Można kupić GT Busso za 20k, ale w jakim ono będzie stanie :D
Myślę że o to Arkowi chodziło ;)
Printable View
Można kupić GT Busso za 20k, ale w jakim ono będzie stanie :D
Myślę że o to Arkowi chodziło ;)
Dokładnie to powiedział, że można ale wiadomo jakie będzie.
Tak czytam tematy związane z busso i stwierdzam że miałem dużo farta. Kupiłem za te 20 tyś 2 lata temu, kilka stów poszło w poprawki przodu (miała kiedyś małą przygodę z lewej strony)
Na naprawy wydałem może ze 2 tyś, reszta to eksploatacja. Odpukać mam nie zajeżdżony egzemplarz, nic się w drodze ani na torach nie zepsuło. Kuleje trochę lakierniczo ale w końcu 12 latek ma. Aktualnie 140 k przelotu.
Wydałem ogółem sporo więcej ale to na moje "fanaberie".
Nie bać się, auto jak inne, trzeba tylko szczęścia i chłodnej głowy. I cierpliwości bo jak kto kupił to sprzedać nie chce.
Macie rację, rzeczywiście można znaleźć za 20 tyś, a nawet mniej:
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#06506a422d
A tu za drugie tyle:
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yphDz.html
Jeden szczegół zastanawia mnie w tej drugiej alfie. Skoro jest to 3.2 V6 benzyna to czemu na pokrywie bagażnika jest napisane jtd ?
mam pytanie odnośnie tej alfy romeo GT:otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-prawdziwa-3-2-v6-salon-polska-aso-ii-wlasciciel-ID6yuBRr.html
chciałbym dołączyć do waszej zacnej grupy Alfaholików, do której jeden z forumowiczów mnie namawia, jednak trudno znaleźć 3,2 w dobrym stanie więc prosiłbym o pomoc, może ktoś z was coś o tej GT wie ? :)
O tak, chyba sporo osób już coś o niej wie. Proszę Cię bardzo.
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/1...ml?language=cs
Witam jeżeli jest ktoś chętny sprzedaje swoje gt. Niestety w dziale sprzedam nie mam uprawnien do pisania. 2004 jtd czarny. 506 758 689
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Wielka szkoda, że nie jest to benzyna Mariuszu :P bo taką z zadbanym silnikiem tylko też bym przygarnął :)
Dziękuję Ci bardzo :) z tego co wyczytałem, to tutaj już było to 2 lata temu i tak porobione w niej mega, teraz wygląda w ogłoszeniu na prywatne chyba, że się mylę
Jak to ta to 2 miesiące temu była wystawio na moto gratce za 19 tys przez komis a jak dzwoniłem to powiedział, że za 17 sprzeda :-P
Jeżeli piszecie na temat mojej to nie była ta. Była wystawiona 2 mies temu i jest teraz znów. Cena podobna jak teraz.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Witam mam upatrzoną alfę gt ale jest n navi i nie podoba mi się czy jest jakiś większy problem aby ją wyrzucić i wstawić zwykłe radio i uchwyt na kubek z szufladką?
Nie ma problemu. Możesz kupić panel z szufladkami za około 30 zł, do tego oryginalne, albo jakieś inne radio i włożyć zamiast navi.
A z kierownica oryginalne bedzie bez problemu współgrać?
Tak, wszystko powinno działać.
W dodatku jak pytałem o zamiane przy tej słynnej za 26 900 to właściciel odmówił ze względu na projekt przy lancii thesis ;)
Ale dzięki forum parę szczegółów się dowiedziałem :)
Słuchajcie piszę znowu, bo poszukiwań ciąg dalszy, weszła na allegro nowa alfaallegro.pl/alfa-romeo-gt-3-2-v6-bertone-super-stan-2005r-i6412984771.html
może ktoś coś o niej wie, albo mieszka obok Kielc żeby móc sprawdzić, cena trochę za niska jak na V6...
Panowie! (i Panie, bo trochę Was tu zauważyłem :-) )
Sorry, za OffTopic, ale po przeczytaniu wszystkich wpisów w tym temacie (nie pytajcie ile mi to zajęło :) ) nie mogę się powstrzymać.
