-
Tak zdecydowanie 6900 to bogatszy dodatek . Co do filtra paliwa to zależy pewnie od poziomu zanieczyszczenia układu/baku bo sam preparat nie brudzi ale zmywa brudy z baku, jeśli jest źle to za jakiś czas pewnie można wymienić (kilka baków przynajmniej jazdy z 6900).
-
Ja po przeczyszczeniu układu po AR6900-D bakiem samej ropy zalałem LM5126. Kurcze, różnica kolosalna w porównaniu do ropy z AR6900 - silnik chodzi gładko, nic nie kaszle, nie ma się poczucia, że jedzie się traktorem. W porównaniu do czystego Lotosa Dynamic jest lepiej, ale nie aż tak zauważalnie. Wg panów z LM kolejne dwa tankowania mam zrobić na czystej ropie, efekt tego cuda ma się utrzymać. Zobaczymy. Do trzeciego doleję, jak dostanę ;), ten nowy dodatek AR. Będę miał porównanie z siuwaksem ProLine z LM. A po 6850 wleję LM 5122.
Ciekaw też jestem jak się ma AR6850 do LM3722. Po składzie ciężko porównać, bo MSDS Archoila nie jest dostępny od ręki, tylko na żądanie a ja nie lubię prosić o coś, co powinno być dostępne dla każdego.
Ciekaw jestem rezultatów badania tych dodatków jakże czułymi narządami pomiarowymi: uchem i dupą :D
-
Za duża dawka AR6900. Możliwe że wystarczy 1:2000 ;-)
-
Próbki AR6850 jutro jadą ;-)
-
wlyszkow , w nawiązaniu do Twojego postu (271)
- czy cały bak paliwa z Liqui Moly diesel spülung wpłynie jakoś na konieczność wymiany w niedługim czasie filtra paliwa , czy środek ten nie ma aż takich mocnych właściwości myjących czyszczących ?
-
Moja rada jest taka, żeby przed zastosowaniem diesel splung wymienić filtr paliwa. Znam przypadki, gdzie diesel splung spowodował "zaciągniecie" do układu wtryskowego syfu, który nie został do końca rozpuszczony. Dzieje się tak rzadko ale jednak.
-
Jeżeli coś się przedostatnie przez filtr w ropie z Diesel spulung to i tak by się przedostało i bez dodatku więc nie powinno wtryskom zaszkodzić. A jak ruszy jakiś syf za filtrem to i najnowszy filtr nie pomoże bo i niby jak? Serio dodatek może wpłynąć na proces filtracji, bo o tym piszesz?
Zawsze mi się wydawało że wymienia się po zastosowaniu, bo filtr zawsze będzie bardziej zasyfiony przez to co dodatek wypłucze z baku.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
-
Niby jest/powinno być jak piszesz ale z praktyki wynika, że w przypadku starego filtra potrafią dziać się takie cuda, że układ wtryskowy jest zabrudzony syfem (szarpanie a nawet gaśnięcie auta) a sam filtr po zastosowaniu dodatku potrafi być nawet całkiem czysty. Druga sprawa diesel splung bardzo wysusza wtryskiwacze/układ wtryskowy więc czym prędzej należny dodać jakiś dodatek smarujący.
-
Ja dzis wlałem mix 2T i 6900 oba po pól dawki bo akurat resztka obu mi została ale chyba coraz bardziej skłaniam sie w kierunku czystej vervy.
-
Ja też, tyle że do Ultimate. Tyle że one niby dosyć suche i jakieś smarowidło wtryskowe by się przydało... i się kreci :)
Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka