Wlałem... zobvaczymy :]
Printable View
Wlałem... zobvaczymy :]
Ja na tym śmigam już 2tkm i nic nie zauważyłem jedynie to że olej nie zmienia bardzo koloru na ciemniejszy a już ma z 6tkm przejechane.
Ozzzi, no to dobry objaw skoro nie zmienia barwy. A dlaczego wlałeś, co Cie skłoniło do tego?:]
Panowie, nie jesteście zbuyt rozmowni :]
U mnie chyba poprawa, poki co jezdze praca – dom, dobijają mnie tak niskie obroty, no ale czego sie nie robi aby samochod usprawnic J Dam znac jak zrobie więcej km :]
Powiem wam tak ceramizer hmmm można stosować napewno nie szkodzi, tylko fakt że trzeba trzymać się zaleceń producenta. Tak szczerze, to sprawdzam go na mocno zajechanym motorze (W124 2.0D z 700kkm przelotu :D).
Kompresja była mierzona 2 miesiące temu
1 cylinder - 20bar
2 cylinder - 17.5bar
3 cylinder - 16.5bar
4 cylinder - 18.5bar
Dodam że producent podaje graniczną wartość jako 18bar ;), standard to 28bar, auto po odpaleniu miało problem ze stabilnymi obrotami, gasł po chwili, oraz dymił lekko na niebiesko, szklanki piknie dźwięczą. O efektach spod korka (spalinach) nie wspominając :D.
Po przeczytaniu kilku forów i opinii wybór padł na Xado 3w1 (ceramizer i coś jeszcze, nie wgłębiałem się) za bagatela 160zł (w butelce jak po alkoholu, rzadziutki nie zmieni konsystencji oleju jak motodoktor, ma w sobie drobiny ceramiki które widać) :P czyli środek nie najtańszy, ale zależy mi na dojechaniu silnika :D jak najdłużej. Przejechałem już 300km (z 1000-1500km zalecanych przez producenta) z prędkością nie większą niż 2700obr/min :D ale to lekka mordęga jak dla mnie, bo silnika 75 koni nie da się nie mordować żeby jechało w karawanie jakim jest W124. Przechodząc do sedna po 300km widzę dwie poprawy, silnik przestał kopcić z wydechu, oraz odpala bez zająknięcia i nie gaśnie, oraz trochę się wyciszył nieznacznie, lecz jednak jest ciszej, :D więc progres jest, zobaczę jak będzie po całym okresie "ceramizacji". Dodam że efekt jest mimo że zalałem tylko jedną dawkę (ulotka podaje że 1 butelka do 5l oleju bodajże, a mój 2.0D ma 7.5l w misie olejowej). Do pomiaru jeszcze zostanie kompresja
Nie mówię że każdemu zadziała i będzie super hiper, ale jeśli ktoś ma trochę grosza warto się zainteresować ;)
Sprawdź za jakiś czas ponownie kompresję, będzie wiadomo jaki efekt dało zastosowanie preparatu :D
Ciekawe co powiecie na to.
Pracuje w firmie motoryzacyjnej i przyszedl do nas przedstawiciel firmy ceramizer i spytal czy nagramy filmy z poleceniem ich produktu. Sa takie juz na youtobe. Placa 50zl za 3min filmu.
Skoro to taki swietny srodek to czemu szukaja osob ktore to poleca? :)
Reklama dzwignia handlu. Tak na marginesie to ktos na forum zabiera sie za pisanie pracy inz o ceramizerach. Ciekawe co mu wyjdzie po badaniach
Ja niestety kompresji nie zmierzyłem ale ze słuchu wydaje mi sie w tym momencie dosyć równo :] na pewno lepiej niz bylo przed uzyciem ceramizera. Ogólnbie jestem zadowolony. Task jak w przypadku luka9 odpala praktycznie na dotkniecie, mimo ze uzylem nie Xado a Ceramizera. Jestem ostrożnym człowiekiem i zeby uznać, że ceramizer był super zakupem musze zmierzyć spalanie oraz efekty muszą się utrzymac.