Uwaga koledzy i koleżanki: mam do was komunikat :D
Czy konfigurował ktoś już może połączenie FES z kabelkiem Viaken poprzez maszynę wirtualną (VMware) ?
Printable View
Uwaga koledzy i koleżanki: mam do was komunikat :D
Czy konfigurował ktoś już może połączenie FES z kabelkiem Viaken poprzez maszynę wirtualną (VMware) ?
ściągnąłem program fiatecuscan,mam interface elm 327,program mi go wyszukał ale przy próbie połączenia pokazuje komunikat przekroczono limit czasu.nie wiem co jest powodem.proszę o pomoc.
Instalował ktoś kabelek od viakena na win8? Za nic nie mogę sobie poradzić...
masz:
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...styczny-2.html
- - - Updated - - -
da się :-)
Dzięki Bocian:beer:
No i po testach. Postawiłem XP'ka Pro na maszynce virtualnej na MacBook i poszło wszystko tak jak miało :)
Wniosek:
Na netbooku z XP Home Edition nic chyba się nie zrobi (pomimo zainstalowanego XP Pro na maszynie virtualnej) chyba, że ktoś znajdzie pliki odpowiedzialne za obsługę portu USB (lub dodatku) bo chyba tylko tu leży problem.
Mam takie pytanie kupiłem nie dawno kabel VAG KKL + FES podłączyłem zainstalowałem wszystko jak należy podpiąłem pod Alfe w tym przypadku to 156 2,4 JTD wszystko działa jest w porządku idzie odczytać podstawowe parametry ale nie mogę odczytać żadnych danych związanych z wtryskami. Miał ktoś taki sam problem i jak to rozwiązać może to zależy od wersji programu ?
Jak masz stary sterownik, wersje silnika, to nie odczytasz informacji o wtryskach.
Moja alfa 2.4 jtd jest z 2002r i po fl wnętrza i również nie mogę odczytać korekty wtrysków ani przebiegu.