Tomaz ile zapłaciłeś za ten końcowy tłumik w el-tec i jaki to jest dokładnie? Oni chyba mają tam podział na komorowe, komorowo-przelotowe itp. dobrze myślę?
Printable View
Ja rozumiem Marek, bardziej chodzilo mi o innych co pisali. To tak jak ludzoe maja problem z lpg, jest to smieszne, tak samo smieszne dla mnie jest jechanie po dieslach. Marel tak z ciekawosci ile Twoje v6 pali na trasie przy predkosciach 120-140km/h? Pb lub lpg?
Kiedyś sprawdzałem to przy 120 było jakieś 12 a przy 140 chyba 15 albo więcej. Wszystko to wskazania kompa na pb. W rzeczywistości spalanie średnio 13-14l lpg przy normalnej jeździe po kniejach. Przy eco drivie na trasie można osiągnąć 10l lpg. A górnej granicy nie ma.
Themark
Busso z automatem to najlepsze i niezawodne połączenie. Nie znam tego auta ale konfiguracja super. A tak poza tym łamiesz regulamin bo do linkowania jest inny temat.
Jak już tak o spalaniu. Przy mega eco-drivingu z czystej ciekawości jadąc tak żeby nie czuć przyśpieszenia z maksem do 110km/h za 27zł zrobiłem 100km
Ja kiedyś jadąc na trasie z Gniezna z czystej ciekawości i zacięcia zszedłem na kompie do 7.9 / 100 w 2.5V6, na dość długim odcinku. Prędkość ok. 65-70km/h oczywiście ostatni bieg (automat) i zero przyspieszania. Po prostu sprawdzałem, czy da się zejść poniżej 8 ;)
Jak najbardziej możecie mnie zlinczować i spekulować pomiary komputera jak i wdg stacji, ale u mnie stacja z komputerem jedzie "prawie" na tym samym wózku bo różni się od 0.2 - 0.3l/100 :)
Tutaj macie jak najbardziej moje autentyczne zdjęcia z N86 8MP, wszystkie zdjęcia krok po kroczku w tą samą noc :)
Załącznik 153861Załącznik 153862Załącznik 153863Załącznik 153864Załącznik 153865Załącznik 153866Załącznik 153867
Czyli w trasie v6 lpg wychodzi jednak trche drozej od mojego jtd, ale faktycznie tragedii nie ma.
dareme89, spojrzales na te zdjecia ?
P.S Co jest z tymi naszymi zdjęcia co wklejamy, że jest tylko hiperłącze, a nie ma miniaturki ?
Jak jazde V6 busso mozna przeliczac z kalkulatorem i zastanawiac sie ile mozna zaoszczedzic :-) Busso to poezja dla ucha.