Pod jaką firmę?
Printable View
Oczywiscie tak jak krusz pisal ten kto wie co to lc to wie. Film mial ja celu pokazac ze pomimo traktowania ogniem trzyma sie dobrze. Dzisiaj nagram w 1080p jego dzwiek dla potomnych.
Poza tym, chcecie ze zwykłego R4 uzyskać dźwięk V6/V8? Na to co się tu dzieje brak słów, kończą się argumenty jednej ze stron(i nie chodzi mi o kiviego), zaczyna się najeżdżanie, sprowadzanie do braku wiedzy... A za teksty o LC brawa :D
PS. Subaru to zły przykład, ładnego bulgotu samymi tłumikami nie da się osiągnąć w N/A. No ale cóż, niektórzy jak widać wiedzą wszystko lepiej...
tą w której pracuję - handlujemy chemią i częściami do samochodów
- - - Updated - - -
a co ma ogień do pracy tłumika skoro materiały tłumiące trzymają do 900st C a bena dopalając się w wydechu ma ujście w rurze więc nie ma się co od tego rozwalić - tym szału nie zrobisz
- - - Updated - - -
oczywiście że na takie coś nie ma najmniejszych szans ale to wiedzą tylko bardziej świadomi użytkownicy. Tak samo jak z małej popierduchy R4 np 1,1 nie zrobisz dźwięku z większej pojemności R4 np 2.0
To samo tyczy się "podrabiania" dźwięku między markami - gdyż na dźwięk wpływa nie tylko tłumik końcowy ale także cały wydech oraz silnik ; i może właśnie tutaj leży wasz problem z ragazzonem (mogą używać takich materiałów wnętrza metalowo-tłumiących do których proex nie ma dostępu )
ps w subaru NA potrzebny jest jeszcze kolektor z Legacy
- - - Updated - - -
ja go u siebie nie mam skoro do mnie pijesz; Włączyłam się w dyskusję tylko dlatego że mnie "zdenerwowało" czepialstwo jakie sobie tutaj urządziliście.
pisałaś, że sie rozpadają po daniu w palnik to ci pokazuje, że tak nie jest.
ps. no i proszę Cię przestań się wymądrzać, bo się pogrążasz. masz coś obiektywnego do powiedzenia to wal, ale nie obrażaj wszystkich na około bo zaczynam myśleć, że albo jesteś jakąś "feministką" albo twój chłop spawa tłumiki w PROEX'IE.
peace.
napisałam coś innego - znane są przypadki gdy wypadło denko od strony końcówki a nie że się wszystkie rozpadają . Chyba widzisz różnicę.
cały czas piszę obiektywnie, dostrzegając plusy i minusy czego wy niestety nie potraficie. Jak kilka osób (poza przemądrzałym zgredkiem który raczej robi złą robotę) które maja proexa na tym forum i o tym napisały to wy tego wolicie nie zauważać. Jak jedna z poważanych firm na forum otwarcie się przyznała do współpracy to też chyba o czymś świadczy. Podsumowując dostrzegajmy w każdej sytuacji plusy i minusy
A mój mąż nie czuje motoryzacji, działa w całkowicie innej branży
NO CO TY?? Zgredek? przemadrzały nieee??? Według niego moi kumple sa cudowni i mityczni tak powiedział wiec jest miły przeciez....swietnie sie zna na spawaniu i jest szansa ze zrobi furore w proexie albo juz robi...w kazdym razie ja i moi mityczni koledzy bredzimy a zgredek jest krolem spawnia i spawa aluminium z kwasowka i wogole jest asem
Gdzie są znane? Czyje to tłumiki i jaka była postawa ich producenta?
Tłumiki firm typu proex nie mają plusów - no chyba że za plus uznajemy cenę. Jakość, trwałość i wyciszenie są w pułapach nieosiągalnych dla innych wydechów, które potrafią być ciche przy delikatniej jeździe i drzeć się pod obciążeniem. Kupując np WM Sport dostajemy tłumik, który jest wykonany jest w miarę ok(jak za te pieniądze), ale nikt nie oczekuje po tłumiku za 200zł takiej jakości i trwałości jak po np Blitzie Nur Spec R(które też potrafią się rozlecieć, ale po trochę innym czasie i użytkowaniu w trochę innych warunkach), który kosztuje AFAIR 1800zł.
Kupujecie tłumiki po 300-400zł i łudzicie się, że ich wykonanie i brzmienie będzie przypominać Ragazzona, Noviteca albo coś jeszcze innego z wysokiej półki? Nie tędy droga, a po spawach proexa widać już jakiej to jest jakości...
siewcu - porównaj spawy ultera i proexa (foto jest w tym temacie), jakbyś mógł pokaż real foto dobrych spawów bez obróbki fotoszopką
tacka - a gdzie on napisał że spawał aluminium z stalą nierdzewną bo coś nie mogę znaleźć