alfa fajna sprawa ale chyba jednek nie wyrobie finansowo:/
Printable View
alfa fajna sprawa ale chyba jednek nie wyrobie finansowo:/
poproszę o męską fachową pomoc :)
jezdze teraz GTV 2.0 TS i jest to moje ukochane auto, ale jest niestety dla mnie za mała i postanowiłam ją wymienić na większe auto. Moją uwagę przykuła 166 i znalazłam takie ogłoszenie: http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-0...C19035588.html co o tym myślicie?
To co ja napiszę będzie mocno nieobiektywne ;) Więc może ktoś się wypowie :)
Napiszę tylko, że alfa alfaholika i członka klubu squadra corse bydgoszcz :)
Pozdrawiam Jacek
Alfa jest uzależniająca i zrzesza Wariatów :)
skoro się tu spotkaliśmy to wnioskuję, że dobrze wybrałam :)
Uważam że do 166 tylko ciemne kolory. Do limuzyny bardziej pasuje. Ale to subiektywna wypowiedź :D
Jeżeli chodzi o silniczek to polecam. Nie ma się co bać. A jak forumowy to pewniejszy.
Koledzy,
Szukam 166 2.4 JTD FL. Ogłoszeń za dużo nie ma. Natrafiłem na egzemplarz w salonie Auto Diug w Słupsku. Zna ktoś to auto? Czy ten salon jest godny zaufania? Różne opinie widziałem...
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C13699429.html
Jak sprawuje się automat w tym modelu i na co ewentualnie zwrócić uwagę? Z Poznania kawałek mam...
Będę wdzięczny za sugestie.
Michał
Tą Alfę próbują sprzedać przynajmniej od sierpnia 2010, wtedy ja szukałem belli dla siebie a ona już była wystawiona (wtedy kosztowała około 40 tyś zł) i do tej pory jakoś nie mogą jej sprzedać.
Mam podobne autko do tamtego tyle że mam bez chipa czyli zamiast 210 KM -> 175KM. Pierwsze co to zwróć uwagę na kontrolki czy nie wskazują na jakieś nie prawidłowości, czy silnik równo chodzi, skrzynia podczas zmiany biegów nie może szarpać (odczuwalna zmiana biegu ale nie "gwałt"), obowiązkowo podpięcie samochodu do kompa (ta alfa stoi przy salonie Alfy więc daleko nie będzie) na kompie sprawdzić czy nie występują błędy stałe (najlepiej aby nie było ich), pełna diagnostyka zawieszenia (szarpaki itp.), sprawdzić elektrykę foteli (czy reagują na ruch gałki regulacji fotela), bądź obecny przy diagnostyce patrz na wyświetlacz komputera i czytaj co tam pisze (jeśli wyskoczą błędy) pytaj o to co tam widzisz. Jak dla mnie to ta Alfa za bardzo się ceni, no ale każdy wycenia jak chce.
Zapewne cudów nie ma:) gdzie zatem najlepiej poszukać? W okolicach Poznania (gdzie mieszkam), żadnego ogłoszenia nie widziałem...