Moja Alfa 156 2.0 TS 114 kW spala około 12 litrów w cyklu mieszanym tak ze nie jest źle dodam do tego że nogę mam ciężka.
Printable View
Moja Alfa 156 2.0 TS 114 kW spala około 12 litrów w cyklu mieszanym tak ze nie jest źle dodam do tego że nogę mam ciężka.
AR 155 1,8 8V -miasto 13 - 16litrów ,trasa 11litrów. Instalacja 2 generacji ,która ma już 10 lat i 100 tys.Lovato
Kiedyś się tu wypowiadałem, ale mam po prawie 3 letniej eksploatacji dokładniejsze dane
miasto 12.5L/100, czasem 13 z hakiem, ale to jak często gdzieś stoje np pod myjniami w kolejce, w korkach itp (nie gaszę wtedy) - nie ma bata żeby było inaczej, jazda tylko i wyłącznie dynamiczna, wysoko kręcę, dynamicznie przyspieszam (bez dresiarskich akcentów)
Cykl mieszany, z przewagą trasy 9.18L/100km ! - ciężko mówić o prędkości, pomiar odbył się na trasie z katowic (śląsk) do pobierowa (zachodniopomorskie) dystans łączny tam i z powrotem = 1300km (koszt przejazdu całości, przy cenach gazu na trasie wyniósł 280zł),
2 osoby, bagażnik full załadowany + pół baku benzyny balastu + na połowie dystansu klima. Na wolniejszych odcinkach, co chwile wyprzedzanie naszych kochanych tirów itp z pedałem w podłodze, na odcinku autostradowym przez wrocek (dł ponad 200km) praktycznie non stop 150km/h, czasem tylko 180km/h
Zużycie na tej trasie zaszokowało mnie niesamowicie, myślałem, że instalacja się zepsuła, i że jade na benzynie od pewnego momentu, gdy na moim dziennym liczniku od tankowania minęło 540km a auto dalej jechało.
mnie na trasie schodzi do około 10.5/100, a na codzień, gdzie mam do pracy 17km i do lubej 22km wychodzi 11,6/100, cykl mieszany, trochę świateł, trochę niezabudowanego
nie jeżdżę spokojnie, czasem mnie najdzie, to się kulam jak emeryt, ale zawykle to przycisnę odrobinę i pogonię, ale na pewno nie schodzę poniżej 2000obr/min, czasem zapomnę wrzucić piątkę :P i na 4000obr/min jadę, bo jest fajnie
na klawiszu mam 'e-gas', listwa wtryskowa matrix, reduktor już nie pamiętam jakiej produkcji, a sterownika jeszcze nie oglądałem :P działa, jedzie i jest ok
na butli zrobiłem ostatnio 376km i weszło 40,86L do pustej, ogólnie tankuję co 300km i wchodzi wtedy od 32 do 35 litrów
ja zrobiłem na trasie ostatnio lekko ponad 400 km na 37 litrach a nie było za szybko bo tak 110-120 i sie cieszyłem ze spalania ... ale widzę że nie ma z czego się cieszyć ;/
U mnie 2.0ts 155 kuca w miescie 10.7l w trasie 7-8l /100km
Widze, ze moja trzyma sie w normach ogólnych- miasto na 38 litrach jakies 280km, na trasie jakies 330, z tym,ze jazda niezbyt ekonomiczna (160-180 na liczniku).
180km/h i się tym jeszcze chwali ;)
A dziś wchodzi nowy taryfikator.