Ja chyba zrobię tak jak Pływak , kupię Colinite 476 i bd go dawał na AF Tripple z miesiąc powinien spokojnie potrzymać a i na zime bd jak znalazł , tylko boli mnie to kurzenie się :/ ale chyba aż takiej tragedi nie ma ?
Printable View
Ja chyba zrobię tak jak Pływak , kupię Colinite 476 i bd go dawał na AF Tripple z miesiąc powinien spokojnie potrzymać a i na zime bd jak znalazł , tylko boli mnie to kurzenie się :/ ale chyba aż takiej tragedi nie ma ?
znaczy ja nie narzekam tylko pytam , bo jeszcze 476 nie miałem
Kurzy sie ale ja mam czarny akryl to choćbym woskiem z wyciagu z marsjańskiej gleby wysmarował będzie na nim kurz widać po jednej krótkiej trasie. Takie urok czarnego lakieru za to odwdzięcza się zajebistym wet lookiem :D Tylko zamiast AIO to bym zastosował jakiś dobry cleaner + glaze ewentualnie 2w1. Prima Amigo to 2w1 ale niestety jeszcze sprzedawca nie miał dostawy więc cały czas czekam. W sobote lece na wakacje więc najwcześniej za 2-3 tygodnie będę mógł postestować jak spisuje się Amigo.
Dokładnie woskowanie niedomytego auta to jakaś pomyłka i marnowanie czasu. Mi wystarcza jedna w miere duża gęsta fibra ale zawsze mam drugą na wypadek gdyby pierwsza przez nieuwagę upadła na ziemie. To samo z aplikatorem do wosku zawsze jeden w zapasie.
Ja muszę jakas pyszysta fibre kupić
Załącznik 99926
Tak ładnie kropelkuje NXT 2.0 ;)
TEZ mialem go kupowac ,ale sprzedajacy dal d**y
może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym kropelkowaniem ? Kiedy poznać że wosk dobry ? Jak są duże, małe, gęste krople ? O co to chodzi ?
Podstawą kropelkowania jest zmiana napięcia powierzchniowego. Powoduje to odpychajanie wody od lakieru. Im mniejszy kat pomiędzy ścianka kropelki a lakierem tym lepiej. W efekcie łatwo woda spływa lub jest zwiewana. Efektem ubocznym są kropelki o równej wielkości a im bardziej wypukle tym bardziej wosk odpycha wodę.
http://imageshack.us/a/img689/8671/dscn7989j.jpg
A mi takie kropelki wyszły po Megs #16:)