W kolumnach dane techniczne są zamienione. Według gazety Giulia ma silnik 2,0 a BMW 2,2.
Printable View
W kolumnach dane techniczne są zamienione. Według gazety Giulia ma silnik 2,0 a BMW 2,2.
Czyli Alfa przegrała mimo iż wygrała, a przegrała, bo dziennikarze AŚ są przyzwyczajeni, że niemieckie vs. obce oznacza zwycięstwo niemieckiego. Czyli w sumie jestem zaskoczony, gdyż myślałem że Alfa uzna wyższość BMW z uwagi na ergonomię.
A tu proszę, redaktorowi liczby się pomyliły. Pewnie doszedł do wniosku, że lepiej żeby zgadzała się liczba na koncie niż w artykule :D
Może ja się nie znam na marketingu, ale moim zdaniem dużo za dużo jest o Giulii Q, a nie ma filmiku, na którym np. Vettel by się jarał benzyną 200 KM, że "as close to a F1 experience as you can get in a 200 HP car" albo coś takiego - w życiu nie widziałem reklamy BMW M3 albo Audi S4 - a jak to się sprzedaje, to każdy wie. Ałdi lubi jeszcze wspomnieć o Le Mans czy tam innych historiach, ale BMW do super modeli nie odwołuje się prawie wcale. Bo też mało kto je kupuje.
Dla mnie największym błędem w produkcji jest fakt, że nie ma manuala w standardowych benzyniakach. Dla mnie to policzek.
E tam, we wszystkich testach, relacjach itp. kierowcy podkreślają niesamowitą wrażliwość na kierownicę , że auto się niemal domyśla gdzie chcemy jechać po pierwszym drgnięciu ręki i się jej słucha wyjątkowo. Po co więc odrywać od niej ręce tracić choć na chwilę 50% tej przyjemności i kontroli - bo zostaje tylko połowa rąk na kierownicy ? po co tracić przyjemność "łopatkowania" ?
Choć diabli wiedzą, czy po czasie jakimś, kiedyś, też nie będzie wersji z drążkiem?
Kurcze, obejrzałem ten test :
https://www.youtube.com/watch?v=ECEgSNHV0L4
i znów mi się coś a'la Blu Vela kolorek spodobał, ale , ładnej we wszystkim ładnie.
Jest trochę ujęć podwozia, i wspominają też o tym intuicyjnym prowadzeniu, w odróżnieniu do opóźnionej reakcji na kierownicę w porównywanym Jag'u XE. No i serce redaktorów "smeruje se do Alfy" , jakże by inaczej :)
A, no i zważyli tam Giulię 2.2 MT i taka lekka to nie jest - zamiast deklarowanych 1374 kg , waży 1502 kg(!) - 128kg nadwagi , bez kierowcy jeśli dobrze widziałem. A w dowodzie rej (nie wiem jak w tabelkach) podaje się 'z' kierowcą. Więc jeśli te 1374 deklarowane to miało być z kierowcą, to jeszcze dodatkowe 75kg nadwagi. Ale ma za to deklarowany rozkład mas przód tył prawie 50/50.
:) Ja to bym też chciał inny kolor wnętrza w końcu zobaczyć, a nie tylko ten czarny i czarny.
Test w Auto Świat wykonany był przecież przez Helmuta. Zgodnie z zasadą sędziowania +5% dla gospodarzy to w Niemczech nie dużo przegrać z BMW to jak wygrać.