Ja byłam teraz w warsztacie Mazda Jaremko we Wrocławiu na przeglądzie i całkiem dobrze zajęli się tam samochodem, doradzili mi też wymianę kilku części, nawet nie wiedziałam że jest z nimi coś nie tak. Cena w porządku, obsługę oceniam na plus.
Printable View
Ja byłam teraz w warsztacie Mazda Jaremko we Wrocławiu na przeglądzie i całkiem dobrze zajęli się tam samochodem, doradzili mi też wymianę kilku części, nawet nie wiedziałam że jest z nimi coś nie tak. Cena w porządku, obsługę oceniam na plus.
Od miesiąca posiadam Alfę 159 2.0D, kupioną zresztą od kolegi z tego forum. Mam parę rzeczy do poprawki (czujnik parkowania, tuleje przy wahaczach). Gdzie polecacie mechanika żeby ogarnąć te rzeczy? Czytam tutaj o IRBISie - będzie ok?
Poza tym przydałby się serwis klimy - tutaj też prosiłbym o polecenie kogoś we Wrocławiu ;)
Nie wiem jak czujniki, ale zawieszenie Irbis zrobi tip top.
Klimatyzację kompleksowo zrobi Gastal na Swojczyckiej. Fachowcy, szef sympatyczny, pracownicy kulturalni. 4 dni temu robiłem tam naprawę nieszczelności.
Nie miałeś czynnika? Ile płaciłeś za nabicie całego układu?
850 za sprawdzenie gdzie nieszczelność+ wymiana węża głęboko w silniku + napełnienie+ darmowa kontrola za miesiąc.
Nie jest to najtaniej, ale ja sie parę razy przejechałem i teraz szukam jakości a nie taniości.
Za odgrzybianie w zależnosci od pakietu 50-150.
- - - Updated - - -
850 za sprawdzenie gdzie nieszczelność+ wymiana węża głęboko w silniku + napełnienie+ darmowa kontrola za miesiąc.
Nie jest to najtaniej, ale ja sie parę razy przejechałem i teraz szukam jakości a nie taniości.
Za odgrzybianie w zależnosci od pakietu 50-150.
Zagadaj do Jarka Pienia z robotniczej.
Ja z Irbisem mam same złe doświadczenia.
Panie Panowie . AR 159 1.9 JTDM 85 kW. 2006r. 240 tys na liczniku . Od Dość dawna wyje mi Skrzynia a ze robię max 10 tyś km rocznie to trochę czasu z tym się bujałem ale Czas na naprawę -wymianę ... Szukam Kogoś godnego zaufania ( WROCŁAW OKOLICE ) nie musi być tanio tylko dobrze . Sam się na tym nie znam i chcę uniknąć naciągania lipy i tego typu rzeczy . Przy okazji jest sens robić sprzęgło?? skoro wszyto na teraz jest ok a jak wspomniałem robię mało km. Pytam bo już od jednego mechanika usłyszałem ze przy okazji skrzyni warto robić sprzęgło ... To chyba na tyle dziękuję Pozdrawiam fanów Marki
Cześć, przeczytaj posty z linka, dodatkowo wysłałem Ci wiadomość
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post2075809
Warsztat, w którym remontowałem to http://www.skrzyniebiegow24.pl/
Jeśli sprzęgło już jest wiekowe, to po złożeniu może zacząć się ślizgać.
Dziękuję za szybką odpowiedz . Może Ktoś Coś jeszcze bo na temat Tej firmy - Skrzyniebiegów24 poczytałem Opinie - I wygląda ze albo trafię albo nie trafię Trochę jak w Lotku A właśnie tego chcę uniknąć
Jest tam szef, kierownik oraz pracownicy.
Od razu po przyjechaniu kierownik poprosił jednego z nich, który się specjalizuje w tych skrzyniach i tylko on je robi i pojechaliśmy na objazd.
Konkretnie było, bez zbędnych wersalików.
Podkładki na fotele i pod nogi mają, a ja mam jasne wnętrze więc tu też spoko.
Wszystko szczegółowo wycenili a jak sie okazało, że duży remont to zaprosili na oglądanie co jest do wymiany.
Przy odbiorze znowu objazd i sprawdzenie, że wszystko tip-top. Darmowe sprawdzenie jeszcze jest po jakimś dystansie.
Hej,
Chciałbym za jednym zamachem wymienić rozrząd, usunąc klapy wirowe i DPF. Kogo byście polecili we Wrocławiu? Czy na razie DPF zostawić póki na razie z nim problemu nie ma?
Jeżeli nie podnosisz ekstremalnie mocy i nic się nie dzieje (klapy sprawdzone) to w ogóle nie wiem po co szukasz dziury w całym :)
608 738 768 dzwoń pytaj
Na paprotnej całkiem dobrze znają się na alfach. Sam 3 lata temu remontowałem u nich silnik w 147 1.6 ts i wszystko było bez zarzutu
Ja niestety zawiodłem się na "Paprotnej", a dokładnie na niemocy z ich strony ogarnięcia kolektora wydechowego i założenia paska wielorowkowego z nowym napinaczem i rolką.
