Niestety podwyższanie ceny za "styl" to słaba karta przetargowa przy odsprzedaży
Swoją drogą Bocanegra też ma styl, inny, temperamentny, ale ma. Kwestia spojrzenia.
Printable View
Seat? Żartujesz?
Ja nie widzę podwyższania ceny. Wszystko zależy od ciśnienia sprzedawcy.
3 lata temu sprzedałem w kilka godzin za prawie 30 tys zł (50% ceny zakupu) 6 letnią Fiestę 95KM tdci full opcję, bez skóry, z podobnym przebiegiem. Za Mito 170KM +15 tys uwzględniając różnicę w samochodzie, wyjątkowość i wzrost cen nowych, to nie jest zła oferta.
Znajdzie się klient.
A czemu miałbym żartować? Chłodne spojrzenie na sprawę, to że "my" jesteśmy zafascynowani nad wozem nie znaczy, że inni też tak będą.
Bocanegra ma styl owszem, ale ma też silnik 1.4 tfsi ktory się sypie jak nie wiem co.
https://www.auto-swiat.pl/seat-ibiza...ziobem/j6mvbx3
Może coś się komuś podobać lub nie, ale stylu tu nie ma za grosz.
Wygląda jak jakieś auto z odpustu bądź wiejskiego tunera spod remizy.
Dokładnie, właśnie na tym.
Słuchajcie, ja nikomu nie odmawiam uroku Mito, chociaż to auto nie dla mnie. Ale jesteśmy tu defacto po stronie kupującego i stwierdzamy iż ten egzemplarz, chociaż dla Was wymarzony, jest mimo to drogi.
jest drogi ale: Brembo, Rosso, TCT, salon Polska, pierwszy właściciel od nowości, BOSE. Moim zdaniem to są argumenty na tak, tzn. sensu wydania takiej kwoty, no może nie 47500, ale zbliżonej.
[MENTION=25304]adekt[/MENTION], w DE te auta kosztują między 51 a 57 tys.PLN, przebiegi od 40 do 70kkm.
https://www.mobile.de/pl/samochod/al...c_gear,pwn:110
Zadzwoń do właściciela, pogadaj, negocjuj i tak bardzo się nie przejmuj opiniami, bo takich aut będzie coraz trudniej kupić. Moja Córka 5lat temu uparła się na 135KM z TCT i już wtedy w PL były tylko 2 oferty (trochę "niejasne"), więc kupiliśmy drożej z DE i Córka do tej pory jest zadowolona. I nikt już nie pamięta, że ktoś te pięć lat temu też nie jeden się dziwił : "tyle kasy za małą Alfę, przecież one chodzą po ...." .
Udanych negocjaji i zakupów ;-)
KoŁoS bardzo mało sprzedano MiTo QV w Polsce, w Rosso i w TCT. Nie zdziwię się nawet, jeśli to auto pójdzie za cenę wyjściową, jeśli pojawi się ktoś kto konkretnie takiego modelu szuka.
Jak ktoś ma za dużo kasy i lubi przepłacać...
Po chwili szukania już bym wolał np. tą rok młodszą ze skórą i panoramą: https://www.autoscout24.pl/oferta/al...dtsrc=listPage
A można prześledzić historię tego samochodu?
Ja chętnie bym przepłacił za nowe Mito. Ale FCA nie chce moich pieniędzy.
pisała w opisie auta. Chyba że już wykasował :)
Nie było nic o szpachli.
To manipulacja KoŁoS-a - robi ferment.
Było o lakierowaniu wynikającej ze szkody parkingowej
Macie inne pomysły na wyprowadzenie tylnego błotnika w ASO? Zawsze można zapytać właściciela ile pokazuje miernik :)
I jeszcze ciekawe jak jest zrobione odcięcie.
Chciałem kupić tą alfę jakiś czas temu miała wtedy niecałe 46 tys z tego co pamiętam ale mnie ktoś ubiegł, kupiłem raport DNA jakbyś potrzebował moge podesłać napisz adres mailowy jeśli jeszcze potrzebujesz. Niski przebieg, musiała wiecej stać niż jeździć natomiast szkody w raporcie DNA nie widać. Jest gdzieś wystawiona teraz?
Pozdro
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#9d996dfde2
Ostatni wpis w ASO jest na 3301km i aktualnie już figuruje w ubezpieczalni.
Ja myślę że jakby różnic nie dało się zauważyć lub wykryć, to by nie było tej wzmianki
Cześć wszystkim
Jestem tu nowy, nie sądziłem że pojawię się na takim forum. Od 2008 roku jestem zafascynowany MITO po taragch w Genewie ale musiałem wtedy kupić inne auto nie mogąc czekać na 2009 rok wiec padło na i30. Teraz szukając czegoś małego do miasta i czasem na 100 km trasę przypomniała mi się alfa. Nie widzę konkurentów a nie chciałbym się pakować w jakąś astrę corsę czy vw golfa stąc poszukiwania.
Budżet ok 25 tys
Diesel bo benzyny 135 czy 155 km trochę onawiam się w mieście (spalanie)
Wpadły mi 2 ogłoszenia - piękne skóry bardzo kuszą a i automat byłby super
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-alfa-romeo-mito-135km-automat-niski-przebieg-skory-max-wyposaz-ID6D7Mc8.html#5ae2f7ad18
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-piekna-alfa-idealny-stan-skory-navi-dna-ID6D56lo.html#31e4e90260
co myślicie o tych alfach?
Ten wpis jest z Polski? Jaka data?
6000km rocznie. Dziwne
Ale z jaką datą jest wpis przy 4280km?
Witam serdecznie.
Drodzy forumowicze, w czwartek dołączam do grona posiadaczy alfy.
Przesiadam się na Mito QV z 2014 roku (jest jedna na otomoto, nie mogę wstawić linku)
Przeczytałem chyba o wszystkich typowych usterkach w tych samochodach, przejechałem się i na pierwszy rzut oka wszystko jest ok. Samochód przez 6 lat miał jednego wlasciciela i był serwisowany tylko w Gdańskim ASO.
Szukałem jakiegoś konkretnego zbioru informacji, ale nic takiego nie udało mi się znaleźć (ponad 100 stron forum mnie przerosło :D).
Czy moglibyście podzielić się radą, jakie zabiegi powinienem wykonać w samochodzie, żeby uniknąć potencjalnych awarii?
Planuję wymienić śrubę z filtrem turbiny, zrobić płukankę i wlać olej motula.
Z góry dziękuję za wszystkie porady i uwagi
Pozdrawiam
Michał
Panowie, mam pytanie do wszystkich forumowiczów, czy ktoś z was spotkał się z egzemplarzem o numerze vin ZAR94000007331777 oraz rejestracją KRA 9143R (numery tablic nie są danymi osobowymi, więc mogę je publikować). Natrafiłem na ciekawe ogłoszenie na otomoto, jednak sprzedający (co wyszło po krótkim śledztwie) jest domowym handlarzem. Pierwszym właścicielem była firma od 2014 roku do 2018 roku, później osoba prywatna, natomiast osoba wystawiająca ma firmę tak jak napisałem - detaliczna sprzedaż samochodów. Jeśli ktoś coś słyszał, warto w ogóle zawracać sobie nim głowę czy odpuścić minę? :D