U mnie z przodu jak nowe, z tyłu do wymiany.
Printable View
U mnie z przodu jak nowe, z tyłu do wymiany.
[MENTION=27756]supabache[/MENTION] chyba zostawił auto w Tychach a do wwa wrócił PKP ;) przynajmniej wczoraj była taka wersja;)
W Tychach to chyba Dziaru mieszka?:)
Noooo, więc po kolei...
Dużo to auto się nie zmieniło - stacyjka ciągle rozklekotana, wgniotki również jak wyżej :) Mechanika naprawdę super, blacha po 4 latach oczywiście już igłą nie jest, ale temat jest do ogarnięcia.
- - - Updated - - -
To by się zgadzało, po VIN-ie to wersja Sport.
- - - Updated - - -
@Suzumushi wspomniany Znajomy przyznał się do znajomości z Tobą, dlatego Maryśka skontaktował się z zapytaniem. Przy okazji dzięki za szybką odpowiedź, dla mnie to duży plus przy zakupie, że ktoś może potwierdzić historię konkretnego egzemplarza, jakoś to uwiarygodnia całą sytuację i człowiek wie, że to co stoi przed nim nie było kiedyś Fiatem Temprą i wiatą przystankową.
- - - Updated - - -
No, niestety nie udało się - ale uda się wkrótce :)
- - - Updated - - -
Panie Sąsiedzie - pokaże się, ale dopiero za 2-3 tygodnie, bo najpierw trzeba na Śląsku blachę zabezpieczyć przed zimą.
- - - Updated - - -
W imieniu Pana Maryśki uprzejmie przyjmuję gratulacje ;)
- - - Updated - - -
Niestety w momencie sklejania piąteczki ze Sprzedającym, kierownica nie była na sprzedawanym aucie, tylko w garażu na drugim końcu Krakowa... Momo jest naprawdę piękne i w fabrycznym stanie, ale trzeba przyznać, że należy się Maryśce jak psu buda w zamian za dzielne znoszenie trudów zakupu w niekorzystnych warunkach :P
- - - Updated - - -
@kazikx, gdybyśmy tylko nie byli w dupie z czasem (dzień pracujący) to zrobilibyśmy mini spota, zwłaszcza że z naszych 3 piąteczek można utworzyć flagę włoską :)
- - - Updated - - -
Dobra dobra, oddajcie moje fabryczne Recaro, bo na tych szarościach jest przetarty fotel kierowcy :D
- - - Updated - - -
No przecież piszę :D
- - - Updated - - -
Garść konkretów:
O blachach już wspomniałem wyżej - jest się o co zatroszczyć, ale wszystko do ogarnięcia. Auto przeszło pełną diagnostykę na SKP; spaliny wzorowe, zawiecha po siedemdziesiąt-parę procent, geometria ok. W środku nic jakoś specjalnie nie trzeszczy, silnik ładnie się zbiera, prawadzi się jak trzeba, skrzynia precyzyjna i nie buczy na niskich przełożeniach. Jest parę rzeczy do zrobienia, dla estetów nawet bardzo dużo. W najbliższym czasie trzeba będzie co najmniej podwoić cenę zakupu... Ale, cholera, ma to coś!
+ gratis wszystko, czego brakuje mi w Gtv i zamierzam z niej zrobić daily :)
Na deser dupeczka - prezencję od frontu wrzucił wcześniej Maryszkens.
Załącznik 214438
Hehe, nasluchales sie glupot na zlocie i kupiłeś kredensa :D dobrze, dobrze, niech służy wiernie.
Bardzo obiecująco Ona wygląda i jeszcze speedliny ma daj fotki wnętrza
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
fajna sztuka, dobry spód 155 to szczęście i powód do inwestowania w auto
Andrzej- taki dobry to ten spód nie jest- ale w o niebo lepszym stanie niż wujkowa igiełka:)
Trzeba się zająć wstępnie oczyszczeniem rdzawych nalotów tu i ówdzie, wyskrobaniem dziurek, zakryć to na zimę- żeby na wiosnę było jeszcze co zbierać.
Adam (wolę imiona od nicków, tak masz podobno na imię - to do Supabache), gratulacje!
Gdyby między miastami wprowadzono zaporowe cło, to kupiłbyś zieloną, a ja bordową:D.
Będziesz ogarniał ją sam, czy z pomocą innych?