A ja nawet pofatygowałem się pod Castoramę. Postałem i pojechałem. Też myślałem, że już wakacje.
Printable View
A ja nawet pofatygowałem się pod Castoramę. Postałem i pojechałem. Też myślałem, że już wakacje.
Czy jest wśród Was osoba, która zajmuje się naprawą drobnych usterek w Alfie? Już mam dosyć latania po mechanikach z każdą pierdółką. :)
Pewnie, powiedz tylko co jest do zrobienia, bo nie wszystko można zrobić metodą "podwórkową" :)
---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:04 ----------
I uzupełnij w profilu typ samochodu, będzie łatwiej coś podpowiedzieć.
Np. zamek- z jednej strony nie zamknę kluczykiem i pstryczek do otwierania okien.
bierzesz taki pstryczek stajesz nad nim z mlotkiem najpierw ostrzegasz 3 razy robisz grozna mine pare slow na k... i powinien sie naprawic :)) hehehe a powaznie to jakie dokladnie masz objawy tego zamka i pstryczka ?
"Pstryczek" sobie lata. Tzn jakby wisiał w powietrzu. Kiedyś ten guzik co się otwiera szybę 'wcisnął' się i teraz trzeba byłoby jakoś go przymocować <tylko jak>. A co do zamka, to drzwi normalnie się kluczykiem otwierają z dwóch str, ale zamknąć idzie je tylko z jednej.
Pstryczek" sobie lata. Tzn jakby wisiał w powietrzu. Kiedyś ten guzik co się otwiera szybę 'wcisnął' się i teraz trzeba byłoby jakoś go przymocować <tylko jak>. A co do zamka, to drzwi normalnie się kluczykiem otwierają z dwóch str, ale zamknąć idzie je tylko z jednej.
nic nie rozumiem : zacznijmy od tego co to jest ten pstryczek i jak lata i wisi w powietrzu skoro sie wcisnal ???!!! .. pierwsze co pomyslalem, to to ze chodzi ci o rygle w drzwiach i ze jeden wpadl do srodka.. ale nim sie szyby nie otwiera.. wiec chodzi ci o sterownik elektryki podnoszenia szyby ?? czy o co ?? ale tego z kolei nie da sie wcisnac do srodka...chyba ze mlotkiem.. ;/ nie rozumiem tez tego ze otwierasz drzwi kluczykiem i centralny ci dziala czyli co .. nie dziala jak zamykasz ??? jak dziala centralny to dziala wszysto, chyba ze ktos kiedys sie dobieral do zamka z jednej strony to mogl uszkodzic zapadke i nie reaguje w kierunku zamykania. obejrzyj dokladnie czy nie jest jakas zdemolowana wkladka w zamku - jak tak to tego nie naprawisz na podworku trzeba wymienic cala wkladke, ale to bez sensu bo musisz wymienic obie plus stacyjke i do tego kodowac kluczyk. poprostu zamykaj auto z jednej strony i tyle albo zamontuj tanim kosztem alarm i bedziesz to robic pilotem.
tak na marginesie motofan.. mozesz mi cos doradzic z kablem do auta ?? szukam go po allego od tamtej pory i co napisze do ktoregos ze sprzedawcow to twierdza ze to nie pasuje bo to nie do fiataow ... pozniej mowia ze sami nie wiedza bo nie testowali i mi wciskaja cos za 130 zl ;/ ew. dalbym rade jutro tj w czwartek podjechac gdzies do ciebie w slupsku zeby wykasowac blad airbaga ?? bo mi sie swieci prosto w oczy na czerwono.. ???