Zostawiłem tam masę pieniędzy przez kilka lat, nigdy nie negowałem cen. Jednak po tych ostatnich przebojach sprzed o 2 lat musiałem zmienić serwis.
To jaki serwis polecacie teraz we wrocławiu ?
Jarosław Pień, wjazd od Góralskiej
A coś więcej możesz o panu Jarku powiedzieć? Czy naprawia wszystko ? Co mu idzie lepiej a czego nie rusza ? Dlaczego polecasz ?
Cześć,
kogo polecacie do wymiany termostatu we Wrocławiu?
jesli znalazlbym chwile,bo akurat ogarniam pare rzeczy u siebie to zmienilbym Ci termostat za przyslowiową flaszke [emoji3526] Kabel diag.tez posiadam wiec podpiac cos tam mozemy.Kwestia tylko jest czas.Zalezy czy potrzebujesz wymienic na już.Mieszkam na Nowym Dworze i teoretycznie codziennie wieczorem mam pare minut to mozeez podjechac i podepniemy komputerWysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Termostat to akurat chyba nawet przysłowiowy pan Zenek wymieni, to akurat nic trudnego. Jedyny minus to że ciasno.
Pisałeś w innym wątku o kabelku ale widzę że ci już to GC odpowiedział.
Hej.
Mam problem z układem kierowniczym w Fiacie Bravo 2, coś stuka, dziwnie pracuje kierownica itp...nie jeździ się komfortowo, myślę że coś jest nie tak z przekładnia lub samym wspomaganiem elektrycznym, w mojej okolicy tj. Strzegom nikt nie potrafi zdiagnozować problemu, kogo polecacie?
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Irbis Serwis Paprotna, podjedź, pogadaj. Znają się.
Czy w kwesti wymiany rorządu w v6 busso, Irbris jest dalej najbardziej polecany we Wrocławiu ?
Witam. Poszukuję człowieka, który wykona remont silnika 3.0 V6 w 166. Możecie kogoś polecić ?
Co prawda widzę że ze stycznia tematy więc pewnie macie ogarnięte.
Ale remont vki najkorzystniej jednak wrzucić do FLAR-ITAL kawałek jest ale wiadomo że się opłaca.
Co do rozrządu w irbisie, wymienić raczej wymienią, aczkolwiek słyszy się o problemach z ich strony i to bym rzekł nawet sporo.
Jak dla mnie IRBIS jest niezmiennie nr 1 we Wrocławiu. Minus to terminy :/
Można robić tylko zaplanowane remonty.
Jest jeszcze auto tip S. Bogulak (również sprawdzone, wrażenia pozytywne). Pozatym rozrząd to nie czarna magia :)
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Z czystym sumieniem mogę polecic Jarosława Pienia na ul. Sikorskiego 17. Bardzo miły i pomocny gość. Szybko znalazł termin, podjechałem zrobił diagnozę i wycenę i po 3h dostałem telefon, ze auto do odbioru. Mega dobry kontakt nie to co z niektórymi mechanikami albo nie odbierają albo maja problem, ze się dzwoni do nich. Alfa Romeo GT 1.9 JTD :D
Czy ktoś ma może do polecenia lakiernika we Wrocławiu? Mam do ogarnięcia dwa elemetny plus chciałbym zrobić polerowanie.
Mam pytanie o KLD Garage (Karczemna 9).
Nie mogę się do nich dodzwonić a na ogrodzeniu kartka "Zakład zamknięty do odwołania".
Czy ktoś wie coś na ten temat?
Cześć, planuję oddać Brerę do detailingu ale jest mały problem - do malowania zderzak przód + maska + wypiaskowane progi.
Potrzebuję namiary na lakiernika który to ogarnie i nie weźmie miliona monet (tu sprawcą szkody jestem ja - przyznaję się).
Sam kiedyś polecałem lakierników z Paprotnej, niedaleko IRBIS ale jakiś ujowy lakier na zderzak mi dali i szybko powstało dużo odprysków od kamieni - wg mnie za delikatny ?
Czy ktoś kogoś poleci we Wrocławiu ? Najlepiej na Krzykach - to byłoby już idealnie :-)
przegląd auta, taki solidny, przed kupnem auta, może ktoś polecić Wrocław lub okolice do 50 km?
Panowie, wiecie może co się dzieje z IRBISem? Od ponad 3 tygodni nie mogę się dodzwonić ani na komórkę, ani na stacjonarny, a wybitnie nie po drodze jest mi podjeżdżać żeby zobaczyć czy mają czynne.
odpuść ich sobie, same babole robią i się nie umieją przyznać do błędu
Z mojej strony: Jarek Pień na Sikorskiego (nie tyka elektryki) lub Bravo Auto Serwis- teraz gdzieś w okolicach Toruńskiej się przenieśli.