ale guzik start-stop na kierownicy ? :confused::confused::confused:
Printable View
ale guzik start-stop na kierownicy ? :confused::confused::confused:
W QV rewelacja, podkreśla tylko sportowy charakter. Ciekawe jak będzie w "cywilnej" wersji.
Dziś w pracy też miałem rozmowę na temat Giulii i powiem wam, że odbiór pozytywny. Opinie były takie, że mimo podobieństw do innych marek widać, że to nadal Alfa. Padła też opinia, że chromowane scudetto, które jest kilka postów wyżej lepiej pasuje :)
Ja fanatykiem marki nie jestem ale to auto naprawdę mi się podoba. Żeby był sukces to cenowo musi być tańsza od bety jakieś 15%. Do tego ciekawy dizajn, dobra jakość wykonania i świetne właściwości jezdne. Mnie gulia bardziej 156 niż 159 przypomina. Teraz czekać na następczynię GT, bo z silnikiem V6 i nastawieniem na sportowy charakter może być ciekawie. A Alfa musi wypuścić swoją wersję fiata 500X.
Trochę podobna do Infiniti...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/06/382.jpg
Mnie sie jednak wydaje, ze to nie jest ostateczna wersja i ze po prostu dzis miala byc prezentacja wiec na sile musieli zdazyc.
A to dlaczego:
- topowa wersja nie ma przeciwmielnych z przodu?
- brak mozliwosci zamocowania rejestracji z przodu
- QV z reczna skrzynia? Troche to dziwne.
- QV na oficjalnych zdjeciach ze srodka ma jakas zaslepke na kierownicy przy tempomacie
i jeszcze pare szczegolow. Moim zdaniem to nie jest finalny produkt ale oczywiscie w 99% skonczony. Moze cos poprawia do Frankfurtu :)
Jeszcze info o SW- cytat:
W drugiej połowie przyszłego roku może być dobry moment, abyśmy byli świadkami debiutu nowej Alfa Romeo Giulia Sportwagon, i może to nastąpić z przentacją nowego SUVa opartego rółwnież na tylnym napędzie.
A jakby tak miała światła ?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170998&stc=1
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171000&stc=1
Przydałyby się jeszcze koła z białej, która również została pokazana. Te mi tu niezbyt pasują, zwłaszcza w tym czarnym kolorze, ale nie chce mi się już tego zmieniać.
Samochód ogólnie wzbudza emocje, wątpię żeby znalazł się ktoś kto nie chciałby się nią choć raz przejechać :D
Mimo wszystko jest spore rozczarowanie... Widzę tutaj Alfę Romeo, ale widzę i BMW, Infiniti...
Żyjemy w takich czasach a nie innych, to ma się sprzedać...
Nie jestem wielkim maniakiem AR, jednak każdy poprzedni nowo wypuszczony model był odważnie narysowany.
Tutaj mamy samochód z TAKIEJ półki, a narysowany jest przynajmniej z przodu bardzo bezpiecznie...
Po wczorajszym wielkim dniu, chciałbym podzielić się z Wami małą dygresją. Będzie to długi wywód, ale będzie mi bardzo miło, jeśli ktoś wytrwa do końca.
Chciałbym przedstawić skalę, tego co się działo przez ostatnie 10 lat motoryzacji.
W 2007roku powstało BMW M3 w wersji sedan o deklarowanej mocy 420km oraz masie własnej na poziomie 1680kg. Samochód w takiej konfiguracaji przyspiesza 0-100km/h w 4.7s.
Siedem lat później, w roku 2014, powstał następca tego samochodu.
W ramach ewolucji (downsizing, redukcja masy) samochód otrzymał 3l silnik biturbo o deklarowanej mocy 431km oraz masie własnej na poziomie 1595kg. Samochód w takiej konfiguracji z manualną skrzynią biegów przyspiesza do 100km/h w 4.3s.
