Nie w tym problem, problem w tym że bez prawka nie ubezpieczę Belli a bez ubezpieczenia to raczej nie pojadę :P
Printable View
Nie da sie tak przeniesc nie bardzo jest co i jak;) Mozesz zadzwonic do tej firmy w ktorej ubezp. czy dadza ci dysk na czas okreslony z regoly daja na miesiac, w tym czasie masz czas na dostarczenie wszystkich potrzebnych dok. Powiedz jeszcze gdzie ci ubezpieczyli auto i dlaczego zazadali od ciebie wymiany prawa jazdy ? uzasadnili to jakos ?
Jeszcze wogóle nie mam ubezpieczenia, jeśli chodzi o firmę to Aviva a wymiana prawka to moja decyzja bo zaoszczędzę 700euro :D Jęśli nie mam wogóle ubezpieczenia to raczej wątpię by mi dysk wystawili :/
PS: ubezpieczam przez brokera
Ok rozumiem, jesli na tym zaoszczedzisz. Jaki broker First Ireland czy cos innego ? Mozesz isc z tym kwitkiem i zapytac sie czy zrobia ci ubezpieczenie na tym i dadza dysk do momentu otrzymania prawka IE.
Brady Insurance, zadzwonię i zapytam lecz i tak muszę poczekać aż siorka mi wyśle z PL dokument udowadniający zniżki mojej mamy bo ubezpieczam na mamę a ja jako drugi kierowca więc dziś muszę skoczyć na pocztę i wysłać LogBook :P ale zadzwonie i zapytam może koleś mi coś doradzi :P bo całkiem spoko :D
- - - Updated - - -
Niestety dziś już za późno na telefony :P
No to troche skomplikowane sie robi, dok potw. znizki bedziesz musial przetlumaczyc koszt 25-50 Euro. Ale o to sie tez zapytaj u brokera. LogBooka proponuje nie wysylac tylko zapytac sie czy kopia wystarczy i kopie wyslac. Jesli wysylasz dok to tylko tzw. SWIFT albo Registred mail bo listy potrafia sie zgubic po drodze i potem dupa:P Chyba nie musze mowic ze zajmie kolejny miesiac odzyskanie logbooka;)
Niektore ubezpieczalnie jak axa maja 30dniowe (30 dni w roku ) ubezpieczenia dla osob dopisanych...nie jest to duzy okszt...jezeli jest to ubezpieczenie bez okreslenia pojazdu to nie ma problemu - o takie przeniesienie mi chodzilo...jest to chwilowe przeniesienie uprawnien ubezpieczonej osoby
- - - Updated - - -
Wiekszosc ubezpieczycieli w Pl wystawia po angielsku za free na prosbe dokument o znizkach...firmy takie jak allianz i axa przyjmuja tez polskie zaswiadczenia...psmietaj ze jak zdeklarujesz znizki to masz czas na doslanie dokumentow...czy przy Twoim wieku jest duza roznica jak dopiszesz Mame?
- - - Updated - - -
Przy zmianie wlasciciela z tego co wiem to dopuszczalny jest tylko oryginalny dokument natomias jego kopia jest tylko pomocnicza
- - - Updated - - -
Aha w axie mogles sprawdzic bo kiedys mieli program dla mlodych kierowcow
Ja poszedłem do ubezpieczalni w PL tzn. mój ojciec poszedł noi wystawili mi zniżki w języku angielskim. A kumpel ubezpieczał w Abbeyu i ubezpieczalnia wysłała mu zniżki na jego e-mail pokazał wydrukowali i uznali,ale to :) raczej zależy od ubezpieczalni. Z PL jedynie co musiałem tłumaczyć to zaświadczenie ze starostwa,że mam prawko itd.