Nie chodziło mi o to na jakim paliwie chodzi, ale o samo już zastosowanie dwóch turbinek. Ciekawe jak to jezdzi?
Printable View
Napewno klekoce mniej niż nowe TDI - wiem z autopsji. CR wniósł bardzo wiele dla zmniejszenia tego odgłosu silnika. Naewt w Automaniaku było porównanie jednego JTD z TDI. To sam redaktor w programie przyznał, że TDI chodzi jak stary traktor, a CR to już zupełnie coś innego:P i pomyślec, że w szwabskiej gazecie typu auto-świat też tak piszą:eek:
Te 2.0 TDI to chyba VW nie wyszło za bardzo. Znam kilka osób które te silniki eksploatują i każda z nich już go wymieniała. Na gwarancji oczywiście.
Bo to nie było to 2.0 tylko 1.9tdi z ostatków produkcji. Porównywany był jakiś fiat z Jtd oraz Skoda fabia z Tdi (wiadomo od kogo... VW) jakież było moje zdziwko gdy redaktor dzwignął maske tego tdi, to nic nie było można usłyszec co gadał, a po przejsciu do jtd, normalnie zonk:eek: dużo, dużo ciszej!
Dajta spokój z panami redaktorami. Dostał Timexa za tysiaka to napisał, że woli TDi :) Nie warto czytać gazet...
TwinTurbo w Lancii jest i w benzynie (DiTurboJEt 1.8 200KM) i w MJ (1.9) 190 KM:) Tym drugim juz jezdzilem to pierwsze poujezdzam przed swietami:) Dieselek taki jest b zacny:)