jeżeli zdecydujemy się na ponowne zamówienie u tej firmy to zwrócę im na to uwagę by zapachy oznaczali, chociażby markerem NC i G
Printable View
Ja zapachy dostałem dwa dni temu. Nadruk i materiał bardzo dobre. Myślę że nawet lepsze niż te stare. Co do trwałości ( starego po dwóch dniach już nie czułem w aucie) i jakości zapachu to nie ma porównania do tych poprzednich. Po prostu zajebi...e. Mimo tej małej awarii ze strony producenta i mojego długiego oczekiwania na zawieszki, następną turę proponuję zrobić u tego samego.
Dzięki flatbeet
Reszta została niby wysłana 15 października a do mnie nie dotarły.
Wszystkim juz przyszły?
A ja napisze może jeszcze odnośnie starych zapachów.
Zostały mi jeszcze dwa, ale nei o tym mowa.
Auto kupiłem 3 września i też tego dnia wywiesiłem jeden ze starych zapachów - alpen.
pierwszy tydzien to była istna alpejska rzeźnia.
Ale po intensywności przyszedł czas miłego aromatu, który trwa do dziś.
Nie wiem czy to kwestia tego konkretnego zapachu - ale serio wam mówie. Jak na prawie 2 miesiące wiszenia to przebija trwałością wunderbaumy ...
Fakt, że przez ten okres fruit i lemon wymianane były juz kilka razy ... a tutaj taka miła niespodzianka.
Jakby ktoś był zainteresowany, to mam jeszcze 8 zapachów Alpen Fresh na sprzedaż. ;)
Ile w ogóle te Alpen Fresh kosztuja ? ;P bo zanim sie dokopie...
2,70 PLN/szt.
Koszt wysyłki:
a) priorytetowy list polecony:
1-2 szt.: 4,95 PLN
3-6 szt.: 6,00 PLN
7-8 szt.: 6,90 PLN
b) przesyłka kurierska:
16 PLN
c) odbiór osobisty (Poznań):
0 PLN
EDIT:
Zawieszek brak. :)
Z mila checia kupie z 8 zapachow jezeli jeszcze macie:) jak cos to pm
Też kupię kilka, jeśli ktoś jest chętny odsprzedać :)
w innym kraju :D
Ja nie wiem jak inni, ale ostatnie zapachy to jakaś pomyłka. Nie dośc, że czas oczekiwania, to teraz wieszam sobie grejfruta, a tu zonk ledwo pachnie i praktycznie po dwóch dniach zero zapachu - myślałem, że tylko jeden był taki lipny, a tu zonk.
Czy tylko ja tak mam.
Flatbeet - nie mam nic do ciebie, bo organizacja spoko, ale ostatnio coś producenci zawodzą, przez co będe się musiał przerzucić na starego, drogiego i opatrzonego "wunder bauma", tylko szkoda mi klubowej przywieszki bo ładnie wyglądała.
Nie ma też kartek z oznaczeniami zapachów. Również bardzo szybko wietrzeją. Za szybko
Widzę, że wreszcie ktoś napisał na ten temat.
Niestety i ja podłącze się pod temat. Grejfruty - dla mnie kaszana straszna. Założony świeży z opakowania, zawieszony razem z alpenem z poprzedniej tury i w aucie jak dawało tym statrym - tak samo daje.
Niestety ale te nowe nie są w stanie się przebić.
A jak się czepiałem na początku to mówili że przesadzam ;)
Uważam że Ci co dostali z pierwszej tury mieli o wiele gorsze jakościowo zapachy. Z tego co pamiętam producent miał problem z pakowaniem ich w plastiki, jakoś tak? Pamiętam, jak przyszły wrzuciłem ja do szafy i elegancko waliło, (w pozytywnym znaczeniu tego słowa) grejfrutem, a teraz ledwo co sama zawieszka pachnie...
Tak że może wróćmy do poprzedniego producenta albo szukajmy nowego?
No to ja mam z drugiej tury i niestety ale nie pachna. Te z pierwszego zamowienia (od starego producenta} przynajmniej mocno dawaly jakis czas. Te po wyciagnieciu wczoraj doslownie nic.
Ja też dołożę swoje 5 groszy.
Mam tych zapachów chyba jeszcze z 15 i bardzo żałuję.
Ostatnio zawieszając nowy nie czułem już go na drugi dzień. Totalna porażka.
Do tego jakość wykonania!
Swojego czasu latałem z jedną zawieszką bodajże miesiąc ( bo i tak nie pachną, to zapomniałem wymienić) i oto co się z nim stało:
Załącznik 80271
Ten pierwszy producent rewelacyjny nie był, ale zapachy z pierwszej tury po prawie półrocznym zaleganiu w szafie nadal pachniały ( tydzień, ale pachniały). Takiego rozklejania od pierwszego producenta nigdy nie doświadczyłem, a trochę tych zapachów już miałem ( kupuję je od samego początku)
flat szukaj nowego producenta, najlepiej już teraz i żądaj od każdego jakiś próbek w celu sprawdzenia jakości wykonania i trwałości zapachu.
Ja od samego początku kupuję te zapachy bardziej jako gadżet, ale to gówno nie pachnie i nie nadaje się do ozdoby auta.
Moja jeździła miesiąc co prawda nie było czuć już jej w aucie ale wąchając kartonik nadal było czuć zapach.
U mnie zawieszki leżą w pudełku i po jego otworzeniu nie idzie wytrzymać tam mocny zapach sie z niego wydobywa że czuć w całym pokoju.
Osobiście jestem z nich zadowolony
Moje też prawie nie pachną , zawiesiłem i żona stwierdziła że nie czuje grejfruta.
