Dla TYCH co nie wierzą - zdjęcie nawigacji (trochę nie ostre) i to co pokazuje. Szkoda że Polska jest w czarnej d...e ze swoim TMC.
Jest to co potrzeba - korek, alternatywna trasa, inne niebezpieczeństwa a nawet wyłączone radary we Włoszech.
Printable View
Dla TYCH co nie wierzą - zdjęcie nawigacji (trochę nie ostre) i to co pokazuje. Szkoda że Polska jest w czarnej d...e ze swoim TMC.
Jest to co potrzeba - korek, alternatywna trasa, inne niebezpieczeństwa a nawet wyłączone radary we Włoszech.
Radary u nas też pokazuje, i stacje benzynowe - i chyba nic więcej.
Jaki jest nr najnowszej aktualizacji navi i na kiedy jest datowana?
Wersja 1006 z marca 2018 r., lada dzień powinna być aktualizacja.
P.S.
Po 6 tysięcznym (6 kkm) wypodzie po Europie ocena (moja) nawigacji wygląda następująco (w skali 10 ):
Włochy - 9; Austria - 7; Niemcy - 6; Szwajcaria - 5; Polska - 1 (max 2)
Wszystko uzależnione jest od sygnał TMC - czyli danych jakie zarządca systemem dróg wprowadza i czy wprowadza je na bieżąco.
Nie wiem jak to się dzieje ale googlemaps w Niemczech i Austrii też beznadziejne (dane dodatkowe jak np: korki).
Widac ze Ci wiatr sprzyjał , Ja daje 5 max nawet na Włochy i Austrie , TMC to jakiś żart w Stelvio , nonstop jechałem na Waze zeby nie stać , ponadto na Słowacji zrobiła mi objazd Ok 100 km bo droga była zamknięta, oczywiście nie była co Google szybko zweryfikował i nie straciłem 1,5 h bezsensownej jazdy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wbudowana nawigacja to przedostatnia deska ratunku ja wszystkie inne normalne mapy typu google, here, yanosik, waze zawiodą. Ostatnią jest papierowa :)
Jedyną jej zaletą jest, że po prostu jest i doprowadzi cię do celu ... jakoś.
Papierowa jest podobnie aktualna co ta wbudowana :P
Przesada nie jest taka zła
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie oszukujmy się jest zła.
Nie potrafi się wysłowić po Polsku. Update to jakiś koszmar. Wprowadzanie literek kołem fortuny to pomysł z 2003r. TMC w Polsce i tak nie ma więc w sumie ta nawigacja nie oferuje nic więcej jak ta z 159. Ma ciut lepszą grafikę Srsly? To wszystko za 6k.
Wybór optymalnej trasy też pozostawia wiele do życzenia.