Nowy rozrząd + wariator oraz pasek i rolki osprzętu
Printable View
Nowy rozrząd + wariator oraz pasek i rolki osprzętu
Dzisiaj mycie bo się trochę w błotku ubrudziła a później wycieczka do Krakowa :)
Nowy akumulator zamontowany
Dostała przy pięknej pogodzie porządne mycie :)Załącznik 194434
W 156 założone dziś letnie koła i od razu bardziej mi się podoba:lol:
Naprawiona klapa bagażnika, w końcu się delikatnie zamyka A nie trzeba było tłuc jak drzwiami od zuka...
I.....
Akcja plastiki rozpoczęta !
Mam dość tego trzeszczenia...
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
wpadły HIDy 4500K i M&Msy ;)
Załącznik 194528
Na co Ci m&ms.
Ja dziś założyłem opony na felgi do alfy i wywazylem 16 do żony wozidełka.
Dzisiaj jestem po myciu wnętrza mojej 159. I szczerze mogę firmę polecić jak ktoś szuka W okolicach Torunia porządnego Spa dla swojej Belli: ) ponadto na moich beżach i brazach naprawdę widać różnicę. Teraz będę wkładal klubowe dywaniki ( szczerze przyznam lekko zdziwiony jestem ich kolorem, miał być brąz jest hmm jasny beż ale będzie dobrze;))
Alfa dostała nowy filtr kabinowy :)
I korzystajac z lepszej pogody procz wnetrza wyprane zewnetrze:) Obecnie na wiosne przygotowani z Bella kompletnie
Wysprzątana w środku, wymienione koła na letnie, umyte również nadkola pod plastikowymi zabezpieczeniami przód oraz tył. Jutro mycie karoserii i kół zimowych.:)
Padam na pysk...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/03/278.jpg
Jak zawsze na dzien dobry mowie jej ,ze ja lubie. "Ala" sie odwdziecza i sie nie psuje .Dzisiaj napoilem ja za 200zeta.
Oddałem na tynkowanie jednego błotnika, oraz polerkę całego auta. I nie dzisiaj tylko wczoraj, ale przyszła gumowa dokładka zderzaka z Chin ;)
A moja dziś dostała nowe żaróweczki do oświetlenia tablicy.
Załącznik 194611Załącznik 194612
A w przeciągu ostatnich dwóch tygodni
Załącznik 194613Załącznik 194614
A tak świecą tylko jeszcze nie są do końca dobrze ustawione
Załącznik 194616Załącznik 194617
To jest chyba ten środek
http://sklep4nano.pl/felgi/56-rim-protect-100ml.html
Dzisiaj Bella była na korekcie rozrządu. Okazało się że pasek jest przestawiony o 3 zęby.
Wymieniłem folie ochronne, stare były już żółte.
Pasta tempo i polerka = ból pleców i piękna bella :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/03/302.jpg
Wymieniony kpl.rozrząd ,umytą,zatankowana :)
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Pastą tempo je tylko zamaskowaleś.
Ja w 156 dzisiaj wymieniłem pasek wielorowkowy, napinacz, rolkę i siłowniki tylnej klapy. Łożysko w rolce napinacza już kończyło swój żywot a i sam napinacz też nie był w dobrym stanie.
Wymiana kompletu sprężyn;)
Zgłoszenie szkody u ubezpieczyciela - Alfa oberwała w tyłek, od pani, która się zagapiła "bo chciała zmienić pas ruchu i patrzyła w lusterko" - przed przejściem dla pieszych! gdzie stałem i ludzi przepuszczałem! ;/. Czekam na rzeczoznawcę...
Załącznik 194898
O rzesz ,ale strzał :( ładnie musiało cię odbić od zagłówka.
Chyba będzie szkoda całkowita.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Zmiana wtyczek na wtryskiwaczach i od razu lepiej,Załącznik 194901
W ostatnich dniach:
- olej
- wszystkie filtry
- płyn wspomagania
- czyszczenie egr
- dobicie czynnika do klimy
Zostało jeszcze kosmetykę przed sezonem ogarnąć.
Babka przeleciała po haku, dlatego pozamiatała mi cały tył - podłużnice oberwały, podłoga bagażnika (za wnęką koła zapasowego) dosłownie zrolowała się z 10cm :), pas tylni zmiażdżony, aż dziw, że lampy wszystkie całe. Przedni zderzak też do wymiany (babka popchnęła mnie na autko stojące przede mną - i nadziałem się na hak auta poprzedzającego). W środę mam wizytę rzeczoznawcy z PZU, zobaczymy...
DPF out + nowy soft
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka