Andrzej już nie ten wiek żeby się wstydzić :) pisz co tam się działo przed bo muszę wyeliminować skrzynie/róźnicowy
Printable View
Andrzej już nie ten wiek żeby się wstydzić :) pisz co tam się działo przed bo muszę wyeliminować skrzynie/róźnicowy
No więc tak, wywalona dziura od strony sprzęgła-coś pierdykneło i wywaliło dziurę w obudowie utrata oleju dopełniła całości.
Trzeba w zasadzie drugą skrzynię.
Co wywaliło dziurę to będzie rozebrana skrzynia żeby zobaczyć
Pierwszym objawem było, podczas ruszania coś łupneło ale auto jechało jak zawsze należycie, potem pojawił się wyciek oleju i w ciągu dwóch trzech dni dupa, autem nie da sie jechać.
[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] potrzebna jest skrzynia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skrzynia przed lift i po lift niby taka sama ale nie da sie tego założyć nie zmieniając sterowania biegami. Tak więc trzeba będzie spawać dziurę w skrzyni między komora mechanizmu różnicowego a obudową sprzęgła, pękła satelita sworzeń się nie ruszył. Ze skrzyni na która miałem zmienić wyjmuję mechanizm różnicowy i wkładam do skrzyni tej co była pospawanej.
W czarnej na dzień dobry rozsypał się sworzeń wahacza, jak pech to pech
czerwona Alfa naprawiona koszt 1300zł są inne przełożenia na kołach, zostawiłem te które miałem
Wahacz w czarnej wymieniony koszt 200 zł
został jeszcze jeden problem
w czarnej- cieknące przewody wspomagania przy maglownicy
w czerwonej- cieknąca pompa wspomagania
Na parkingu mnie przeklinają za plamy na stanowisku:D
Słuchajcie na dniach wymieniam olej w mojej v-ce i chcę założyć jakiś dobry filtr oleju żeby cisnienie oleju było lepsze niż na tanim filtronie jakieś sugestie