A czemu te informację mają świadczyć o tym?
Printable View
A czemu te informację mają świadczyć o tym?
o przeglądzie i kupiony od Belga?
- o procedurach przeglądów w Belgii jest sporo w internetach
- na pytania do Belga o o DPF i EGR to nawet nie wiedział o czym do niego mówimy... Alfa do końca serwisowana w ASO, gostek kompletnie nie ogarnięty w temacie motoryzacyjnym. Zaślepianie EGR czy wycinanie DPF-a to dla niego myślę jest kompletne oderwanie od rzeczywistości. Stąd pewność że DPF jest, skoro wg tego co wyczytałem na forum 100% Alf to ma.
Wypalanie mogło być, ale przeszło niezauważone. Nie jest to jakieś życiowe wydarzenie, nie ma przy tym chmur dymu czy płomieni spod maski, w trasie (zwłaszcza, że dopiero co kupiłeś auto) jest to prawie niezauważalne - prędzej w mieście, na postoju, po dźwięku silnika, minimalnej zmianie w obrotach i doładowaniu i ew. zapachu parafiny z rury.
no właśnie z tego co piszą koledzy, to jakby to było poważne wydarzenie z objawami. U mnie raz miałem wrażenie, że jest dźwięk jakby poluzowały się blachy gdzieś w okolicach tłumika. Nawet radio to przebiło dźwiękowo, ale auto normalnie jechało, nic się nie działo. To mogło być to?
No tak do Belgii technologia nie dotarła bo są sto lat za polską.
Baju baju. Zachód tak samo wycina ekologie
No dobra może mniej :)
Prędzej auto pójdzie do Polski niż dpf się zdegeneruje
Raczej nic nie stwierdzisz, bo usuwa się wkład (i to nie w całości) a puszka zostaje. Jedynie może byłbyś w stanie zauważyć jakiś spaw na puszcze DPFa.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=181355&stc=1
bez kanału nie zobaczę, bo wije się rura tylko jak wąż a dpf jest pewnie w kanale pośrodku tak mniemam
Puszka DPF jest. Tylko komputer pokaże poziom zapchania i przebieg od ostatniego wypalania.