Ani jedno ani drugie. Mowie o 8VT Lampredi, chyba najbardziej optymalny swap do tej budy pod każdym kątem, TS 8VT tez mozna sie pokusić tylko tu troche wiecej dlubania wokół silnika + swap wiec wyjdzie sporo drożej.
Printable View
Ani jedno ani drugie. Mowie o 8VT Lampredi, chyba najbardziej optymalny swap do tej budy pod każdym kątem, TS 8VT tez mozna sie pokusić tylko tu troche wiecej dlubania wokół silnika + swap wiec wyjdzie sporo drożej.
Mam do Was pytanie natury fundamentalnej: co robicie ze swoim 155?
Jeździcie nimi na codzień, czy od święta? Do pracy, czy aby tylko się przejechać dla przyjemności?
Wcześniej myślałem, że będę nią jeździł i do pracy i dla przyjemności, ale teraz widzę, że szkoda takiego auta.
Chyba ją przezimuję w spokoju. Co najwyżej od czasu do czasu przejażdżka w ładne dni.
Z tzw. soft turbo nie było by aż tak wiele roboty co nie zmienia faktu że będzie to wymagało dużo pracy.
- - - Updated - - -
Odpowiedź dałeś sobie sam :)
Ale tak w ogóle to odeszliśmy od tematu, mamy jakiś wątek na takie pogaduchy?
Na codzień;) nie ma nic lepszego chociaż są wygodniejsze.
Jak zawitałem kiedyś do Warszawy, to jednym z największych gwoździ programu była przejażdżka metrem. Pierwszy raz w Polsce:).
Ogólnie rzecz biorąc lubię w ogóle środki lokomocji, od nóg po samoloty, więc jazda polskim, warszawskim metrem była dla mnie dużym przeżyciem:).
A wracając do 155, to dzisiaj patrzyłem na otomoto i wystawiona była 1 (słownie: jedna) sztuka.
Uświadamiam sobie, że posiadanie takiego auta w dobrym stanie stało się już luksusem; który rodzi odpowiedzialność na jego właścicielu za stan; wszak model znika coraz bardziej z naszych dróg i ofert.
- - - Updated - - -
Fajnie, że jest więcej właścicieli 155 w Krakowie i okolicach:).
Ja patrzyłem na OLX i tam sa dwie 155 dość fajne i za małe pieniądze
https://www.olx.pl/motoryzacja/samoc...lfa-romeo/155/