wywalony kat, bo sie posypał , nowy tłumik przelotowo - rozprężny ferroz 06.102 , polecam to rozwiązanie !!:cool:
Printable View
wywalony kat, bo sie posypał , nowy tłumik przelotowo - rozprężny ferroz 06.102 , polecam to rozwiązanie !!:cool:
a ja zamontowałem w org puszce stożek K&N, usunąłem rezonator z dolotem
jako że nie miałem rury alu pozostawiłem samą puszkę a w weekend ją zamontuję
efekt? od 3tyś wzwyż to jak bym miał jakiegoś 4 litrowca V8 :D
ale efekt mam przy pełnym wciśnięciu gazu i z obciążeniem, bez tego ładnie tylko mruczy. może uda mi się to nagrać, ale w życiu nie spodziewał bym się takiego efektu.
filtr zamontowany raczej do testów, bo pożyczony. leżał i się marnował.
chyba skuszę się na org wkład K&N, będzie zdrowiej dla silnika
co do mocy...
niby mocniej jest ale może to być efekt audio, choć wczoraj na 2 biegu wciskając gaz straciłem trakcję, a wcześniej mi się to nie zdarzyło - było sucho ;)
Wkońcu, ktoś też zauważył jaką piękną symfonie wydaje ts na stożku! Miałem to w 146... Brakuje mi tego w 156, ale nie chce zabić przepływomierza...
PS. W tamtej alfie miałem stożek no name, to może przez niego przepływka siadła? Być może K&N inaczej sie zachowuje
EDIT: A słyszałeś jak odcina?? :D
mam stozek i bardzo sobie to chwale:) dzis go zalozylem po wczorajszym myciu....dzwiek jest ekstra...co do mocy jest taki fajny art o filtrach w alfie na przykladzie jtd i ts'a. firmy bmc wiec nie jakis noname i daja rade:)
Umyta :)
słabo słychać bo wiatr zawiewał ale na żywo masakra ;)