Orzesz Ty! No następny...
Choć jak mawia... wiadomo kto, nie pomyl z Giulią bo nie dotrzymasz słowa :sarcastic:
Ps
Kwestia marketingu byłaby naprawdę zabawna, gdyby nie dotyczyła FCA i AR. Ale cóż...
Printable View
U mnie umówienie sie na jazdę próbna odbyło sie bezproblemowo. Klik na stronie AR, telefon z FCA Poland i ustalenie preferowanego terminu oraz dealera, u którego mi najwygodniej, następnie mailowe potwierdzenie ustaleń telefonicznych (pisemko na papeterii FCA Poland), następnie kontakt od wybranego dealera (Carserwis) i skonfrontowanie moich oczekiwań z terminami w kalendarzu i w końcu jazda próbna. Następnie błyskawiczny kontakt mailowy i profesjonalna obsługa w celu przygotowania indywidualnej oferty. Moje wrażenia odmienne o 180 stopni w stosunku do tego co powyżej. Może to kwestia tego kto personalnie obsługuje dane zgłoszenie a ja miałem szczęście i do osoby dzwoniącej w imieniu FCA i do samego dealera [emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przecież to włoskie auto, a chcecie kupować "po niemiecku" ;)
Trzeba się zaprzyjaźnić, podjechać parę razy, a nie jakieś on-line, call-center, ... :)
Chociaż, to jak zostałem zlany przez dealera Mini...
Ja tez nie mialem problemow z jazda probna w Lublinie. Takze po prostu zalezy od salonu i pracownikow...
Dziś dzwonili z Ganinexu w Katowicach. Benzynki 200KM już jadą, powinny być w listopadzie w Polonii!!! :D
Owszem problemów do jazdy dieslem może i nie było, tyle że w Białymstoku takowy nie zawitał i pierwsza testowa Giulia będzie benzynowa. A umówiona jazda rozchodziła się o własnie benzynówke i rozbieżność danych w kwestii posiadania modelu do testów. Najwidoczniej centrala nie jest świadoma co dany salon ma u siebie ewentualnie czy salony dostały juz inne silniki jak diesla. Utrzymują w przekonaniu ze do końca tego miesiąca juz powinny być na stanie, nawet cytując "bogato wyposażone".
Jeden z niedawno publikowanych filmików z Giulią.
https://www.youtube.com/watch?v=dIt7Jr2B0bI
opanujcie się, również przy użyciu Tapatalka.
Alfa Romeo nie ma, niestety, dobrej opinii, więc ustawianie poziomu cenowego na poziomie technologicznej konkurencji czym nibyt ma zachęcić do kupna tego auta??
jak ktoś miał beeme albo dżaga, kupi alfę, bo jest w tym samym przedziale cenowym? na głowę upadliście.
Ponawiam przy okazji pytanie, bo NIKT dotąd na nie odpowiedział: do kogo adresowana jes warta 170-200 tysięcy alfa romeo giulia?
Podobny post w Twoim wykonaniu czytaliśmy już co najmniej 30 razy w ciągu ostatniego roku. Jeśli masz coś nowego do dodania to śmiało. Bez krępacji. Twoją opinię na ten temat wszyscy doskonale znamy, nie musisz przypominać.
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Oczywiście, że prościej - byłem ciekaw jak firma obsługuje kontakt klientami przez infolinię. Gdy wchodziła Giulia wg infolinii można było śmiało umawiać się na jazdy próbne wersją Quadrifoglio itp. Niestety w aspekcie kontaktu z klientami jest słabo. Natomiast gdy byłem osobiście w salonie (odbiór zamówienia) i zatrzymałem się na chwilę przy Giulii to od razu doskoczył do mnie ktoś z obsługi :).
Ja po prostu poszedłem do salonu i od ręki umówiłem się na jazdę Giulią w dogodnym dla mnie terminie (dwa dni później z tego co pamiętam). Moja ocena wiedzy pracowników na temat modelu i pierdół o które pytałem to jakieś 4,5/5. To, że prawdopodobnie salon również był zwodzony terminami przez FCA odnośnie dostępności benzyn to chyba nie ich wina. Ogólnie oceniam to pozytywnie, szkoda tylko, że nie ma możliwości testu przez dajmy na to jeden dzień czy weekend.
