Dlatego pewnie lepiej by było gdyby ringi gasły po włączeniu świateł mijania
Printable View
Czy będą gasły to chyba tylko kwestia tego emulatora? Ja mam taki emulator tylko kupiłem trochę taniej :P i jak sie go podłączy pod np. światła drogowe jako dzienne z mocą świecenia 30% to po włączeniu świateł pozycyjnych dzienne gasną całkowicie.
Jak włączam światła mijania to ringi przygasają i spełniają rolę świateł postojowych. Nie świeca tak jak halogeny. Zresztą dużo osób ma włożone zamiast halogenów dzienne.
Moduł mam tak podpięty że wystarczy że go wypnę z kostki i włożę zamiast niego przekaźnik który kupiłem razem z wiązką, wtedy działają tak jak mówicie. Na zapłonie świecą a na mijania dzienne gasną całkowicie.
No właśnie świecą jako postojowe. I przez to może się ktoś przyczepić i zacząć węszyć. Jeżeli dzienne (z homologacją) są w miejscu halogenów to nie ma tematu. Bo jeżeli ze światłami mijania coś się jeszcze świeci to "upierdliwy" policjant będzie się doktoryzował. A w sumie niewiele Ci daje to że ze światłami mijania ringi świecą na 30% (poza wyglądem).
no tak, ale klosze od halogenów nie mają homologacji i upierdliwy policjant może się doczepić.
Ale o ile sie nie myle te 30% to sobie mozna ustawic. Jak chcesz miec 0% to zmieniasz tylko ustawienia potencjometru.
jeszcze jedno do Pankusia czy te ringi świecą tak mocno jak inne ledy do jazdy w dzień? Pytam bo zdjęcia nie oddaja tego z jaka mocą świecą.
Witam, Ciekaw jestem, czy ktoras z modyfikacji miala wplyw, lub mialaby teoretycznie wplyw na spalanie ? Czytalem kiedys, ze im mniejszy pobor pradu w aucie, tym mniejsze spalanie.