manometr podłączyłem i było ok...tak jak powinno być a jak podłączyłem czujnik to kontrolka przy tysiącu obrotów nie gaśnie...:(
manometr podłączyłem i było ok...tak jak powinno być a jak podłączyłem czujnik to kontrolka przy tysiącu obrotów nie gaśnie...:(
A ja dziś skończyłem zabawę w blacharkę, malowanie i polerowanie budy, grzeczny powrót do domu bo bez lusterek i wycieraczek, zamontowałem graty w garażu i jazda próbna, powrót do domu i się zaczeło coś się tłucze w zawieszeniu z przodu i silnik zaczął udawać traktor, chyba wariator szlag trafił, i jeszcze coś zaczeło wyć z lewej strony silnika, 3 miesiące w warsztacie, godzina jazdy i od jutra od nowa na kanał.
a moje 16v po rozrządzie się prawie roz.....,ale człowiek uratował
Widzę , że nie tylko ja mam pecha ze swoją 155 .
Ja ze swoją walczyłem 3 miesiace , całe nowe zawieszenie przód , tył , układ hamulcowy , paliwowy , konserwacja , wydechowy i po 2 dniach jazdy nie da się biegów wrzucić :(
Stoi teraz Pi**** i gnije na deszczu , ma za kare !
A ja własnie wpadłem na tani i prosty sportowy wałek do 1.4 16V do seryjnego osprzętu, ew. lekkiego portingu/dolotu/wydechu/strojenia. Wiem, że temat 155 ale TSy 16V ogólnie ^^
Oryginalnie mamy: czas działania: 228 / 227°, wznios maksymalny: 8.30 / 7.55mm, wznios w TDC (GMP) 0.05 / 0.45mm
Wałki od 2.0 mają: czas działania: 247 / 251°, wznios maksymalny: 9.50 / 9.50mm, wznios w TDC (GMP) 0.30 / 0.75mm - troszkę za dużo, zwłaszcza dla 1.4.
Więc bierzemy je na szlifierkę do wałków np. do Rewaru i robimy: czas działania: 246 / 241°, wznios maksymalny: 9.00 / 8.45mm, wznios w TDC (GMP) 0.20 / 0.65mm i mamy średnio ostre wałki jak z CatCams :) dół powinien zostać w miarę na miejscu, a góra dostać kopa.
A bardzo ostre? Czas działania: 250 / 246°, wznios maksymalny: 9.55 / 9,00mm, wznios w TDC (GMP) 0.35 / 0.90mm - ale to już na serii średnio podziała. Jak ktoś chce tanio domową metodą, wystarczy zjechać 0,5mm z krzywek wydechowych ^^ Przekrycia nie będą optymalne, ale i tak fajnie, z tym, że dół zamuli.
Takie tam, pomysły przy wertowaniu katalogów :P
Mam pytanie , wsadzam do mojej 1,9 TD zawieszenie z 2,0 16V i potrzebuje tarcze , teraz pytanie czy tarcze z 2,0 8V a 16V są takie same?
Na allegro jest od zaje*** tarczy do 8V a do 16 prawie w ogóle ( Amiagas dalej nie przysłał częsci ) , a nie bede na niego czekał .
Łyknąć nawet mogę jakieś używki , jak są w dobrym stanie :) ( przetocze i będzie bajka :p
jak bys potrzebowal tarcze (nacinane 2 miesiace jezdzone lub mniej ) 8 v to ja mam zestaw z klockami cena 200+przesylka
No bajka , tylko że ponoć są inne :(
I dupa blada ,