A mi dzisiaj zaczela buntowac sie cewka zaplonowa - juz zamowione :)
Printable View
A mi dzisiaj zaczela buntowac sie cewka zaplonowa - juz zamowione :)
Ze 3cm blotnika i kilkanascie cm zderzaka tyl
Gruba cytryna C4 nie zmiescila sie w uliczce...
ło tak mie popsuł :
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=132707&stc=1
Łoł , bociuś ale przykro :(
ni ma ofiar to nie wypadek :-)
sie zrobi i już
bocian a zostawił chociaż karteczkę?
to było w czasie jazdy
zawinelim gościa łod razu
szkoda już zgłoszona
szyba przednia i lewe lusterko po zderzeniu z niezidentyfikowanym pierzastym obiektem latającym ;(
Przez nieuwagę i pośpiech uszkodziłem zderzak ... w przyszłym tygodniu auto trafi do lakierni.
prawa linka od recznego sie popsula,albo urwala.nie wiem.wiem ze jest luzna i nie blokuje jednego kola.a tak po za tym to cos mi stuka z lewej strony,chyba wachacz,ale tak dziwnie,jak ruszam do tylu to slychac i jak jade po dziorach to dzwoni jak mlotem o kowadlo.na stacji diagnostycznej powiedzieli ze to drazek kierowniczy ale zostal wymieniony hmmm
Bocian a jak ci sie jezdzi 159 po przesiadce z GT? Lepiej? Gorzej? Jakie odczucia?
Komfort chyba nieco lepiej
Odpychanie - zdecydowanie gorzej i bedziem poprawiac
Zdechło sprzęgło albo wysprzęglik (niestety u mnie w skrzyni), ledwo dojechałem wczoraj do domu bo biegi wchodziły albo bardzo ciężko albo wcale, wstecznego brak. Problemy były już od jakiegoś czasu, a wymiana pompy sprzęgła niestety nic nie poprawiła także alfa uziemiona i szykuje się grubsza robota :/
a nie zejdzie to polerką ?
Otworzyłem dziś maskę i okazało się że jeden siłownik padł i maska leci na łeb ale juz zamówione na forum u naszego kolegi...
ukręciłem pokrętło od nawiewu... Działa ale chodzi płynnie zamiast skokowo :D
No dobra, to się pochwalę. Posiadam alfę od prawie 2 lat. Kupiłem w dobrej cenie (zarysowany cały lewy bok), więc od razu musiałem malować, później wymienić wahacze i łączniki z przodu oraz sprzęgło (całe szczęcie bez dwumasy). Zacząłem zajmować się detalami, dokupienie rolety bagażnika (poprzedni właściciel gdzieś zgubił), wymiana silnika wycieraczki, żaróweczki...Zdechł akumulator w zimę, więc kupiłem nowy i teraz jeszcze mam błąd sterownika Air bag (wysypał się soft). Niestety na co dzień auto użytkuje moja żona, więc wyjeżdżając z parkingu zarysowała drzwi od kierowcy w taki sposób, że musiałbym nałożyć 50kg szpachli :) oczywiście lusterko też urwane. Powiedziałem koniec, sprzedaję... ale na allegro kupiłem drzwi i lusterko więc wymieniłem (jak zobaczycie alfę z drzwiami w innym kolorze to moja żona). Ostatnio wjeżdżając na parking jakiś Pan wjechał jej w tylne koło po stronie kierowcy, więc do wymiany zwieszenie z tyłu (krzywy amortyzator), dodatkowo zarysowane nadkole i urwany zderzak, zanim dostałem odszkodowanie z OC sprawcy (szkoda całkowita) doszły drążki kierownicze do wymiany i świece.
Czy to już ten moment, żeby wysłużoną bellę z 2001 przerobić na żyletki?
W sobotę znowu naprawiam, całe szczęcie w końcu znalazłem mechanika, który nie narzeka, że to Alfa :)
Pozdrawiam,
Hehe taki mechanik to skarb. A alfe na zyletki nie przerabiaj chcesz zeby nam sie maszynki do golenia psuly? 《Joke》
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
A mi się popsuła przednia prawa szyba coś się urwało wyleciało i podczas zamykania cała szyba leci do przodu i robi się szpara :/
Spec od zbieżności rano powiedział "oj" i teraz będę musiał zdiagnozować co się spitoliło w zawieszeniu (prawy przód). Cholerny remont Mogilskiej...
No więc właśnie byłem na Mogilskiej i wiem, czego nie da się doregulować + "najprawdopodobniej zwrotnica".
