podskoczysz? :P[/QUOTE]
Pisałem do niego
ok ja w razie czego napisalem jeszcze raz ;) odpisal cos???
Myslal juz ktos nad tym w ktorym miejscu sie spotykamy nad tym jeziorem ? Trzeba jakas mape dojazdu zrobic :P
oki doki ;) wiec bedziemy czekac na mapke i ewentualne namiary gps :P
To ja napisze pare slow od siebie.
Jesli prawo jazdy jest wydane w kraju UE to nie ma problemu zeby jedzic na nim w kazdym kraju UE. Ba, nawet mozna miec w kazdym kraju inne prawko. Generalnie to mozesz tego miec i 10 w kieszeni. Przy kontroli drogowej pokazujesz prawko np. Irlandzkie, zabieraja ci je bo piles. Wracasz do Polski i mozesz spokojnie jezdzic na Polskim prawku! Bo straciles uprawnienia do prowadzenia pojazdow na terenie IE ale nie w PL i nie UE ! gdzie masz oddzielny dokument i zaden sad ci tego prawka nie moze zabrac. Wszystko jest zgodne z prawem. Nie ma tez problemu przy ubezpieczaniu samochodu czy kontroli drogowej. Jesli znajdzie sie jakis nadgorliwiec to mozna mu pomachac przed nosem umowa miedzynarodowa UE i tyle w temacie. Garda sie rzuca bo nie bardzo moze dopisac punkty, dlatego ze nie ma jako takiego systemu inf. i wszystko trzeba robic recznie a dok tlumaczyc co zabiera czas i pieniadze.
Sa jeszcze dwie grupy osob:
1. Ci ktorych prawo jazdy jest uznawane umowami miedzynarodowymi ( nie UE ) ale jesli zostaja na wiecej niz 6m-c to musza zdac test. Po zlozeniu odpowiednich dokumentow i pism, takie osoby nie musza czekac 6 m-c od daty wydania tymczasowego prawa jazdy na podejscie do egzaminu. Niestety musza one wyjezdzic obowiazkowe 12 godzin.
2. Osoby ktorych prawo jazdy nie jest uznawane zadnymi umowami miedzynarodowymi w IE np USA czy Canada. Te osoby nie moga sie poruszac samochodem na terenie IE poza samochodami np. HERTZa czy innymi pozyczonymi.
Jesli chodzi i spot to ja sie dostosuje do was oczywscie. Podajcie czas i miejsce, a sie zjawie:)