hahaha czyli Ty byłes szybszy? Gratulacje:) Przy takim towarze refleks to wazna sprawa:)
Czyli widze ZENDER plan powoli idzie do przodu hehe... Aj z pakiecikiem i na tej feldze obawiam sie ze bedzi ewygladac megaaaa.
Printable View
Dobrze. nalezala Ci sie ta felga za wklad w forum:) To nagroda od losu za lata na forum i pomoc dla potrzebujacych :beer:
No, no Marek, fuksiarzu :D
Gratulacje! Będzie mega :)
Dziwne ze sprzedajacy obu panom obiecał wysyłkę felg :)
No niezła akcja. Ale nie przejmuj się Dawid, do FL poszukaj czegoś innego :)
Mam 17 telefony na lato na zimę szarych 17 więc koło mam ;-)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Wiecie ile razy mi coś obiecywali???? A ile razy jechałem na darmo? Jasne że ktoś inny mógł je sprzątnąć. Ale tym razem mi się fartło i już :) miałem tam 30km więc mogłem tak podskoczyć od tak. Jakbym miał 300km albo więcej to na pewno bym nie dał rady się po nie wybrać.
Felunek myślę że dobrze będzie do mojej pasował. Nawet wiem jak będzie dokładnie to wyglądać bo identyczna jest "na necie". Nawet tak jak moja przyciemnione ma szyby :D tak więc wizualizacji nie potrzebuję :)
W tym kolorze, z pakietem i na tej feldze wyglada jak milion dolarów. Gasi wszystkie wypierdy niemieckie na A B i M. A kto sadzi inaczej temu biada:sarcastic:
Załącznik 222112
Jak milion dolców nie wygląda, ale na tym Alu jest na prawdę dobrze :)
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie tak będzie wyglądać :D
Co to za model?
Załącznik 222235
Załącznik 222236
No to ja spróbuje koło z rantem. W tej chwili jeszcze wysoko ale eibachy już czekają w garażu.
Koło 18', et35 i bez dystansu nie wejdzie bo brakuje około 5 mm.
To na zdjęciu jest z dystansem 18mm bo takie akurat mam na stanie.
Będzie to coś z tego ??? :P
Gdzieś kiedyś widziałem foty 166 na rantach i nisko zawieszonej - nawet to dawało radę ;)
Ale bez Eibachów to nie podchodź :D
A dystanse dobierz żeby równiutko z błotnikiem licowało i będzie efekt!
Eibachy już mam i nie było problemu ze znalezieniem ich. Na razie muszę doprowadzić te alu do porządku bo jakaś mądra głowa pomalowała wszystko spreyem, włącznie z rantem. Z racji tego że i tak będę malował środek to zastanawiam się czy nie dać jasnego antracytu a rant polerka.
Felga to RH Phoenix 18x8,5" z oponą 225/40.
Nie wiem ile Ci siądzie i jak chcesz odsadzić ale ja mam na eibachu zendery 18"x8" i z oponą 235 wchodzą tak że palca nie wcisnę a tył przyciera o błotniki :sarcastic: nie ma szans u mnie na jakikolwiek dystans.
Ty to jak zawsze straszysz :P
Jak się uda to jutro zmienię wahacze/łączniki przód i założę sprężyny. Tym samym zamontuję koło aby sprawdzić jak będzie to wyglądało.
Z drugiej strony jeśli masz opony o profilu 40 jak ja to u mnie jest troszkę więcej miejsca bo mam mniejszą średnice 225 i szersza felgę 8,5'- dobrze rozumuję?