"Kierujący pojazdem marki Alfa Romeo nie dostosował prędkości"... "ale po roku oczekiwania na jazdę próbną, można mu to wybaczyć".
[MENTION=114]Belfer[/MENTION] Dzis ma byc premiera Stelvio, czy jakis osobny dzial w związku z tym sie pojawi, czy forum Giuli zostanie rozszerzone obten model (skoro to ma byc tylko inna buda na tej samej platformie, te same silniki, praktycznie ten sam design wnetrza, systemy elektroniczne itp)?
Jakby ktoś szukał - tu będzie relacja:
http://www.alfaromeo.com/reveal
a tu już info - http://moto.pl/MotoPL/7,88389,209826...zcie-jest.html
w sumie jak patrze na stelvio to chyba faktycznie SW traci sens... stelvio to taka giulia SW alltrack :) czyli z większym prześwitem
Przecież jest temat od dawna.
http://www.forum.alfaholicy.org/inne..._2016_-34.html
Po premierze pewnie zrobiony dział Giulia/Stelvio.
o to mi właśnie chodziło, zeby byl dedykowany dzial
jednak sie nie dogadalismy. chodzilo mi o dedykowany dzial, a wydaje mi sie ze Stelvio mogloby byc w tym samym dziale co Giulia, bo konstrukcyjnie jest to praktycznie to samo auto (tak jak 159 jest razem z Brera I Spiderem bo 99% pytan czy problemow jest wspolna dla wszystkich modeli)
To ze jest jakis tam watek w dziale Inne, prototypy I historyczne to nie jest wlasciwe miejsce dla auta ktore za 20 minut bedzie mialo oficjalna premiere.
http://www.forum.alfaholicy.org/giulia/ <---- a to co to jest ?
Zgadzam sie. Omen, w tytule nie ma Stelvio.
Nie my się nie dogadaliśmy, tylko Ty masz do tego jakieś dziwne podejście...
Skoro auto było do dziś prototypem to niby po co miał powstawać nowy dział?
Teraz można taki założyć. Tylko, że w takich sprawach pisze się na PW a nie zaśmieca innego tematu. Poza tym nie ja zakładam nowe działy a ktoś inny. Ja mogę zasugerować, żeby taki powstał i właśnie dziś to zrobiłem bo przyszła na to pora...
Definitywny koniec OT!
W dzisiejszym numerze Auto Moto porównanie Giulii QV i BMW M3 z pakietem Competition. I...wygrywa Alfa !
A to niby też gazeta na niemieckiej licencji...
Cholerni pismacy.. Ja wczoraj czytałem, że Audi kupiło oznaczenia Q2 i Q4 zastrzezone dla naszych Alf.. Smutne to. Sumka pozostaje tajemnicą..
Nie kupili ich na wyłącznosć a dostali prawo do ich używania. Zatem Alfy q2 i q4 nadal będą (np. Giulia) [emoji6]
Gdzieś czytałem, że właśnie kupili, a FCA ma prawo ich używać. Nawet niedawno widziałem Audi Q2. Następny śmieszny SUV.
Odnośnie Giulii, to możliwe że kupię, ale stawiam jeden warunek: Jakiekolwiek inne ASO we Wrocławiu. Jak nie będzie innego, to niestety pożegnam się z marką.
Kupili prawo do używania.
W innym wypadku moglibyśmy pomarzyć o Giuli Q4..
Coś ruszyło z 2.0b w NL. Dziś dzwonili, że prawdopodobnie w piątek będzie do wzięcia na 2-3godziny.
Na to wygląda, informacja o "otwartych drzwiach" włoskich przedstawicieli AR
Alfa Romeo Giulia Veloce: il 19 e 20 novembre primo porte aperte
http://www.clubalfa.it/19340-alfa-ro...te-aperte.html
2.2 diesel z 210KM i 470NM. Pomimo ze celuje w benzyne to cieszy duzy zapas na mocy w tym silniku. Tunerzy juz zacieraja rece [emoji23]
W październiku w Stanach sprzedano 23 alfy.... 4C, żadnej Giulii.
Przeglądając te artykuły.... mają rację, Giulia jest w top 10 sprzedaży tego segmentu, z tym, że nawet do Top 5 dużo brakuje. Dostępność benzyn na szerszą skalę powinno pomóc, dziwi tylko to ociąganie się FCA