Ja na tego typu pytania od laików zwykle odpowiadam, że to taki przeciętny model jak na Alfę, bo ma tylko 280 KM - widok bezcenny :D
Printable View
Przede mną na światłach ostatnio stało BMW 5 z dwiema rurami wydechowymi - ale dym leciał tylko z jednej strony xD.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
Tu znajdzie parę słów na temat (przesuniętej) premiery Tonale i planów na przyszłość: https://moto.pl/MotoPL/7,174430,2787...ml#s=BoxOpImg5
Niektóre auta z wyborem głośności / charakteru wydechu mają takie rozwiązanie. Po prostu tak jest taniej i łatwiej, i układ waży mniej. Mój I30N tez tak ma - w trybie "normal" pracuje lewa strona a w trybie "sport" prawa. No i jeszcze w trybie "N" warczy, gulgocze i robi popcorn ;-).
Poza tym, jest całe mnóstwo aut, które mają jedną końcówkę - atrapę. Te wszystkie "M-line, AMG-line, Sport-line, zwykle mają słabiutkie silniczki, ale dwie rury (jedna to atrapa) i inne gadżety udające sport ;-)
Załącznik 281806
Wybacz ale ja tych bajek już nie łykam... od KILKUNASTU lat cała polityka dotycząca marki polega na jednym schemacie:
a) ogłaszamy wielkie plany
b) uzasadniamy przesuwanie premier i zmiany planów
c) wypuszczamy zamiast powiedzmy 6 to jeden model
d) model się nie sprzedaje albo sprzedaje słabo
e) patrz punkt a.
Czego by nie wymyślił nowy prezes i jakiej kasy by na to nie dostał, to za kilka lat z Alfy Romeo jaką znamy zostanie co najwyżej design :P Czym chcesz się wyróżniać, jak wszystkie auta będą na baterię i będą miały nałożone te same kagańce - znaczkiem na masce? Póki jeszcze możesz, to kupuj to, co Ci się podoba, bo potem będziesz kupował tylko to, co rzucą do sklepu (jak za PRL) :P