Mam raczej amatorskie pytanie - czym myć auto? Chodzi dokładnie o akcesoria - gąbka, rękawica, ściereczka, szczotka? Potrzebuję konkretnych linków, najlepiej czegoś z tańszej półki :)
APC, glinkę i szampon już mam :)
Printable View
Mam raczej amatorskie pytanie - czym myć auto? Chodzi dokładnie o akcesoria - gąbka, rękawica, ściereczka, szczotka? Potrzebuję konkretnych linków, najlepiej czegoś z tańszej półki :)
APC, glinkę i szampon już mam :)
Jak ma być tanio, to:
http://www.aliexpress.com/item/New-A...932890139.html - 4 dychy wychodzi za tego mopa, a jest świetny.
Fibry: najtańsze co nadaje się do użytku to Eurow.
Wiadra kupisz w castoramie, pędzelek też (wybieraj na czucie z najdelikatniejszym włosiem i blaszkę owiń grubo taśmą izolacyjną).
Ręcznik do osuszania - fluffy dryer
Dzięki za szybką odpowiedź, mop zamówiony, ręcznik i mikrofibry namierzone :)
Potrzebuje spolerowac ręcznie zderzak po malowaniu, bo jest matowy. Co powiecie o Meguiar's Ultimate compound?? Efekt da stały czy chwilowo?? Ewentualnie co polecicie??
Chyba za słaby a ręcznie to już w ogóle :-/
no właśnie dwa sklepy mi to poleciły, chodzi tylko o to zeby lakierowi bezbarwnemu nadać połysk i efekt lustra...
Lustra , czyli usunąć tzw. skórkę pomarańczy ? - jak tak to od papierów ściernych coś 2000-2500 do past z polerką mechaniczną. Usuwałem kiedyś lekką skórkę pomarańczy na lakierze bezbarwnym na reflektorze do "lustra" i na spojlerze do nie-lustra , sama ścierna pasta to za mało na pewno i nie ręcznie. A do tego Ultimate Coumpound za mocna to nie jest. No i musi być grubiej trochę tego bezbarwnego .
Przede wszystkim lakierowany zderzak można poddawać korekcie po minimum 7 dniach od lakierowania, po tym jak lakier "siądzie".
Później zależnie od oczekiwanego efektu albo matujemy "papierami" 2000->2500->3000->5000->polerowanie albo jedziemy odrazu z polerowaniem padami z jeansu i sztruksu a potem wyciągamy tradycyjnie.
Do wszystkich tych prac trzeba mieć trochę wprawy i doświadczenia oraz ... maszynę. Ręcznie to można pomiziać lakier.
Zderzak lakierowalem 2tyg temu. Pozostaje zakupić maszynę, i tak się przyda :) dzięki za info, pozdro :)
Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś quick detailera, ostatnio nakładałem wosk i szukam czegoś do aplikacji zaraz po umyciu. ktoś cos poleca?