Co ja bym bez Was zrobił! Niechybnie kupiłbym jakąś pięknie odświeżoną, ale tylko wizualnie Alfę, która rozkraczyłaby się gdzieś na trasie. Po tym wątku czuję się o niebo mądrzejszy. Zaraz przeniosę się do „Porad przy zakupie”, a potem Giełdy i zacznę bardziej konkretne poszukiwania, a tymczasem WIELKIE DZIĘKI, że Wam się chce i że się udzielacie w tej skarbnicy wiedzy. Największe propsy za praktyczne porady o tym, na co w GT zwracać uwagę i jak to sprawdzać. Kłaniam się.ZapiszZapisz
Witam
Ma ktoś z was koledzy na sprzedaż godną uwagi alfe gt ? Koniecznie 1.9 jtd do 21 tysięcy :) na ogłoszeniach olx,allegro itd. same "szroty"
Na wstępie chciałem się przywitać ze wszystkimi, jestem tu nowy więc wybaczcie mi ewentualne błędy :) :)
Chciałem się Was mocno poradzić w zakupie samochodu. Temat jest dla mnie poważny bo zakup planuje dokładnie od 20 marca. Trwa to długo, ale w miedzy czasie zdążył "wydymać" mnie handlarz. Sam postanowiłem znaleźć swój wymarzony samochód. Jeśli chodzi o kryteria to poszukuje Alfy Romeo GT z silnikiem 1.9 JTD w wersji Black Line najlepiej w kolorze białym lub czerwonym. Przecedziłem już setki ogłoszeń w Polsce jak i za granicą. Jestem bardzo wybredny - taki już jestem. Na aukcjach wpadły mi dwa ogłoszenia. Dlatego bez Waszej pomocy może być trudno.
Pierwszą, którą znalazłem na otomoto jest za 26.000 z 2006r. z przebiegiem 167000. Piękna biała perła z czarnym dachem. Widać, ze od miłośnika bo zadbana i dopieszczona. W wersji Black Line. Brakuje tylko ksenonów. Mam wątpliwości czy jest warta takich pieniędzy jakie chce właściciel.
Druga to czerwona GT z 2007r. z przebiegiem 88000 w cenie 25900. Wersja Q2 bez skórzanych foteli i czujników parkowania. Właściciel pisze, że odratował ją po poprzedniku więc odnoszę wrażenie, że też wkładał w nią serce. Prosiłbym o jakieś sugestie co do ceny, wyposażenia itd.
Podałbym linki, ale niestety nie mam uprawnień póki co.
Proszę o wyrozumiałość i z góry serdecznie dziękuję za okazałą pomoc w wyborze.
wrzuc linki z jakimis kropkami czy cos albo bez www
masz łeb , masz ch..j = kombinuj ;-)
jako nowy użytkownik nie chciałem naginać regulaminu :) :)
...allegro.pl/show_item.php?item=6457448382#98466bf211 pierwsza biała opcja
....otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-sprzedam-alfa-romeo-gt-q2-ID6yxciH.html#98466bf211 druga czerwona
biała - optycznie da się ją doprowadzić do tego jak powinno wyglądać GT (dach, dół zderzaka, znaczki)
jest przed liftem i ma większy przebieg, brak ksenonów
czerwona - po lifcie, szpera, wygląda tak jak powinna wyglądać, nowsza, ładniejsza...
fotele - jak potrzebujesz skóry to te sprzedasz bez problemu
na minus w tej czerwonej dla mnie - brak parktronika, kiera bez guzików (sam nie uzywam ale ładniej wygląda - próżność :D )
Ja kupiłem GT 2,5 miesiąca temu za 16.500 2004 rok 180 tys. przebiegu z Holandii. 1.9 JTD Wersja sam nwm jaka Srebrna, w środku skóry navi , bose czujniki parkowania.
Na dzień dobry rozrząd +filtry+olej. Auto było wypadkowe , jak zawsze blablabla nic nie było itd. itd. Ale wiem ze lewe drzwi były wymieniane, bo po konsultacji z kolega lakiernikiem uznał ze warto brać bo dobrze porobione.Musiałem zrobić w tylnym zderzaku halogen urwany zaczep , z tyłu po lewej stronie odklejona lekko tapicerka od dołu w okolicy 5 cm . Przedni lewy fotel 2 szwy popuszczone zaszyte.