Ja mam 235/40 i feldze 8". Czyli tak jak powinno być. Ty będziesz miał mega naciąg i średnicę koła jak 17" czyli o jakieś 10mm mniej niż ja. Czyli będzie jeszcze twardziej ale miejsca ciut więcej - o 5mm przy nadkolu. W moim przypadku opona już by nie tarła ale i tak jest deskorolka i nie wejdą dystanse. Jak dałbym dystans u siebie to pierwsza fala na drodze jak dupa siądzie i miałbym rozwalcowane błotniki :sarcastic:
- - - Updated - - -
A masz nowego tego eibacha? Bo mój może już zkapciał :) dareme mówi że na jego eibachu taka fela/opona jeszcze nie tarła. U mnie już przy dziurach/falach lekko obciera.
Te relingi to nie moja robota. Boję się tego ruszyć bo nie wiem jak to zamocowane jest. Nawet jak będzie na powiedzmy klej to duże prawdopodobieństwo że po demontażu będę miał inny odcień lakieru. \
Dlatego boję się to zdemontować a tak dawno bym to zrobił.
Jutro zrobie przynajmniej przód to wstawię felgę i przejadę się. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wstaw na tył
225/40 na 8 calach nic nie szorowali nawet jak dwie osoby z tylu jechały i coś tam w bagażniku było. Natomiast 225 na 8,5 może już dziwnie wyglądać, chociaż z drugiej strony wole lekki naciąg niż niszczyć oponę cały czas. Pytanie jeszcze jakie wg wyjdzie z tym dystansem, bo u mnie nawet te 18 były trochę schowane z tylu w nadkoli, dla efektu wizualnego dystans 10mm by się przydał.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak wyglądało na 18mm dystansie czyli nie chowało się z przodu a naprawdę jeszcze sporo miejsca jest do nadkola. Z tyłu może jutro wsadzę jak podjadę na magazyn. Dziś miałem montować eibacha ale wyszło jak wyszło. Teraz po tym dzwonku grubo zastanawiam się czy nie zabrać ubezpieczenia i opchnąć co teraz jest za grosze i kupić następną. Tym bardziej że fajna jest we wrocku za 7900 to bym przełożył nową instalację do tej drugiej i cewki. Pomyśle jeszcze :)
No ale teraz jest wóz drabiniasty więc o czym tu gadać? :sarcastic:
To przecież Ci piszę że nie wiadomo jak siądzie. Darek niby miejsce miał. U mnie zapomnij.
No mój eibach musiał się już mocno ugnieść. Albo były różne wysokości. Może też wpływ na to ma że też mam sportowe amortyzatory a nie tylko sprężyny. Jakie ET ma zender siena nie wiem ale wydaje mi się że przy glebie i 18" dystans to już ryzykowny ruch.
Przy ori felgach 18 dystans jest niemożliwy bo opona jest "pod rantem". Natomiast jeżeli et jest większe to coś tam można wyciągnąć.
Twoja siedziała mocniej niż moja, może wielkiej różnicy nie było ale myśle ze ten jeden centymetr był. Amorki pewnie tez miały inny skok i może inna wysokość wyjściowa.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dziś przy okazji wymiany wahaczy na szybkości wsadziłem to koło 18' co wcześniej pasowałem do srebrnej. Dla informacji nie ma sprężyn Eibacha tylko białe Noviteca. Ile w dół nie mam zielonego pojęcia bo nigdzie nie znalazłem info o tym.
Zostawić te felgi i odrestaurować je czy sprzedać i brać coś w ori Alfy? jak coś rant poleci w poler a środek do malowania.
Załącznik 226032 Załącznik 226033 Załącznik 226034 Załącznik 226035
Zrób, sprzedaj kup 18" szpryche z polifta i będzie ok.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ja bym brał od Alfy tak jak KaaC pisze 18 szprychy wyglądały by pięknie.
Dupy nie urywa, ale też dramatu nie ma. Jakbym nie miał kasy to bym zostawił a jak masz sianko to zmień na fajniejsze :)
Trochę przyciężkawe wizualnie, ja bym sprzedał i kupił coś z alfoskich wzorów.
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja też bym szedł w alfoski wzór. Ładniejsze są :)