Nie wiem, ale na FB mignęło mi stwierdzenie, że to prywatna osoba w postaci lekarza z RZ, ale nie mogę tego info odnaleźć.
L.
Printable View
Tylko oglądając zdjęcia giulii na otomoto w alfa red widac, ze kolor jest płaski, bez głębi kompletnie. Na zdjęciu z linku oraz poniższych testach z YT kolor jest głęboki i wygląda pięknie.
https://www.youtube.com/watch?v=1nQfBon6Ybg
https://www.youtube.com/watch?v=bcxbhTYk8zQ
Moim zdaniem na filmach powyżej jedno auto to metalik, a drugie nie. I są to właśnie Alfa Red i Red Monza.
Alfa Red to moim zdaniem ta z numerem FD4222Z, która jest na jednym z tych filmów.
http://docaar.me/wp-content/uploads/...eeks-Romeo.jpg
Potraktujmy moje info jako domniemywanie niepoparte żadnymi informacjami, po prostu ta osoba najbardziej mi pasuje do zakupu Q w rzeszowskim.
W Poznaniu w Polcarze mają QV na demo. Dostali też 2.0 bendzyne
W sumie to może niedługo będę w Pol-Carze, to może podskoczę się przejechać :).
Mi chodziło o kolegę Sportinga, który długo się żalił, że nie ma co nowego kupić po 159 więc ją "skompresorował". Tak sobie domniemałem hydeparkowo, że na pewno to musi być on, on z pierwszą Q na forum.
http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/22521.html
Dokładnie tak samo robią inne marki. Pracowałem w GM Poland i myślisz, że polskie policyjne Insignie, dawniej Vectry czy choćby teraz Corsy to wersje specjalne oferowane przez fabrykę? Oczywiście, że nie. Wersje specjalne ze względu na swoje przystosowanie do służby są znacznie droższe i w Polsce w takim wypadku dealer (bo w 90% przypadków importer nie prowadzi sprzedaży detalicznej, więc swoją ofertę składa de facto przez któregoś z dealerów) jest skazany na przegraną bo cena to z reguły kryterium z zdecydowanie największą wagą.
Są to zwykłe golasy spełniające wymagania SIWZ zapisane w przetargu z dokładanym osprzętem. A potem są problemy z akumulatorami (bo seryjny alternator nie jest w stanie obsłużyć wszystkich urządzeń), układami napędowymi, turbinami, itp. Wersje specjalne są przygotowane do intensywnej eksploatacji. Tylko, że na to są osobne budżety na eksploatację. Także uwierz mi, że nie tylko do FCA służby mundurowe mają uraz :) Jaki kraj i jego wymagania taki produkt oferowany.
No i obrażać się mogą, ale do służb to przetargi publiczne zawsze, więc jeśli FCA złoży najtańszą ofertę spełniającą wszystkie wymagania to wyjścia mieć nie będą :)
Białystok dostał 2.0 benzynę, po czym stwierdzili, że nie bedą jej rejestrować i będzie pomnikiem w salonie. Chcesz kupic i odbyć jazdę próbną? jedź do Warszawy. Brak słów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wzmianka o wersji 350 KM.
Alfa Romeo Giulia un modello da 350 CV in programma
http://www.clubalfa.it/20493-alfa-ro...programma.html
tylko to ciagle 4 cylindry. do idealu dla mnie brakuje w veloce v6, bo q4, design, fajny automat mi super pasi. guadrifoglio za to jest za drogi dla mnie, niepotrzebnie mocny, na razie bez q4, za niski - do domu bym nia nie dojechal.
chyba nastepna zmiana to sobie kupie jakis np 10 letni fun car z przyzwoitym v lub r6 zeby zaspokoic marzenie, a dla rodziny np veloce sw (jak juz bedzie) i wtedy to juz nawet moglby byc diesel.
Ja nie pisałem o innych markach... FCA ma specjalne wersje Municipale. Poza tym oferta nie była robiona przez Fiat Auto Poland (tak to się nazywało wtedy) a przez dealera (tak, jak wspomniał Marek). To zwykły szwindel był. Włoskie auta służb mundurowych mają inne instalacje elektryczne, elementy wyposażenia itp.
Teraz masz już Giulię w takiej wersji i to nie tylko Quadrifoglio. U nas by pewnie dali najuboższą z dodatkowymi świecidełkami i po sprawie...