Z przodu maski lekka wgniotka która jest do zrobienia do wyciągniecia bez malowania tak samo w lewych drzwiach do wyciągnięcia.
Musiałem zrobić klimatyzacje koszt 980zł nowa chłodnica uszczelki itd. na chłodnicy nie żałowałem założylem coś z lepszej półki.
Samochód w stanie mechanicznym jest okej. Nic nie trzepie nic nie piszczy no chyba ze na dziurach ale to twarde zawieszenie i sztywno jest. Samochód użytkuję na codzień i jestem zadowolony z zakupu. Trochę trzeba jeszcze włożyć by było wszystko jak bym chciał ale auto prowadzi się znakomicie i zakup uważam za dobry.
Jeśli ktoś myśli ze do 20 tys kupi egzemplarz bez jakiegokolwiek wkładu to się myli. Ja chciałem kupić tańszą i pod siebie porobić i wiedzieć co mam zrobione a co nie, a nie wierzyć w obietnice sprzedającego.
Póki co mam plany w poprawieniu osiągów , poprawić lekką blacharkę te bojle wgniotki. A póżniej zobaczymy co dalej. ;)
Ja tę białą kojarze, czasem jak jeżdziłem ze swoimi alfami do mechanika to czasem ją widywałem. Zadzwoniłem, auto w 2014 ściągnięte z Francji, bite w lewe drzwi/próg. Przemalowane na biało. Kiedyś widziałem ją u mechaniora i pytam co to za cudo, tylko machnął ręką i powiedział coś, że strasznie tu jest nakombinowane. Jak ktoś chce to może uda mu się czegoś dowiedzieć, auto było serwisowane w Borowski - Wiatraki Kalisz.
tak patrzę na tą białą na zdjęcie tyłu... dla mnie dramat, nie do przyjęcia
z drugiej strony rozumiem że na spotkaniach pod marketami pewnie robi wow :D
Tego się spodziewałem, konkretnych odpowiedzi. Na swoją Alfę czekam już ponad pół roku, nie śpieszy mi się, szukam dobrego egzemplarzu, ale nie igły. Igłe mogę mieć w salonie. Ta biała tak jak pisze Opozycjonista, rzeczywiście pierwsze wrażenie wow, choć ten napis, te włoskie znaczki no i może ten spojler nie bardzo. Czerwona, brak paru detali, tak jak zauważył Opozycjonista.
Wiem, że będę musiał dołożyć żeby było mniej więcej na 0, liczę się z tym. Ale nie chciałbym mieć skarbonki bez dna. Dużo się dowiedziałem i za to dziękuję póki co większe zainteresowanie wzbudza we mnie ta czerwona, pewnie kierownice z pilotem do radia bym dołożył i czujniki parkowania. Jest to do zrobienia mam nadzieję?
przy ilości anglików na części sterowanie radiem i parki dołożysz bez większych problemów
kolega @szkodnik chce sprzedać swoje GT Q2 może do niego zagadaj
[MENTION=66302]opozycjonista[/MENTION]
ori parki dołożyć to dużo roboty i kombinowania ?
mało, kupić czujniki, wiązkę, centralkę i zapiąć zasilanie przez przekaźnik wzbudzany z lampy wstecznego biegu (albo olać przekaźnik jak nie pokaże błędu żarówki)
no i ładnie wymierzyć otwory żeby wyglądało jak fabryka
nie zakładałem bo w obu miałem fabryczne ale analizowałem to w eperze i na rozebranym angolu kiedyś bo ktoś prosił żebym rzucił okiem co i jak
komplet da się kupić za 4 stówki (czujniki, centralka, wiązka) - oryginalny z angola
jeszcze do tego buzzer/głośniczek, fabrycznie siedzi pod lewym tylnym boczkiem ale możesz go założyć gdziekolwiek (lub pod prawym w angolu)
[MENTION=734]omen[/MENTION], a miałbyś jakieś konkretne info w postaci zdjęć, linki itd? Póki co to czekam na odpowiedź od sprzedającego, ale może gdzieś się coś wcześniej pojawiło