Badziewie !!!
Podsumowując tą dyskusję - od tego producenta zawieszek już nie bierzemy :) problem polega jednak na tym że ciężko znaleźć takiego producenta który zajmie sie też wysyłka detaliczną, nikt z Was tego nie bierze pod uwagę że tu nie ma za bardzo komu wysyłać 100 paczek, chyba że ktoś z Was sie zaoferuje :P dlatego jak szukam producenta to jednym z głównych kryteriów jest to czy nam też potem te zawieszki do Was roześle
Ja mogę się podjąć wysyłek, mam umowę z Pocztą Polską
Byle kolejne były lepsze ;)
Majster , uwierz mi że ten " wunder baum " też robi kaszane .
nie wiem o co chodzi ale to jest gó**** , kiedyś kupiłem zapach to lekko wytrzymał 10 dni , teraz jak wytrzyma 5 to jest elegancko - nie wiem od czego to zależy .
Ja zawsze kupowałem RELAX ( Thing do 155 je zawsze pakował póki nią jeździł ) , uwierz mi że rok temu jeszcze zapach trzymały , a teraz to padaka i właśnie myślałem żeby wziąć z forum . a tu tez lipa ? czy to tylko jednej osoby odczucie ?
Nie tylko jednej jak widać. Z tej edycji lipne te zapachy wyszły. Oby następne były lepsze ;)
Jeśli ktoś szuka długo trzymających zapachów to polecam z California Scents
ja również miałem sporo zapachów i takiego czegoś w żadnej turze ( niezależnie od producenta ) nie widziałem u nikogo i u siebie również
albo miałeś pecha akurat z tym ( bo nie piszesz czy więcej tak ci się rozeszło )
albo masz sporo wilgoci w aucie i to jej wina a nie zapachu :-)
i stawiam 4 pak że czy to będzie 3 czy 4 producent - zawsze coś będzie nie tak - jeden traktuje to jako gadżet a do zapachu używa czegoś zupełnie innego niż zawieszki , drugi lubi jak mu "choinka" pachnie 20 tygodni ( :lol: ) , trzeciemu starcza delikatny zapach przez 4 tyg. , czwarty woli się czuć po wejściu do autka jak by nos wsadził w cytrynę , piąty jeszcze inaczej , szósty zamówi dwa zapachy i nie będą opisane i też się wkurzy , siódmy powie , że kolega kolegi co ma kolegę co takie miał mówił że są lipne
...
jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził :-)
"dziękuję , dobranoc , nie ma takiego zapachowania..."
:lol:
Święta racja Bociek :)
bocian dzieki za zapachy :P
Swoja droga tez bylbym chetny jakbyscie cos znalezli ;) pewnie pare osob z Irlandii byloby zainteresowanych :) wtedy ja moge do Nich rozeslac ;)
wiadomo moze kiedy i czy wogole wystartuja zapisy na jakas kolejna ture ?? bo u mnie w domu jedna alfa i 3 inne auta a kazdy chce zapachy z alfy :P
z początkiem marca ruszę z zawieszkami i dywanikami samochodowymi. co do zawieszek to jaki w końcu producent lepszy?
dla każdego inny :lol:
Trzeba znaleźć nowego producenta :D Te przedostatnie zapachy to jakaś masakra, dwa-trzy dni i do wyrzucenia. Z tego co czytałem z tymi ostatnimi też nie było za dobrze :)
Ja mam chyba jeszcze kilka zapachów tych ostatnich .. bo po cholere to wieszać jak i tak wywietrzeje za 2 dni.
Mam schowany normalny odswieżacz, a jedna zawieszka sobie dynda.
Co ciekawe ... zawieszka z pierwszej tury - alpen dalej coś tam jeszcze pachnie ...
Może warto zobaczyć jak wyglądałaby sprawa z tymi wtyczkami do nawiewów - co ktoś kiedyś proponował?
O ile pamiętam to tam wchodziła w grę mniejsza ilość sztuk jak 500 - więc może warto by pilotażowo wypuścić pare set sztuk własnie tych >?
Sam co prawda mam rozszczał od 147 gdzie pasują, przez 156 gdzie idzie to jakoś zamontować aż do 166 gdzie to w ogóle nie pasuje ... Ale czemu nie ?
Miałem przez jakiś czas taki zapach z ambi pur .. i pachniał o wiele dłużej niż te ostatnie forumowe.
Jeżeli by długo ładnie pachniał to w sumie czemu nie, gdzieś tam by się jakoś zamocowało. Tylko i "zwykłych tekturek", też kilka sztuk by się przydało :)
Jak się zdecydujecie na wkładane do nawiewu to się piszę na kilka sztuk ;)
masakra , wczoraj otworzyłem następną zawieszkę a tu ... nic nie pachnie nawet jak nos przyłożysz to praktycznie nic nie czuć , więc włożyłem ją z powrotem do opakowania i nalałem olejku do kominków o zapachu niestety jabłka i nie powiem p paru godz ten olejek ładnie się wchłonął , ale czy to bd ładnie pachniało i dłużej niż 2 dni nwm .Dzisiaj zakupiłem sobie zapachy Refresh your Car i polecam ,nic nie dynda nic mocno nie wystaje z nawiewów i ładnie pachnie , co do trwałości wypowiem się za 2 tyg , ale sądze że 4 szt za 5zł i tak warto ,zresztą na autokącik.pl piszą ludzie że zapach nawet jeszcze lekko czuć w samochodzie po 2 msc , więc nawet jak te 2 tyg wytrzyma bd happy