Jak by Kolegów interesowało to kilka dni temu byłem w miejscowości Pinarella (Italia) kilka kilometrów od tej miejscowości jest strefa przemysłowa (Montaletto) i mieści się tam firma wyposażająca pojazdy "Stato"(dla służb) i stało tam około 10 QV i około 50 2,2 diesel wszystkie dla Carabinierów. Podobno w luty/marzec mają wejść do służby, prezentują się naprawdę wyjątkowo. Polizia Stradale na razie nie będzie miała Gulii. Nie wypadało robić zdjęć, ale widok imponujący. A tak na marginesie to w eperze można obejrzeć wersje 156, 156, fiata stilo czy punto dla służb. Nie ma rzeźbienia, są przygotowane od początku do końca wg specyfikacji zamawiającego a baza przygotowana jest przez koncern FCA.
A ja w necie widziałem już zdjęcia ( nie rendery) błękitnych Giulii Polizia ;)
Ahaś :) To dzięki za wyjaśnienie :)
Załącznik 217670
Załącznik 217671
pod tym linkiem jest filmik (ponad 9 min) prezentujący wersję policyjną
http://www.clubalfa.it/20341-alfa-ro...oto-video.html
no w barwach policji wygląda to groźnie:)
tylko po co im wypasy z Veloce:)?
Był już ktoś na jazdach testowych, podzieli sie wrażeniami? Ja mam ustaloną jazdę na piątek piąteczek piątunio...nie mogę sie doczekać :)
powoli przeglądam poprzednie wpisy. Jak wrazenia, gdzie jeżdziłes i jakimi wersjami. Czy jezdził ktos u Sobczyka w czewie? Jeśli tak to jakie wersje mają na stanie, bo jazda już tuż tuż a ja dalej nie wiem czym będę miał przyjemność pojeżdzić. Z FCA dzwonią do mnie w zasadzie 2 razy dziennie od kąd zamówilem jazdę, ale rozmowy z nimi ograniczają sie do pytań typu ankieta. Gdy pytali o wersje jaką bym chciał jeżdzic oczywiście pytałem o QV ale facet stwierdził że nie wie czy w salonie który wybrałem bedzie w tym terminie taka mozliwośc. Czy wogule udostępiaja QV do jazdy?
do jazd nie ma QV z tego co wiem nigdzie. salon FCA w Bielsku ma QV od ok 2mcy, ale jest udostępniana tylko dziennikarzom - to ta biała SBxxxxx która przewija się praktycznie przez wszystkie testy w gazetach, blogach., youtube itp. benzyny 200KM dopiero co zjeżdżają do salonów, chyba na testówkach też jeszcze nie ma. Więc będzie to diesel 150 albo 180KM, raczej w manualu (skrzynia taka sobie), choć gdzieniegdzie automaty też mają ale nie wiem czy na testówkach dla mas (ponoć fajne)
Tu jest moja relacja z lipca z jazdy testowej Giulią 2.2d 180KM MT6: http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post1849857
Inni forumowicze też wrzucali w różnych wątkach swoje wrażenia z jazd testowych, tylko pewnie w tym tasiemcu tu ciężko cokolwiek znalezć
Są 2: biała manual, czerwona automat (czerwoną relacjonuje gazeta Motor)
Wysłane z mojego SM-A500FU
Czerwona Q z motoru to MT6 SB 8984S
Biała SB 6999S to ta z większości dotychczasowych relacji.
A co do benzyny 200 KM, to wczoraj w dziale Nasze Belle została taka zaprezentowana przez kolegę spod Częstochowy (SCZ XXXX).
Na chwilę obecną obydwie testowe Q FCA to wersje z manualną skrzynią. Automatu jeszcze nie ma w parku prasowym.
Spoko, ale pytanie było o jazdę testową. Kolega który pytał i zaczął rozmowę o tym co jest, liczył że może pojezdzi QV a ogólnie nie miał pojęcia co mu dadzą - uswiadomiłem go że na dzień dzisiejszy diesla. Tak przy okazji to wątpię czy QV kiedykolwiek będą dawali komukolwiek kto przyjdzie z ulicy na przejażdżkę, no chyba ze ich przekona ze naprawdę chce taką kupić i że umie czymś takim jezdzić (a nie zaraz zawinie się o jakąś latarnię podczas jezdy testowej).
