Jest tylko jedno wytlumaczenie... Weekendowa lub poniedzialkowa zmiana...[emoji14]
A w kwesti wahacza jednak bedzie magneti. Jutro montaz, zobaczymy ile pozyje. Oryginalny zostawie sobie w razie W. Najwyzej poleci na regeneracje.
Printable View
Rzucam taki temat ...
Włoskie wahacze ORIGINAL BIRTH, mam komplet przedliftowych.
Może ktoś chce przetestować :)
Posiadam wahacz przed liftowy do Alfy 159 góra lewy zamówiłem na allegro sprzedawca zapewniał że będzie pasował okazało się że że do mojego auta musi być po lifcie i w konsekwencji mam teraz na zbyciu .Cena zakupu 270.00 Oddam za 200,00 może ktoś chętny? Sprzedawca nie chciał uwzględnić reklamacji bo od zakupu minęło 14 dni a ja montowałem go po 2 miesiącach.W załączeniu paragon zakupu.Kupione z firmy ALL-parts wahacz na pierwszy montaż firmy sidem,Tel 506195213
Dokładnie tak jak pisze kolega powyżej, rzecznik powinien od razu pomóc.
Sidem na pierwszy montaż ? Dobre :)
Wahacz lewy górny regenerowany wytrzymał u mnie 37tys. Nie wiem czy to dużo czy mało- założyłem teraz jakieś badziewie, zobaczę ile wytrzyma. :) Co ciekawe regenerowany nie informował o tym że ma dość przeraźliwym skrzypieniem, jak wcześniejsze TRW tylko po cichutku sworzeń złapał spory luz.
Jak kupiłem auto to poprzedni właściciel założył wahacze SRL- po 20 tyś km zaczęły skrzypieć. Później założyłem z Fast'a - jeden zaczął skrzypieć po 1 tyś km, drugi trochę później. Zareklamowałem, trochę dołożyłem i wziąłem Lemfordera- dzisiaj zaczął skrzypieć po przebiegu ok 2-3 tyś km. Ręce opadają z tymi zamiennikami. Faktycznie, jeśli chodzi o zawieszenie, to chyba najlepiej i wbrew pozorom najtaniej wziąć oryginał. Tak przy okazji wie ktoś gdzie teraz górne ORI można dorwać w najlepszej cenie ?
Przedliftowy jest tutaj po dodaniu do koszyka za 520 zł:
wahacz dolny
Możesz też w niektórych ASO pytać o grube zniżki (tutaj ktoś kiedyś ogłaszał się z ASO fiata w świdnicy i kilka ofert mieli naprawdę niezłych, sam od nich kupiłem to i owo do 159 za cenę w okolicach 50-80% detalicznej w ASO Alfy).
Są też na allegro wystawione oferty za 490-600 zł oryginalnych wahaczy. Sam w jednej AR 159 mam taki wahacz od landcar i jest jak na razie ok.
W zeszłym roku kupowałem wahacze góra i dół w sklepie fiat-lancia-alfa.pl za ok.1800PLN (razem z przesyłką). Pzdr.
Oryginały? 2xdół i 2xgóra w oryginale?
To cena za jedną stronę raczej. Podawałem jak najtaniej kupić oryginał i 2500 wychodzi komplet do czasu aż nie poprawią błędów cennika.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
To wahacze co roku są droższe. W sierpniu 2014 komplet wahaczy na fiat-lancia-alfa.pl był w cenie ok.3tys.
Dolne były chyba o 1080zł a górne 480 - 530zł zależy z jakim sworzniem.
W tym samym czasie na motointegrator.pl dolne z Magneti Marelli były po 700zł. Znajomy na dolnym zrobił już 60tys. i cisza. Teraz patrząc na ceny pozostaje tylko kupić dolny TRW a górny oryginalny bo z Magneti Marelli to ciężko dostać.
Ja mam górne Magneti w ofercie , ostatnio nawet przedliftowe się pokazały.
Kolega arekgr też kiedyś się chwalił że to mają, także chyba nie jest tak źle z tą dostępnością.
A propos TRW - podrożało u producenta, jak ktoś się przymierzał to teraz warto kupić , póki nie wszyscy ceny podnieśli.
Cześć, czy ktoś miał okazję stosować Magneti Marelli w wersji przedliftowej? Czeka mnie wymiana lewej i prawej strony i chciałbym uniknąć historii jak te z TRW, które były opisywane w tym wątku. Wydaje mi się, że przynajmniej w teorii powinno wszystko grać, ale informacja sprawdzona w praktyce po stokroć cenniejsza.
[MENTION=26927]Gepard[/MENTION] - tak czy inaczej w tym tygodniu pozwolę się do Ciebie odezwać w tej sprawie.
Ja to się już boję wypowiadać w tej sprawie , nie chce zapeszać . Najlepiej jakby się wypowiedziały osoby które kupiły MM.
W każdym razie z 20 kompletów poszło przez kilka miesięcy i na razie cisza....
ja wymieniłem na lemforder, które po miesiącu poszły na gwarancję...
kupiłem u Geparda MM i póki co od 10tys km jest cisza :)
co prawda po liftowe, ale nie wiem, czy to może mieć znaczenie
Ja dzisiaj byłem u mechanika...polecał TRW jako najlepsze, co "nie do końca" pokrywa się z ponad setką stron tej dyskusji. Jako wisienka na torcie pojawiło się stwierdzenie, że po wymianie górnych wahaczy niezbędne jest ustawienie zbieżności zarówno z przodu jak i z tyłu samochodu.
...a w związku z tym, że tak czy inaczej wahacze wymienić trzeba (sworznie), potestuję przedliftowe MM :-)
[MENTION=32857]Arturek[/MENTION], [MENTION=12451]marcingoleniow[/MENTION]
Dzisiaj przyszły wahacze. Załączam zdjęcia. W ten lub przyszły weekend zabieram się za montowanie i czas pokaże jak będą się sprawować...
Załącznik 196940Załącznik 196941Załącznik 196942Załącznik 196943Załącznik 196944Załącznik 196945Załącznik 196946Załącznik 196947Załącznik 196948Załącznik 196949Załącznik 196950Załącznik 196951
Zamawiałem z autosklep24. Z rabatem wyszło nieco poniżej 600zł za komplet.
U mnie górny Lemforder poleciał po 8 miesiącach i 8000 km. Masakra. Dodam, że był kupiony w w sklepie stacjonarnym a nie z internetu.
Dziwnie z tymi lemforderami jest. Niektórym sypią się szybko inni jezdżą latami. Ja mam oba górne lemfordery i zrobiłem już grubo ponad 30kkm i dalej nic nie trzeszczy i nic nie puka.
Stożek po lifcie ile ma? 14,65 http://e-autoparts.pl/wahacz-zawiesz...-p-507351.html
a tu podają że 11,2 http://allegro.pl/wahacze-alfa-romeo...064032773.html
Mam pytanie czy jest możliwość założenia wahacza po lifcie do alfy przed liftem czy taki wahacz będzie narażony na szybsze zużycie ?? Jaki wymiar ma stożek przed lift ??
Mam wymontowane przed-lifty oryginały wiec jak wrócę do domu to je zmierzę i wkleję dane :)
Używał już ktoś z Was wahaczy Meyle z serii HD? Jak wrażenia?
Poliftowe maja mniejsza średnicę :)
Send from IOS with Tapatalk
Do mnie już jedzie orginał z Litwy, cena to 528 pln.
No właśnie ciekawi mnie ich jakość w stosunku do oryginałów, bo cena jest zdecydowanie bardziej atrakcyjna.
VEMA miała tuleję pływającą... no i oczywiście skrzypiała jak stary tapczan :) nawet tygodnia nie zagościła w moim autku.
Witam
Mam założone oryginały górne od Litwinów.
Po 20 tyś w prawym siadły tuleje.
Dziwne bo oryginał na aucie wytrzymał 120 tyś.
Wcześniej stosowałem zamienniki i w nich siadały sworznie.
Czy można zmienić same tuleje i czy ktoś to przerabiał?
Meyle HD bdb juz od 2ch lat gora 259szt
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk