racja! a ostatnio w Gdyni jeden koleś ze stuningowaną zewn. 170KM chciał pokazać mi, że jest gieroj! brakowało centymetrów, a by przyhaczył objeżdżane auto.. porażka-koleś
Printable View
racja! a ostatnio w Gdyni jeden koleś ze stuningowaną zewn. 170KM chciał pokazać mi, że jest gieroj! brakowało centymetrów, a by przyhaczył objeżdżane auto.. porażka-koleś
Kurczę, a ja 2 dni temu zamówiłem QV :( a tu mają coś zmieniać. Chyba tylko ten biały perłowy lakier i nawigacja bedą mnie bolały :(
To powiedz żeby wstrzymali sie z tym zamówieniem
Jutro pojade i pogadam. Skoro lifting ma być 3 kwartał ,to poczekać trzeba będzie do lipca z zamówieniem.
Może na wrzesień by była. Zobaczymy
Witam
Też miałem dylemat czy czekać na lifting , ale zdecydowałem się na zakup (rocznik '12 w super cenie).
Z tego co się dokopałem to zmiany kosmetyczne zderzaków, szansa na nowe multimedia z dotykiem i być może TCT w QV.
Przy okazji , czy ktoś się zetknął z taką wadą:
kąt oparcia fotela sam się przestawia (rozkłada) po ~20km, poprawiam i tak w kółko :) - może jakieś proste rozwiązanie będzie, a nie wymiana nowego fotela, wolałbym uniknąć ingerancji serwisu w autku :)
I jeszcze jedno: rezonujące blachy lewe drzwi/błotnik przy 5-6 tys. obr.- podejrzewam błotnik bo ma dość "oszczędną konstrukcję"
Głównie lakier(biała perła) i multimedia(dotykowa w konsoli) mnie interesuja.
Ciekawe jak bardzo zmienione zderzaki. Bo chce pakiet karbonowy (lotka,lusterka, grill) no i dyfuzor z końcówkami. Ciekawe czy bedzie pasować.
Pakiet progów i przedniej dokładki w czarnym kolorze dla mnie troche tandetnie wyglada. Jak w autach(tańszych) co mają nielakierowane zderzaki.
Podchodziłem do autka dwa razy, z mieszanymi uczuciami co do estetyki tych plastików.
Ale zmieniają charakter auta , powiedziałbym ,że jest bardziej męskie :). Teraz tego nie żałuję (zafundowałem autku zabezpieczenie kwarcem zobaczymy za jakiś czas jak to się sprawdzi)
W karbonie można jeszcze zamówić gałkę biegów oraz panel deski zamiast alu.
Dokładki zderzaków można przecież pomalować... Co do nielakierowanych zderzaków - chciałbym, żeby takie były w Julce - przynajmniej spełniałyby swoją rolę. W tej chwili każde dotknięcie czegokolwiek to wizyta u lakiernika. Więc niby zderzak jest, ale jednorazowy.
Dobra. Byłem i anulowałem zamówienie.
Ponowna wizyta w 3 kwartale.
Moze jak sie przekonam i zobacze te dokładki w kolorze to dokupie
A tylny dyfuzor znalazłem w carbonie wiec taki bedzie, aby pasował do reszty :)
Na niemieckim forum pisza ze:
-TCT w QV
-Czujniki parkowania na przód
-1750TBi Silnik same jak w 4C z 240 KM i tylko TCT
-Nowe 3 kolory
-nowe tapicerki
-silnik 170PS podniesiony do 185PS
-"Veloce" wersja zastąpi "QV Sportiva"
i coś o navi, ze ma byc dotykowa
w 2015 Spider nowy i chyba 159, ale pewności nie mam po pod pokrowcem stoi.
Czyli nie wszystko na plus. Brak manuala w QV to błąd, tym bardziej że dotychczas był dostepny tylko manual. Pewnie chcą przenieć żywcem zespół napędowy z 4c dla redukcji kosztów i dlatego brak ręzcznej skrzyni.
Właśnie też mnie to zaniepokoiło. Nie lubie automatów. I musze teraz to powaznie przemyśleć.
Dokładki jedak beda, tylko w kolorze :)
Bedzie to tak wygladac :) tylko inne felgi i pakiet karbonik do tego :)
http://img29.imageshack.us/img29/231/p1070552cu.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/1280/p1070551e.jpg
[QUOTE=Alan22;1174742]Właśnie też mnie to zaniepokoiło. Nie lubie automatów. I musze teraz to powaznie przemyśleć.
Boczne super, przednie wyglądają jak ... dokładki i psują gładkość linii Giulietty. Poza tym biała tylko ze szklanym dachem, wygląda wtedy bosko
można okleić folią :) Na co mi tyle szkła nad głową. I tak bym nie uzywał :)
Jak się ogarnę czasowo pstryknę parę fotek swojej , może kogoś zainspiruje;)
TCT - jestem ciekaw jak skalibrują do QV , jeśli powielą z MA 170 to rezerwuj sobie "starą". Bardzo kiepsko startuje.
