w CF2 nie bedzie błedu,tylko jak on jest sterowany podcisnieniowo to moze być też uszkodzony zawór który steruje podcisnieniem
Printable View
w CF2 nie bedzie błedu,tylko jak on jest sterowany podcisnieniowo to moze być też uszkodzony zawór który steruje podcisnieniem
Ale u mnie jest, znaczy,że coś nie tak.
Więc kolejne pytanie:
-czy to, że ECu widzi taki błąd niesie za sobą jakieś konsekwencje??
---------- Post dodany o godzinie 20:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:57 ----------
Ale ze mnie lamer :D
Wszystko na temat mojego problemu było tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/147_...42-egr-26.html :eek: sorki
W mojej alfie też mam zaślepiony EGR.Błąd jest także ciągły.
Może ktoś z forumowiczów powie mi jak mam zabrać się za rozwiązanie problemu z AIRBAG, czy boczne poduszki mają już w sobie jakiś sensor, czy osobno jest poducha i sensor?
Pod fotelem kierowcy widać że jakiś magik próbował coś robić z kostkami, ale jest to zrobione bardzo nieudolnie izolacja ;/ czy te błędy mogą być spowodowane przez te kostki? ewentualnie gdzie mam szukać tych sensorów?
Może to chodzi o sensor co jest w słupku nr 3 z drugiego zdjęcia?
Mogą być spowodowane źle dociśniętymi kostkami. Mogą byc też przewody porozrywane jeśli faktycznie masz tam taki bajzel pod fotelem. U mnie tez się zaświeciło ale podociskałem kostki i do dzisiaj wszystko gra.
Nie wiem jednak jakie były wtedy błędy bo nie miałem jeszcze kabelka :/
Witam
Czy moja 145 99 JTD 105km również połączy się z tym programem?? I jaki kabel ewentualnie mam zakupić bo u mnie jest wtyczka która znajduje się na kielichu amorka wejscie 3-pinowe a nie jak u was Szesnastopinowe złącze OBDII :(
Pzodrawiam Seba
program ma wyszczególniony twój model więc teoretycznie powinno się połączyć oczywiście potrzebujesz innego kabelka czyli OBD I