Przepłaciłeś dwukrotnie :)
Printable View
Przepłaciłeś dwukrotnie :)
Myślę, że jak już będzie tak daleko i znajdę coś fajnego w miarę niedaleko od domu to chętnie się zgłoszę na priv z tym sprawdzeniem "zaocznie" w ASO (za opłatą oczywiście). Wyprawa do takiej Warszawy np i organizacja wszystkiego na miejscu chyba mnie przerasta... mam puki co jeszcze trochę czasu , w razie potrzeby pożyczam auto brata lub taty.. chociaż chciałabym mieć już swoją Alfę :cool:. Mam cichą nadzieję, że wyrobię się do maja ;)
Witam, ja sie interesuje dwoma egzemplarzami. Jeden 1.4 benzyna drugi 2.0 diesel - przebieg bardzo podobny. Kto moze sprawdzic po VIN historie, za lekka odplata ? :)
Czy w aucie z 2011 mozna znalezc ślady rdzy ? czy blacha i lakier są na dobrym poziomie ? Robiłem kiedyś projekt w Cassino w fabryce Alfy i średnio to wyglądało jeśli chodzi o proces produkcyjny :)
Wszystko zależy skąd auto jak uzytkowane jaki przebieg z tego co ja widze a jestem Galwanizerem to blacha jest naprawde dobrej jakości ale np ma newralgiczne punkty typu np ranty blotników przód bez chlapaczy tam się wssystko piaskuje na podlużnicach akurat miałem troche bo się od kamieni obija ale to taki nalot jak na te lata jest naprawde bardzo dobrze.Moje auto akurat pochodzi z Danii więc tam jest dużo soli wilgoci w powietrzu.Poprostu u mnie widać że poprzedni własciciel jeżdził bardzo dużo przy drogach nadmorskich gdzie nie ma dużo budynków.
Ja jestem właścicielem Giulietty z 2011r. produkcji. Od roku ją użytkuję i niedawno znalazłem ślady delikatnej korozji przy zaczepie maski (przy łączeniu tego zaczepu z maską). Nie wiem czy to jest tylko u mnie czy to jakaś wada tego miejsca bo maska nie była robiona. Poza tym od strony podwozia widać, że jego tylna część jest pozbawiona konserwacji lub przez lata ślad po niej zaginął :) Nie widać tam żadnej korozji ale chyba warto to miejsce jednak zakonserwować.
U mnie to wszystko co znalazłem
Tam nie kłądą konserwacji jest poprostu ocynk pomalowane i to wszystko chodzi mi o podłużnice.Przy zamku to raczej wada konstrukcyjna tam sie zbiera troche wody i jeszcze nie ma uszczelki zapomnialem o tym napisać heh.Podobnie jest przy turbinie dużo śrubek bliskie elementy robi się biała rdza od temperatur:) Ale to jest do ogarnięcia.