wymieniłem zawór egr (niestety 625 zł poszło), mój jtd-m 150 km 2005 chodzi jak brzytwa, chyba nawet nie chodził tak na początku jak go kupiłem, na razie jest wszystko ok, dzięki za rady, szczególnie dla maciek-156
Printable View
wymieniłem zawór egr (niestety 625 zł poszło), mój jtd-m 150 km 2005 chodzi jak brzytwa, chyba nawet nie chodził tak na początku jak go kupiłem, na razie jest wszystko ok, dzięki za rady, szczególnie dla maciek-156
Dla potomności chciałem nadmienić że zaslepka zakupiona w sklepie: http://sklep.k-tak.pl/zaÂŚlepka-peÂŁ...34e20d6abc2bb3 pasuje bez żadnych przeróbek do silników widocznych na zdjęciu: http://www.forum.alfaholicy.org/atta...0210_13111.jpg TYLKO przy kolektorze wydechowym (u mnie nie da się odkręcić akurat tam śrub). Przy kolektorze ssącym jest mniejszy rozstaw śrub. Ja będę próbował dowiercić dziurę w odpowiednim miejscu i po prostu założyć (będzie ciut wystawać ale to nic). Także Ci co będą kupować tą zaślepkę do takiego silnika jak na w/w zdjęciu powinni o tym wiedzieć.
Panowie i rozwiązałem problem palacego się komunikatu "motor control system failure" nareszcie:)Otóż przy wkładaniu wtyczki do EGR zgięciu uległy 2 piny,które wychodzą z egr-a i wtyczka nie miała żadnego kontaktu z zaworem EGR.Wyprostowałem te 2 koncówki założyłem wtyczkę,pojeździłem troche i dziś rano po odpaleniu marchewa zgasła i nie ma żadnego komunikatu:)
Panowie u mnie przy wymianie egr na nowy, silnik chodzi ok ale wywala komunikat, myślałem że jak pojeżdżę jakiś czas to komunikat zniknie, ale nie, więc może coś jest z podłączeniem egr
Nie lepiej podpiąć komputer niz zgadywać????
Witam,
wczoraj zamontowałem zaślepkę EGR tylko mam taki mały problem ponieważ nie było żadnej uszczelki pomiędzy EGR a kolektorem ssącym... sam nie miałem więc zamontowałem bez uszczeke... Bella działa jak marzenie ale czy muszę zamontować jeszcze uszczelkę przy zaślepce ?
Była tylko jej nie zuważyłeś - jak jest szczelne to nie jest konieczna
Nie była zaufaj mi bo robiłem bardzo uważnie ... ale jest szczelny przynajmniej tak mi się wydaje:)
Ona wyglada jak zabrudzenie smarem na powierzchni przylgowej - jest cienka i wykonana z miekkiego plastiku
Koledzy mam pytanie zaslepilem calkowicie egr i wszystko bylo ok ale teraz ostatnio podpinalem sie pod kompa i jest blad egr i mechanik powiedzial ze calkowicie nie moge zaslepic tylko mam zrobic w zaslepce 4 otwory czworkom wiertlem i teraz nie wiem i sciaglem zaslebke moja Alfa to 1,9JTD 1998r