Raczej overboost do wymiany i wężyki podcisnieniowe
Printable View
Raczej overboost do wymiany i wężyki podcisnieniowe
Wężyki nowe, overboost podmieniony na sprawny z jeżdżącego samochodu. Brak jakiejkolwiek poprawy.
Ponoć dla MAP sensora:
0,4V=0,2bar - tutaj właśnie mnie zastanawia czy przypadkiem nie schodzi poniżej tej wartości przy obrotach jałowych i wyrzuca P0236
4,65V-2,5bar/2,6bar zależnie od wersji
A cięgno od siłownika "gruchy" chodzi jak zdejmiesz i założysz wężyk na overboosta? Inna przyczyna to zabrudzony czujnik ciśnienia doładowania.
Czujnik wyczyściłem, nie był bardzo brudny, mechanicznych uszkodzeń tez nie było widać. Sprawdzę zachowanie cięgna przy ściągnięciu i założeniu wężyków. Jak wyskoczy MCSF cięgno podciąga automatycznie max do góry i nic nie drgnie, obroty max 2500. Przy ponownym uruchomieniu silnika nie ma żadnej poprawy, tak jakby usterka nonstop była. Dopiero po usunięciu błędu i odpaleniu z podpiętym urządzeniem diagnostycznym silnik zachowuje się normalnie, aż do momentu jak popracuje +- 30s na obrotach jałowych.
PROBLEM ROZWIĄZANY: Wymiana czujnika ciśnienia doładowania. Silnik chodzi jak dawniej.
Podczas nagłego przyspieszania zapala mi się kontrolka ''AWARIA SYSTEMU STEROWANIA SILNIKIEM'' a na kompie komunikat Motor Control System Failure po czym auto całkowicie traci moc i gaśnie. Przy próbie uruchomienia silnika nie chce wogóle odpalić(kręci tylko rozrusznikiem). Dopiero po 6-7 próbie odpala jednak kontrolki dalej świecą i auto lekko słabnie. Po dłuższym postoju problem znika jednak po przejechaniu ok 30 km dzieje się to samo...
Wszystko zaczęło się od... zatankowania ropy która była w beczce po czystym oleju hydraulicznym:(
Sprawdzałem pompe paliwa i działa, spusciłem paliwo, zostało mi coś ponad rezerwę i dolałem 25 nowej czystej ropy... niestety problem nadal wystepuje.
Proszę o pomoc
Wymień filtr paliwa i wyczyść regulkator ciśnienia paliwa
Żeby wyczyścić ten regulator wystarczy odkręcić tą śrubę i wybrać z tego okragłego otworu osad czy trzeba go jakoś całego wymoczyć?
To wszystko co umiesz wnieść do tematu? - Każdemu (szczególnie jak jest zmęczony) może trafić się bład
Witam Potrzebna Pomoc Dzisiaj czysciłem czujnik ciśnienia doładowania, zawor EGR , odłaczyłem akumulator na okres dwoch godzin i auto nie odpala alfa 147 1,9JTDm (wszystko według instrukcji na pierwszej stronie) czy to uszkodzony czujnik czy tzreba bład skasowac ......Prosze o Pomoc
---------- Post dodany o godzinie 22:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:57 ----------
Czy potrzebne jest kasowanie błedu??