Wkrótce może pojawią się jakieś benzyny 200KM na testówkach - chętnie bym sam się przejechał, chociaz obawiam się trochę że jeszcze mi się tak spodoba że już tylko będę kombinował jak ją kupić (i jak przekonać Panią do zaakceptowania)
No to moze tak...
Ja opisywałem w okolicach końca września moje odczucia z jazdy testowej GIULIA 180 2.2AT, jak wówczas napisałem skłaniam sie obecnie do benzyny ale uznałem ze jeździ sie tym dieslem bdb, 2 tyg temu odezwał sie ktoś do mnie z innego salonu poznańskiego przejechałem sie dieslem tez 180km, ale w manualu i wiem ze takiego bym nie kupił bo ma dużo mniejszy moment obrotowy i to czuć... poza tym ten AT naprawdę fajnie działa
No i w końcu w czwartek przejechałem sie w benzyna - jest demo w Polcarze No i raczej jestem juz zdecydowany na zakup chociaż po przejażdżce 180dieslem w AT tez go jeszcze nie skreślam
Co do benzyny brzmi fajnie a powyżej 4K ma fajny dla mnie dźwięk, spalanie myśle ze przy mojej jeździe bedzie niestety jakieś 2x większe niz w dieslu, w tym demo średnie było 12,5, w dieslu demo było 7,5
Na pewno będę chciał mieć łopatki przy kierownicy bo w dieslu były i dawaly mi frajdę z jazdy, a w benzynie mi ich brakowało.
Auto z obiema jednostkami równie pewnie sie prowadzi i odczuwalnie ma podobne osiągi.
Przy okazji pobytu w salonie miałem przyjemność posiedzieć w czarnej Q... ale szybko wysiadłem bo to nie moja liga ale miał zajebiste sportowe fotele
No nic mam nadzieje ze za niedługo zawita u mnie Giulia na podjeździe :)
W dzisiejszym Raporcie Turbo w TVN TURBO była mowa o najpopularniejszych kolorach aut na świecie.
Biały nadal dominuje, i nawet wzrosła jego popularność wobec poprzedniego roku (podobno o 2%) do 37%, drugi czarny ma 18%.
Może tym kierowało się FCA dobierając podstawową barwę dla pierwszych testowych Giulii
Przy okazji znalazłem takie dwie grafiki dotyczące 2015 i 2016 roku.
Załącznik 217785Załącznik 217786
Biały to nie kolor.
Nie każdemu jednak bezkolorowy pasuje. Ds-y wygalają dobrze, nowy Mondeo majestatycznie, ale merce już śmiesznie. Julki (w tym moja!) całkiem znośnie - choć cały czas po głowie chodzi mi wiejski tuning (miejsce spania zobowiązuje)- tj poczernienia ryjka, dachu, lusterek i kawałka zderzaka jak w nowej QV. Giulii NIE pasuje.
Wiadomo coś czy Giulia otrzyma pod maskę V6 3.0 turbo diesel znany z Maserati Ghibli?
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=R22h8rNxKRE
Zabawy z przyspieszeniem Q, 9.1 sek 100-200, konkurencja jest nieco szybsza (0.5-1sek) ale możliwe, że to zasługa automatu. Swoją drogą coraz głosniej jest o wersji 350 konnej.
I dobrze że głośno, bo trzeba postawić kropkę nad 340ix :) Ciekawe czy cenowo będzie znów o 5-6kzł tańsza czy może z uwagi na R4 będzie to większa różnica w cenie.
Swoją drogą porównywałem osiągi Veloce diesel i 180hp, dużej różnicy w osiągach nie ma, a cenowo owszem.
Mówisz o przetargu na policyjne 159?
Przetarg wygrała firma ACM MariCar z Poznania, przez ten przetarg zbańczyli właśnie z powodu wiecznych problemów. 159 jest w wersji specjalnie wyposażonej dla Policji od początku wzmocniona instalacja, akumulator, alternator.
Zawsze jak jeździłem do Polcaru na wymiane oleju stała tam przynajmniej jedna policyjna 159, w dwóch zdechł silnik, jedną rozbili podczas pościgu i poszła jako dawca części.
Wracając do tematu 2.0 w bendzynie demówke już mają
ACM zbanczyl z powodu jakości obsługi...