Jeździłem Golfem GTI z DSG i można powiedzieć, że nie ma porównania z TCT. Jeśli w alfie się przłożą i osiągną zbliżony poziom to będzie strzał w 10. Parę aut miałem i dochodzę do wniosku , że najfajniejsza kombinacja to mocna tbenzyna+dwusprzęgłówka.
Czekam na maila z Alfy. Dop po 6.05 bede miał odpowiedz co i jak. Jeśli faktycznie bedzie tylko TCT to zamawiam przed liftem.
Zgadzam się, te wnęki zostaną czarne. Zapomniałem dopisać:)
Witam. Dostałem maila z odpowiedzia
"Witam Pana,
tak to prawda będą pewne kosmetyczne zmiany , których nie można nazywać faceliftingiem.
Wersja QV z silnikiem 1750 tbi będzie występowała tylko z automatyczną skrzynią biegów TCT. Najprawdopodobniej radio włącznie z nawigacją zostaną zmienione. Część kolorów zewnętrznych również zostanie zmieniona m.in. biały . W chwili obecnej szczegółów pozostałych drobnych zmian jeszcze nie mogę potwierdzić."
Zamawiam przedlifta !!!
Czyli "lifting" mniej więcej taki, jak w 159 :).
Witajcie, mam pytanko w jaki sposób docierać/układać nową MiTo 1.4 MA. W najlbiższym tygodniu odbieram ją z salonu, a jest modelem z 2011r. i nie wiem, czy powinno się stosować jakieś szczególne środki ostrożności z tego powodu.
nawiązując jeszcze do wczorajszego pytania, Autko będę odbierać w Bielsku i jechać do Krakowa. Czy lepiej jechać bocznymi drogami ze zmiennymi obrotami silnika, czy autostradą ze stałymi obrotami w rozsądnym zakresie ?
Nie ma to większego znaczenia. Unikaj tylko górnych zakresów obrotów i gitara.
super, już się nie mogę doczekać :). Dziekuję za informację. Olej pewnie wymienię po 2-3k km.
byłem dziś w pewnym fajnym salonie , z takim jednym fajnym i sympatycznym sprzedawcą.
No więc jeśli chodzi o QV to jest tak, że od końca lipca można będzie zamówic już lekko zmodyfikowaną Julkę.
Ale nowa wersja silnikowa i skrzynia TCT będzie dostępna dopiero od nowego roku.
Wow. Jak fajnie :)
A orientujecie sie moze kiedy bedzie jakis facelifting? Mam nadzieje ze to cale kombi Julki nie ruszy bo Julka i kombi...zenada.
Nie wiem, dlaczego żenada... Ferrari F40 to przecież nie jest, tylko zwykły dupowóz :).
Siema,
Nie orientujecie się mniej więcej, jaki rabat mógłbym uzyskać przy poniższej konfiguracji?
Załącznik 95612
p.s I o co chodzi z tą tapicerką sport za 1000 zł?
Na rocznik'13 z gwarancja 5-cio letnią jak uzyskasz dwucyfrowy rabat to będzie przyzwoicie, na zeszłoroczne do 19% jak dealer będzie chciał się pozbyć stoku.
Powodzenia w negocjacjach ;)
Ja na rocznik 2012 (1.4 MA TCT Distinctive + premium + jakieś pierdoły) uzyskałem rabat na poziomie 21,3% i jestem całkiem ukontentowany tym poziomem offu :)
właśnie nie w W-wie kolego - W-wie mnie dwa salony wystawiły a potem okazało się, że nie oferują samochodów które mają na stocku i nie mają pierwszeństwa sprzedaży...
więcej info na PW
Mój pierwszy post na forum, więc Witam :)
Zastanawiam się nad Giuliettą 1.4 MA 170KM (Manual).
Do tego pakiet Premium i jakieś tam dodatki.
Zastanawiam się jeszcze nad pakietem Sportiva (nad Sport nie, ponieważ jak będę chciał 17" koła, to sobie dokupię). No ale właśnie.. zastanawiam się. Nie mam doświadczeń w jeździe autem ze sportowym zawieszeniem. Czy to ma duży wpływ na komfort jazdy na polskich drogach ?
Jest dość sztywno, ale bez przesady. Spokojnie można jeździć.
Ja mam felgi 17-ki, ale bez pakietu sportowego, który obniża zawieszenie o 1-2 cm, już nie pamiętam. Właśnie dlatego go nie brałem, ale i tak jest sztywno. Na dłuższe trasy, czy przejazdy przez tory, czy łatany asfalt, czy studzienki, które wg polskiej normy jakoś muszą być z parę centymetrów niżej niż asfalt - po prostu jest niekomfortowo. Ale to oczywiście kwestia ocenna, każdy ci powie co innego, więc tylną częścią siebie musisz sprawdzić.
Teraz powoli się rozglądam za nowym autem, parę miesięcy temu byłem na jakimś evencie BMW, jechaliśmy pod rząd kilkoma trójkami i jedynkami, potem przesiadłem się do swojego, no i doopa boli, jest o wiele sztywniej. Nie mówiąc o innych wozidłach, typu Audi, czy Volvo.