To chyba nie znales tej strony http://aftersales.fiat.com/elum/home.aspx?id_language=9
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Printable View
To chyba nie znales tej strony http://aftersales.fiat.com/elum/home.aspx?id_language=9
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
8,5 mieszany (średnie)
6,5 do 16 trasa (zależy czy jadę 80km/h czy 120km/h czy 200km/h)
moje cacko 7,5.ponizej 7 niezejdzie w trybie mieszanym.a na trasie zalezy od ciezkosci nogi:D
Przejechałem moja Alfą od zakupu już ponad 2000km, jakieś równe 2000 km temu skasowałem TRIP A tak sprawdzam spalanie. W tym przebiegu to 60% trasy i 40% miasto. Wychodzi według kompa średnio 7,4l/100km. Nie umiem jeździć z 6 biegiem, w jakim zakresie prędkości go używać? Na tempomacie ustawione 140 km/h autostrada, 6 bieg i komp pokazuje chwilowe spalanie rzędu 10l/100km...
W każdych warunkach takie spalanie (nachylenie drogi, wiatr)? 6 bieg wrzucam od ok. 100km/h. Obecnie średnie spalanie w okolicach 6,7.
Aktualne średnie 9.3l :D chociaż ostatnio była znowu trasa Lublin Dębica Lublin jakieś 500km (4 osoby dość dużej postury i bagażu pod sam dach) spalanie wyszło 8.3l. Pod koniec tygodnia jadę do Zakopanego i sam jestem ciekaw ile wyjdzie :)
No wahało się miedzy 8,5 a 11,5l chwilami po górkę, coś nie za dużo pali? 6 bieg przy 100km/h mówisz, dawno nie miałem diesla. Kiedyś miałem Stilo JTD 115KM i też na początku nie umiałem jeździć ekonomicznie :D
Mam to samo... mam swoją 159 od kwietnia
Obecnie średnie spalanie mam na poziomie 7,5
Różnie w trasie i w mieście... ale dość ciężko mi zejść poniżej :(
Miałem Maree 2.4 JTD i w trasie miałem spalanie na poziomie 6,5
Alfę mam od dwóch tygodni: 1,9 8V 115 hp na kołach 18 225/40 - paliwo verva.
Przy dojazdach do pracy 25 km w jedną stronę - średnio 6,7 litra.
Na trasach około 100 km - średnio 5,6 litra.
Powyższe wyniki z komputera i pokrywają się z tym co pokazuje wskazówka. Trasy (krajówki) raczej mało płynne - sporo tirów, które trzeba wyprzedzić i wiosek gdzie trzeba zwolnić. Efekt ciężkiej nogi redukowany przez dziecko na tylnej kanapie.
Dłuższych tras jeszcze nie robiłem, ale na ekspresówkach wydaje mi się, że możliwe będzie zejście w granice 5 litrów.