-
To u mnie w okolicy aż tak nie wieje :) - z tych chyba przyzwoitych stosowałem kilka duraglossów, Megs # 16, Nattys Red i żaden przed waterspotami tak żeby nie zaistniały wcale nie zabezpieczał - typowa sytuacja nawoskowane, deszcz, wiaterek z kurzem i pyłkami, później kilka słonecznych dni a auto nie ruszane. Mowa o lecie . Wczesna wiosna i jesień mniejszy problem - mniejsze słońce, mniej pyłków w powietrzu. Z przyrodą się nie wygra :)
@ Artih - dzięki, naprawdę nie chcę , to nie kwestia kosztów, ale braku takiej potrzeby.
-
Przed takimi waterspotami o jakich mówisz nawet powłoki nie chronią.
To czysta "fizyka" :)
Pytanie tylko takie, jak łatwo na jak zabezpieczonej powierzchni potem schodzą.
Ja pod tym względem nie stosując prawie wosków naturalnych - nie narzekam. Na BSD także.
-
Właśnie, z tym nie wygramy :)
Co do pozbycia się ich później, to ja zauważyłem, że duże znacznie ma jakość lakieru pod spodem - tzn mając malowany jakiś element karoserii i obok inny ale z lakierem oryginalnym, widać "lepszość" tego oryginalnego. Nie wżerają się w niego ptasie ..... , jak i długo leżące osady z zaschniętych kropli.
A w nieoryginalnych miejscach - nawet świeżo zasealentowanych, na czarnym w słoneczny dzień gdy lakier parzy prawie po dotknięciu, ptasi odchód ze 2 - 3 godz leżący już trwały wżer robi w bezbarwnym lakierze. Zaschnięte osady po kroplach podobnie choć w mniejszym stopniu.
Powłok nie stosowałem, ale nie spotkałem się z "gwarancją przeciw wżerom od ptasiego g... albo zwrot pieniędzy" . Więc chyba nie chronią również?
-
Przed kupami chronią. Zależy jeszcze jaką powłokę wybierzesz ale topowe jak najbardziej załatwiają problem.
Testowane na nie jednym aucie (np. z Gyeon Mohs czy 4nano Sapphire).
-
No fajnie by było, ale producenci chwaliliby się tym na lewo i prawo. Przed leżącą na czarnej parzącej w słońcu suchej karoserii kilka godzin, no mam wątpliwości. Ale może kiedyś spróbuję choćby na dachu i masce.
-
Chwalą się tym, chwalą ;) Nawet za bardzo co poniektórzy ... :)
-
witajcie... chciałem sobie troszkę zakonserwować i troszke odnowic skórkę w mojej belli...chcę kupić srodki marki gliptone...ale są zestawy "gt 11+ gt12" a są także "gt 11 + gt 15"....ktore wziąć ? bardzo prosze o porade
-
jedne sa do jasnej chyba a drugie do ciemnej
o ile sie nie myle
-
z tego co chyba zrozumiałem to gt 13 i 15 jest do skóry jasnej ale nie wiem czy dobrze rozumuje dlatego pytam i jakby cos to poprawcie
-
Co zastosować do recznego usuwania drobnych rysek z lakieru?