Chodziło mi tylko i wyłącznie o cenę. Myślałem o Millersie, ale najprawdopodobniej Alfa już nie będzie w moich rękach jak przyjdzie czas na kolejną wymianę.
Printable View
Ok. rozumiem. Niektóre oleje są drogie bo są drogie (reklama i marketing kosztuje i musi to być uwzględnione w cenie produktu - pozdrawiam wielbicieli "znanych" marek) a niektóre są drogie bo ich skład (baza, dodatki) w dużej części tłumaczy wysoką cenę. Naprawdę wypasione oleje takie jak Penrite 10tenths premium i racing oraz Millers z serii CFS to naprawdę górna połka i ich bazy olejowe oraz dodatki diametralnie różnią się od tych popularnych olejów "sklepowych". Nawet taki Meguin Super Leichtlauf 5w40/Super Leichtlauf Driver 0w40 ma inna bazę i pakiet dodatków niz popularne oleje w technologi syntetycznej ponieważ jest PAO-syntetykiem i ma całkiem inna formulację. Meguin to akurat górna półka jakościowa w cenie oleju ze średniej półki ale jeśli mówimy o olejach z najwyższej półki to trzeba się liczyć z dużo wyższą ceną bo są to produkty dedykowane dla osób, które wiedza za co płacą.
"tomek evo ma zapełnioną skrzynkę wiadomości. Wysłanie wiadomości do tego użytkownika jest nie możliwe dopóki nie zwolni trochę miejsca w skrzynce." no pięknie ;)
W jakiej cenie dla alfaholika bedziesz miał AR9200? na 5.5L oleju silnikowego z tego co wyczytałem butelka 100ml powinna starczyć.
motul 8100 x-cess 5W40
Ja leje od 100tys Vavoline 5/40w long life i nigdy od wymiany do wymiany grama nie dolalem, do tego produkt firmy Ceramizer co 2-3 wymianę
Bedzie 0w40 tenths +mixAR9100/9200. Narazie zaczynam kuracje AR2300.
No to jestem ciekaw opinii. Kupiłeś całe 10 litrów??
Wlewasz mix AR od razu do świeżego oleju?