Ostatnio robiłem rozrząd, pompy również nie wymieniałem, był wyczuwalny minimalny luz na wirniku, ale szczelna, także została.
W jaki sposób wysłuchałeś że to właśnie pompa wody szumi? :-)
Printable View
Ostatnio robiłem rozrząd, pompy również nie wymieniałem, był wyczuwalny minimalny luz na wirniku, ale szczelna, także została.
W jaki sposób wysłuchałeś że to właśnie pompa wody szumi? :-)
Co do tej zielonej Alfy.
Dźwięk wydechu jest opatentowany :)
"na codzień jeżdżę dużą francuską limuzyną i niestety... jest mniej komfortowa!" chyba jeździ citroenem saxo albo bzdury wypisuje.:)
Samochód z roku 1994 i 167 000 km, chyba rzeczywiście zimą nie jeździ:)
To nie jest szum tylko "telepanie się".Jakby łożysko z brakiem kulek.Na zimno najbardziej hałasuje,potem jest już ciszej.Mechanik to stwierdził.
gdzie w 155 jest wzmacniacz anteny? Radio nie znajduje mi "automatem" stacji, musze bawić się w manualne szukanie, ale sygnał jest słabszy niż wcześniej
Prostokątne pudełko zobacz czy od radia jest podłączony kabel do wzmacniacza bo czesto zapominają ludzie o tym.
Tak. Z tego co pamiętam to chyba czerwony z zielonym paskiem.
mam takie pytanie odnośnie do tego co wcześniej pisale tu i w temacie :http://www.forum.alfaholicy.org/foru..._parkingu.html
Ile warto zapłacić za 155 Sport 1.8 8v w nieznanym stanie technicznym ? - wiadomo ze byla sprawna po czym zaparkowana i nieruszana przez 1,5 roku ? stan wizualny bdb wiadomo że aku i przednie zawieszenei do wymiany z czego właściciel podobno ma czesci zawieszenia...
a na allegro znalazłem taką: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...446248145.html
2.0 8v i klimatronic to bez wątpienia atuty tak jak to że Alfa jest w ciągłej ekspoatacji....
za to ta zastana ma 16" speedline piekny czarny lakier i spoiler no i inne wnętrze (Sport)
no i róznica w cenie za jeżdżącą minimum 2500 a ta zastana max 800 tyle że trzeba doliczyć za nowe opony akumulator filtry oleje hamulce i polerka lakieru...
mozna też jednak powiedzieć że takie elementy tak czy siak chyba trzeba by w końcu powymieniać....
czekam na wasze zdanie bo w sobote musze podjac decyzje co do zakupu tej zastanej Alfy.