Ja stosuje sonaxa bsd i nie narzekam:)
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Ja stosuje sonaxa bsd i nie narzekam:)
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
30zl z fibra :-)
Autofinese qd - na mokre psikasz i dwa ruchy fibra. Albo na suche. Ładnie podbija blask i dobrze działa przy wycierania po myciu. Zero problemów.
Wybór QD jest ogromny. Warto zakupić np Spray and Gloss, QD+, Auto Finesse Finale. Z tańszych Morning Dew, niektórzy narzekają na mazy ale trzeba psikać oszczędnie i zmieniać microfibre na suchą. Niektóry pozbyli się wszystkiego i zostawili tylko Sonaxa BSD. Warto go mieć ale raczej na zimę a latem spróbować czegoś innego.
Ja tam osobiście BSD się pozbyłem i mimo, że kropelkowanie nie do pobicia - to skłaniam się ku czemuś innemu. No i chyba zdecyduje się właśnie na AF Finale.
Chociaz ze względu na cene zastanawiam się też nad Fukupiką od SOFT99, ewentualnie - coś antystateczynego od FinishCare, ale nie wiem czy przypadkiem ta "antystatyczność" to tylko na papierze Bo kurde mam dość przyciągania kurzu przez KoGa
Jak szukasz czegoś antystatycznego, to zdecydowanie Duragloss #921 lub CarPro Reload. A KoG to przereklamowany produkt. Zresztą jak i duża część produktów Soft99, ale to tylko moje prywatne zdanie.
A na czym polega przereklamowanie KoG?
Nawet w ramach tej samej firmy - aplikuje się gorzej niż Fusso, gorzej wygląda, krócej siedzi ... wszystko testowane przez chłopaków z KA z Bydgoszczy na jednym aucie.
Co do QD to ja tam Sonaxa BSD nie zamienię na nic innego - środek 1000 zastosowań i we wszystkich co najmniej daje radę :)
Miałem ostatnio Fusso na połowie auta na drugiej połowie KoGa po środku maski dodatkowo na próbę wjechał Dark Angel. Wszystko kładzione na szybko - bo auto i tak szło do korekty. O ile kropelki i wytrzymałość w takich warunkach - okej faktycznie dla Fusso + maskuje niesamowicie - to jednak ogólny wygląd jak dla mnie - dla KoGa. Dark Angel mnie nie przekonał zupełnie. Tyle tylko, że to pierniczone przyciąganie kurzu mnie doprowadza do szewskiej pasji.
KoGa chce jak najszybciej wykończyć - bo planuje właśnie Fusso na zime + na wiosnę coś z wyższej pólki, skoro i auto po korekcie.
Może i Soft99 przereklamowane, ale nigdzie nie dostane takiej ilości produktu, za taką cenę. A przy założeniu, że masz 7 aut do obskoczenia to jednak wydajność i pojemność jest ważna.
BSD wyleciał z jednego powodu, który zauważyłem u siebie i pisali gdzieś o tym w internecie chyba właśnie na KA.
Zacieki po deszczu na drzwiach, których nie szło usunąć szamponem przy myciu, wyglądało to tragicznie, denerwowało przeogromnie. Ja mam problem z głowy, a kumpel cieszy się z BSD za pół ceny