Witam, myślę że w moim przypadku jest oryginalny przebieg. Kupiłem swoją Alfę w Holandi, nie od turka w garażo-komisie tylko od prywatnej osoby z ogłoszenia :)
Printable View
Witam, myślę że w moim przypadku jest oryginalny przebieg. Kupiłem swoją Alfę w Holandi, nie od turka w garażo-komisie tylko od prywatnej osoby z ogłoszenia :)
Z tego co czytałem, to im się podniósł na skutek kryzysu do 8l - chociaż źródło to "dziennikarstwo" internetowe.
Do tego - wiek samochodu o niczym sam w sobie nie świadczy - czym innym jest jeżdżenie po dobrych drogach, naprawianie zgodnie z tym jak producent zalecił, a czym innym jeżdżenie pod remizę po gruntówkach i wstawianie funkiel nuffka części wyszarpniętych łomem z jeszcze większego złomu.
piotruniek69, furka pewnie ma z 667 tys. km a cwany holenderek Cię powiózł z tematem.
hehe 100% pewności, że jest to oryginalny przebieg to niestety nie mam, ale jeśli ma przejechane jeszcze więcej to uważam, że bardzo dobre silniki produkuje marka Alfa Romeo ;)
Kolega miał Fiata Multiplę 1.9 jtd miał ją od nowości jeździł conajmniej raz w tygodniu do Belgi stan licznika jaki widziałem ostatnio to 892 tyś. Brat ma 147 jtd przebieg 470 tyś i chodzi bez problemu. Panowie diesla nikt nie kupuje poto by jeździć do kościoła szczegulnie na zachodzie, niełudzcie sie, że 10-cio letnie samochody mają mniej jak 200 tyś. Osobiście z kolegą przyprowadziliśmy Passata dwóletniego miał 420 tyś , nastawione 70 poszedł następnego dnia.
http://www.autoscout24.pl/Details.as...43415560000000
Czyli mamy w swoim gronie zacnego "cofacza liczników" . Gratulacje chłopie.
280kkm 1.6 TS 120 KM LPG od 140kkm
Panowie co to za przebiegi 200-300tkm....Ja chce dociągnąć do 600tkm jak Bozia da...Zobaczymy czy Alfina dorówna mojej starej E34 2,5tds 660 000km i poszła dalej:P