Jeżeli chodzi o konkurencję to mamy w tej chwili Mercedesa C63 AMG, który zrobił największy z "trójki" postęp i w chwili obecnej deklaruje się mocą 510km oraz masie własnej 1730kg.
Trzecim samochodem jest Audi RS4 o mocy 450km i masie własnej na poziomie aż 1870kg! Jest jeszcze Lexus IS F, ale jako że teoretycznie nie znajduje się na "podium" pominę jego temat.
Wczoraj w HISTORII motoryzacyjnej odbył się przełom.
Powstał samochód który z 3l pojemności wyciąga 510 koni mechanicznych! Jest to o 79km więcej niż u "lidera" klasy BMW M3. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie uzyskana masa własna. Samochód ten waży tylko NIESPEŁNA 1530kg. Jest więc o prawie 70kg lżejszy od BMW, 200kg lżejszy niż C63 AMG, i o bagatela 340kg względem AUDI RS4!
Zastosowana technologia naprawdę robi wrażenie. Karoseria jest mieszanką aluminium z włóknem węglowym, a najciekawsze jest to, że sam wał napędowy wykonany jest z tegoż włókna.
Samochód wrócił wczoraj do korzeni. Do najszlachetniejszych rozwiązań technicznych. Śmiem twierdzić, że jest to najbardziej dopracowany technicznie samochód w segmencie. Nawiązując do początku posta, zobaczcie jak lider rynku, czyli M3 ewoluował przez 7 lat (czyli około dekadę motoryzacyjną).. Samochód przybrał 11 koni mechanicznych i zredukował swoją masę o 85kg. Alfa Romeo posiada masę niższą od najnowszej generacji o 70kg i silnik mocniejszy o blisko 80KM!
Wyprzedził konkrencję o LATA świetlne, a przynajmniej o 1-2 dekady.
Nadała tempo konkurencji i myślę, że w niedługim czasie wypuszczą coś sporo mocniejszego.. przecież nie mogą być gorsi od.. alfy?
Stylistycznie, samochód jest ładny. Ładniejszy niż konkurencja.
Zresztą taka jest obiegowa opinia o tym samochodzie.
Fakt.. Przednie lampy przypominają nieco BMW.. tylne lampy przypominają te z KII Optimy.. Ale zaraz? Jaki samochód przypominają lampy KII? Maserati GranTurismo.. Linie samochodu porównywane są do Mazdy 6.. Ale chwila.. Nikt nie widzi, że ktoś rysując Mazdę 6 miał przed oczami zdjęcie Giulietty? Mazda 3 to na przykład przerysowana Giulietta, ze ściemnionymi tylnymi lampami..
W latach 90' kiedy powstawała Alfa 156, większość samochodów miała lampy zbliżone do kwadratu, ewentualnie prostokątu, które umiejscawiane były na narożach samochodu. Z tego trendu wybijali się zawsze włosi.. m.in. Fiatem Punto mkII. Później było już tylko z górki.
Niestety, podążając za gustami klienta, marki zaczęły kopiować od siebie aspekty wizualne, dzięki czemu mamy teraz wielki MIX.
Naprawdę w chwili obecnej, ciężko jest wymyślić koło od nowa.
Wchodząc na AH, boli mnie ilość jadu jaka jest kierowana na ten samochód.. Jeśli ktoś myśli dorzucić swoje 3 grosze do tego ogniska, niech przeczyta jeszcze raz 3/4 tego posta..
Od wczoraj najwięcej o Giulii napisała jedynie Interia..
Artykuł pojawił się w ciekawostkach, a później na TOP w motoryzacji.. Dopiero kilka godzin temu napisał coś ONET, gdzie artykuł znajduje się gdzies bardzo nisko, a na WP.pl nie widziałem w ogóle.. Na stronie głównej Autocentrum jest oczywiście SKODA oraz "GOLF V, niedościgniony ideał?".
Autokult też milczy.. Goebelsowska prasa psia mać!
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171001&stc=1