Jednym slowem wszedzie gdzie sa?
Printable View
Jednym slowem wszedzie gdzie sa?
Nie wiem jak innym ale mnie się stare scudetto bardziej podoba . Nie mówiąc już o tym czarnym spodzie zderzaka który optycznie to auto (i tak fabrycznie dość wysoko zawieszone ) jeszcze bardziej podwyższa. Mam nadzieję że to nie ma z liftem nic wspólnego bo jak dotąd to chyba tylko akcesorium było.
jest ZNACZNIE mniej miejsca, nie rób sobie żartów...
Bierzecie oczywiscie pod uwage ze mozecie roznic sie wzrostem i miejsce z tylu za kierowca jest pojeciem wzglednym?
zmotywowałeś mnie, idę sprawdzić, oba auta ustawię pod siebie jako kierowcę (187cm wzrostu) i sprawdzę jak się wtedy zmieszczę po przejściu na tył. Zaraz wracam...
...
Dobra jestem z powrotem.
Ustawiłem sobie fotel pod siebie w obu autach. Zmierzyłem metrem od pedału sprzęgła(w tej linii, ale wyżej) do dołu oparcia było w obu przypadkach 100cm. przeszedłem na tył, w obu akurat lekko kolanami dotykałem oparcia, ale niebyło niekomfortowo (no może po godzinie jazdy jako pasażer to już bym przeklinał). Zmierzyłem, w 159 70cm, w Giulietcie 69cm.
Pomiary pomiarami, jakaś tam dokładność roboinych na szybciocha jest, ale najważniejsze że w obu przypadkach przy komfortowym ustawieniu przedniego fotela, tyle samo miejsca miałem na nogi na tylnym siedzeniu, co potwierdza co napisałem wcześniej.
Konkluzja, skoro dla ustawienia przedniego fotela w Giulietcie i w 159 dla faceta o wzroście 187cm jest ciągle miejsce (choć dotyka kolanami fotela) gdy przesiądzie się na tył, to jest jakieś tam minimum spełnione - większość kierowców i pasażerów jest niższa, więc będzie lepiej. Szału może nie ma jeśli chodzi o miejsce, ale źle tez nie jest.