Dodano po 3 minutes:
A konkretnie mam wyprzedzenie osi sworznia zwrotnicy nieodpowiednie z prawej strony na przedniej osi + nie dało się skorygować pochylenia na tym samym kole.
Roczne łożysko SNRa PP po 15 tysiącach zaczęło szumieć jak husaria pod Grundwaldem
Pierwszy raz tankowalem diesla i rano wlalem 30litrow biodiesla.
Popoludniu dolalem do pelna vervy.Ok 20 litrow.
Chyba bedzie dobrze?
podczas zmiany tablic na nowe udało mi się połamać ramki klubowe ( jubileuszowe po poprzedniku ) :( i przestały w ogóle tablice trzymać...
No to trzeba odwiedzić mechanika i naprawić problem , a później tego speca. Tak się jeżdzić nie da bo Ci opony zje.
Dodano po 6 minutes:
Nie będzie dobrze.
http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Te...z,a,98970.html
a mi udalo sie zepsuc pierwszy raz cos w mojej Alfie i od razu z grubej rury.Przy wkladaniu do alfy 2 rur i oparciu ich na kokpicie jedna dostawiona do szyby poszla koncem w bagazniku w dol podwazajac lekko szybe ktora pekla prawie przez pol.Na srodku pajak i pekniecie w bok.Dodam, ze temperatura auta i syzby byla dobrze ponad 40*C w momecie uszkodzenia.Szyba jutro bedzie wymieniona.Uszkodzona szyba ori Pilkington z logo AR i rokiem 2006.Zamowiona rowniez Pilkington ale juz bez logo AR
Alfa zamulona,kopci,błąd P0235,przy 140km/h zapala sie motor control s.f. Jak puszcze gaz to kontrolka znika. Czysciłem czujnik cisnienia doładowania,czujnik na pompie wtryskowej,wymieniłem rurki od podciśnienia,rury dolotu ok. Niewiem co robić hmmm:@
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Po zakupie SW sedan poszedl do mojej kobietki , ktora objecala bardzo dbac o moja alfinke. Dostala ja na pieknych 17" felgach. Pieknych do dzis gdyz spotkala sie z kraweznikiem... a jutro mialem zamieniac je na 15"...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/06/155.jpg
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
U mnie ostatnio pojawił się dziwny dźwięk z okolicy konsoli centralnej. Cos jakby urwany luzny plastik sobie postukiwal. Wkurzało kiedy jechałem po nierównej drodze. W koncu powiedziałem dosyć musze coś z tym zrobić. Zacząłem rozbierać konsole. Wyjalem rdio, ten plastik przy lewarku nawiewy i w koncu caly plastik z konsoli. Nie znslazlem nic co moglo by wydawac jakieś dźwięki. Pojechalem sie przehechac sprawdzic. Nadal słychac grzechotanie. No to odkrecam zegary. Znowu przejazdzka i dalej cos grzechocze. Poddalem sie. Składam. Podpinam wskazniki i mysle sobie o przetre chocuaz szybke od srodka podwazam ja i trzask! Pękła. A robilem to delikatnie. Nastepnego dnua zauważyłem że dzwiek dochodził z lusterka wewnętrznego. Taki plasticzek sie poluzował. Minuta roboty i po sprawie... Ma ktoś uszkodzone zegary z konsoli od 159?
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
możliwe że overboost, mam to samo, pewnie w ciągu 2 tygodni wymienię jeśli będę miał czas to napiszę.
Z tym że czujnik doładowania mógł się uszkodzić też, i czyszczenie wówczas nic nie da. Często trzeba losować, bo nie mogę nigdzie znaleźć jak powinien się zachowywać przy wybranym ciśnieniu żeby przetestować...
W trakcie powrotu z drugiego końca polski 60 km od domu mcsf po podpięciu do kompa błąd p0235 i p0236 czujnik ciśnienia doładowania wyczyszczony, nic nie dało teraz zawór do wymiany.
Sent from my Lumia using Tapatalk
SW padl akumulator. Tylko nie wiem czy to dam aku czy moze altek giry wyciagnal bo akurat pani nim jechala...
straciłem klucz do GT 0 2 w nocy 30km od domu ;)
Moja też ma jakieś pol roku po regeneracji ale dmucha, że aż miło daje o pół bara za duże ciśnienie. Wężyki i czujnik wymienione został zawór tylko nie wiem czy czyścić czy brać nowy.
Sent from my Lumia using Tapatalk