Napisał
viader
Właściciele 159 chcą się na siłę dowartościować jakie to ich auto nie było piękne. W swoich czasach wielkie wow robiła 156 i wyróżniała się bezwzględnie na ulicy. Był taki okres gdzie trochę zapomniałem o alfie i skupiłem się na innej marce i właśnie w tym momencie pojawiła się 159 której obecności nawet nie zauważyłem, wyglądała jak kolejny lifting 156. Technicznie to auto też za wiele nie oferuje, wysoka masa, brak bajerów technologicznych, kiepskie silniki benzynowe, napęd na przód. Wreszcie wyszedł nowy model, który mam nadzieję będzie konkurował z najlepszymi a tutaj tylko narzekania. To, że auto jest podobne do innych to trudno, takie czasy, ważne aby się nie psuło i dawało frajdę z jazdy a na to jest wreszcie szansa. Parę lat temu ogromną przewagą bmw było rwd, teraz ta przewaga zniknęła. Ja za kilka lat z chęcią zakupię taką giulię i bardzo mnie to cieszy bo do tej pory nie widziałem następcy dla mojej 166 (159 to auto ciaśniejsze i ze słabymi osiągami a w kolejnym aucie chciałoby się lepsze).