Sprawdź czy widzi satelity. Może to jest przyczyną.
Printable View
Sprawdź czy widzi satelity. Może to jest przyczyną.
Raczej widzi bo jak jade samochodem to ten trójkąt sie porusza po tej planszy
wrzuć zdjęcie z menu info to wtedy porównamy czy dobre współrzędne znajduje ci gps. bo według mnie to jesteś poza wgranymi mapami.
mapy sciagniete z chomika od marqo2008 mapa polski wiec powinno dzialac
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=149312&stc=1
według twoich odczytów to jesteś na oceanie atlantyckim więc obstawiam że masz zły odczyt współrzędnych gps ale nie przejmuj się zawsze możesz wgrać mapy oceanu i będziesz wiedział gdzie twój samochód jest.
PS. sprawdź czy nie był zalany i dlatego ci pokazuje że jest pod wodą.
a tak serio to masz problem z odczytem satelit i możesz mieć uszkodzoną antenę od gpsu lub wogóle nie podłączoną
hmm ciezki temat w menu serwisowym nie ma zadnego komiikatu o odłączonej antenie wiec moze uszkodzona ale z drugiej strony przy uszkodzonej antenie nie ruszała by sie strzałka na ekranie
a zmienia ci się kierunek na kompasie a poza tym nawet nie masz pokazanej wysokości więc dalej obstawiam że masz problem z anteną lub z modułem gps
Kierunek na kompasie sie zmienia. Wiec pozostaje kupic nowa antene? Czy jest możliwosc jakiejkolwiek diagnozy zeby wiedziec co napewno trzeba wymienic?
nie wiem czy jest jakiś sposób prostej weryfikacji, musiałbyś poszukać lub popytać kogoś kto się zna na gps.
Ja jak kombinowalem z anteną i nie podłączyłem przewodu z anteną gps to tez miałem błędy w lokalizacji pozycji . Obstawiam na 90 % ze masz problem z anteną
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka