-
Ja mam u siebie jeszcze trochę Surfex HD i żadnych problemów z nim nie miałem jeszcze. Ostatnio rozrobiłem 1:5 i leciałem wszystkie plastiki w mocno zasyfionym aucie brata. Domyło jak powinno. Z tego co pamiętam ktoś pisał że jest to dość słabe APC ile w tym prawdy nie wiem.
-
Panowie czy Nielsen z poprzedniej strony poradzi sobie z sporymi ilościami oleju pod samochodem? Puściła mi uszczelka od misy olejowej i zalało mi sporą część dołu auta. Chciałem to ładnie wszystko wymyć, zastanawia mnie tylko jakie stężenie użyć.
-
Ale co chcesz zmyć? Silnik i okolice? To kup płyn do odtłuszczania tarcz i klocków. Idealnie czyści takie sprawy.
-
No powiedzmy że silnik i okolice, kawałek podwozia i ogólnie wszystko co tam zostało zapaćkane olejem. Słyszałem że ten nielsen się nadaje. Pytanie tylko jakie stężenie?
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
-
Nie kupuj nielsena, który sam w sobie jest tłusty tylko coś do odtłuszczania. Nielsen jest do lakieru, a tym jedziesz elegancko i masz suchutko
-
Co polecicie do mycia opon?
-
Drift-r jeśli pytasz o środek to ADBL Tire and Rubber Cleaner. Jedyny dedykowany jaki testowałem i polecam.
Jeśli o narzędzie to szczotka Mothers bo jest w rozsądnej cenie. Albo poszukać jakiejś fajnej poręcznej szczotki w sklepie na szerokość boku opony.
-
Oczywiście chemia. W pierwszej chwili pomyślałem o Shiny Garage, ale jak ADBL polecasz to taki będzie.
Używałeś może APC od ADBL?
-
Wiesz nie mam porównania z innymi ale wiem, że ten sobie świetnie radzi.
Ja używam dwóch APC. Na zewnątrz Nielsena, w środku 4Nano Predator.
-
Mam od jakiegoś czasu APC Shiny Garage i stosowałem je w zasadzie tylko do czyszczenia wnętrza i plastików w komorze silnika w rozcieńczeniu 1:10 i sprawdzałem kiedyś jak doczyści to materiał na brudnych mikrofibrach. Czyścić czyści ale szału nie ma dlatego właśnie zastanawiam się nad czymś innym do sprawdzenia.