Wymyślone dla aut które są traktowane dość ostro a takie owijanie w cywilnym aucie to sztuka dla sztuki i tym bardzie że nie czytasz tego co pytający miał na myśli
Printable View
To ja wtrącę swoje trzy grosze dla potomnych ...
Od samego początku w mojej V6 falowały obroty (zamieszczałem nawet filmik w swoim temacie i tutaj).
Ciężko też odpalała i śmierdziało nieco z wydechu niespalonym paliwem.
Nie pomogła wymiana świeć i kabli.
Nie pomogła wymiana jednej z gum na "baranach" (drobna nieszczelność), nie pomogło podmienienie przepływomierza, czyszczenie silniczka krokowego ani przepustnicy.
Winny okazał się regulator ciśnienia paliwa (BOSCH 0280160235).
I tu podziękowania dla 75andrew155 za przesłanie używki w dobrej cenie.
Wszystkie bolączki ustąpiły jak za dotykiem czarodziejskiej różdżki.
Alfinka nareszcie chodzi jak zegareczek :top:
Mi przy pierwszym odpaleniu się auto dławi i delikatnie przerywa,jak się rozgrzeje wszytko ok jutro nagram filmik jak to wygląda
Jak zwykle możliwości sporo :)
Jedną z rzeczy zmieniającą się z przyrostem temperatury są luzy zaworowe - mogą wymagać regulacji?
W V6 i bx przetestowałem kilka rodzajów świec i powiem Ci że to też ma spory wpływ. Szczególnie bx zwrócił moją uwagę gdyż tam 3 różne komplety zachowywały się zupełnie inaczej (jedne szarpały na zimnym, jedne zawsze a jeszcze inne zależnie od fazy księżyca)...
W poczatkowej fazie startu zimnego silnika wszystkie wtryskiwacze dają naraz dawkę paliwa dopiero po jakimś czasie wtrysk przechodzi w natryski grupowe
https://www.youtube.com/watch?v=NUU5...ature=youtu.be
Na filmie nie widać jak silnik sie telepie zanim nie złapie temperatury dodam świece nowe champion,kable nowe,podmieniłem przepływomierz problem pozostał jak silnik sie rozgrzeje chodzi dobrze